• Informacje na temat:

    dodatki do pieczeni

Artykuły na temat: dodatki do pieczeni
  • Składniki na 6 porcji: • 1 dynia (sam miąższ) • 1 duży kurczak • 4 marchewki • 4 pietruszki (korzeń) • 2 czerwone cebule • 1 bulwa kopru włoskiego • sól • kolorowy pieprz • oliwa • 4 ząbki czosnku • 2 papryczki chili • 4 gałązki tymianku.

  • Zapiekankę serwuj z warzywkami. Najlepsze są porwane liście sałat połączone np. z pokrojonymi pieczonymi burakami, marynowaną papryką,...

  • ...1 Mięso mielone (najlepsze będzie wołowe z dodatkiem wieprzowego) przełóż do miski. Marchewkę obierz, opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. 2 Cebule obierz, pokrój w kosteczkę. Dodaj do masy mięsnej razem ze startą marchewką. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw osłonki i drobno posiekaj. Również dodaj do masy z mielonego. 3 Kajzerki (mogą być...

  • ...dodatkiem do grillowa nych warzyw będzie kozi ser lub feta.

  • Składniki (na 6 porcji) Do ciasta chlebowego: 40 dag mąki (najlepiej orkiszowej), 1 łyżka suszonych drożdży, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka miodu, ok. 1 szkl. ciepłej wody. Do mięsnej masy: 80 dag mieszanego mielonego mięsa, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżka musztardy. Zioła, przyprawy i dodatki: 4 gałązki natki pietruszki, suszony tymianek, sól, pieprz, podsmażone ziemniaki...

  • ...płynem z patelni, przykryj naczynie i ponownie wstaw do piekarnika. Zmniejsz temp. do 160°C i piecz ok. godz. i 15 min. W trakcie pieczenia udka obróć. 2. Przygotuj modrą kapustę: poszatkuj ją...

  • Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

  • ..., przestudź, a potem pokrój je na połówki. 2. Strąki żółtej i czerwonej papryki umyj, przekrój na połowy. Usuń gniazda nasienne. Połówki warzyw ułóż na blasze do pieczenia skórkami do góry. Opiekaj(...) wodą, osusz, pokrój w cienkie plastry. Pomidory umyj, przekrój na połówki. Cebulę obierz i pokrój na ósemki. 4. Wszystkie przygotowane warzywa ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posól...

  • ...mazurka musi być lukrowany. Ale jak zrobić dobry lukier? Rozpuszczony w wodzie cukier z dodatkiem soku z cytryny gotuj pół godziny. Gdy na powierzchni pojawią się jasne pęcherzyki, dmuchnij. Snują...

  • ​"Tele Tydzień" z dodatkiem kulinarnym

    ...11. wydanie "Tele Tygodnia" pojawiło się w kioskach w poniedziałek 14. marca br. z dołączonym dodatkiem kulinarnym "Tradycyjne Polskie Smaki Wielkanocy".

Wideo na temat: dodatki do pieczeni
  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze będzie puszysta i kremowa. Zobaczcie, jak ją zrobić w kilka chwil!

  • Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?

    Kalafior to wyborna kapusta, która jest podstawowym składnikiem nie tylko surówek czy dodatków do dania głównego - zwykle w postaci gotowanej, ale również główny element zup, która zachwyca nas swoim smakiem. Z surowego kalafiora, który jest cennym źródłem mikro- i makroelementów, można również przyrządzić wyjątkowe danie. Poznajcie nasz przepis na pieczonego kalafiora! To pyszna i o wiele zdrowsza alternatywa od kalafiora gotowanego, a potem obtaczanego w bułce tartej i smażonego na oleju.

  • Jak przyrządzić pieczonego kalafiora?

    Kalafior to wyborna kapusta, która jest podstawowym składnikiem nie tylko surówek czy dodatków do dania głównego - zwykle w postaci gotowanej, ale również główny element zup, która zachwyca nas swoim smakiem. Z surowego kalafiora, który jest cennym źródłem mikro- i makroelementów, można również przyrządzić wyjątkowe danie. Poznajcie nasz przepis na pieczonego kalafiora! To pyszna i o wiele zdrowsza alternatywa od kalafiora gotowanego, a potem obtaczanego w bułce tartej i smażonego na oleju.

Przepisy na temat: dodatki do pieczeni
  • Pieczone skrzydełka

    Kuszą aromatem i wyjątkowo apetycznym wyglądem! A przy tym są bardzo proste w przygotowaniu. Będą doskonałym pomysłem na smakowitą i efektowną przekąskę serwowaną podczas karnawałowych domówek!

  • Frittata z dodatkiem cukinii

    Z nutą bazylii i tymianku

  • Pieczone  warzywa

    Idealny dodatek do mięs, ale można jeść je również same!

  • Pieczeń po angielsku

    ...na gładką masę.  2. Mięso posmaruj marynatą i odstaw na całą noc do lodówki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż mięso i wstaw do piekarnika. Piecz ok. 50 minut w 170°C. Podczas pieczenia...

  • Pieczone talarki cukinii

    Lubisz cukinie? Koniecznie wypróbuj ten przepis

  • Ciasto bez pieczenia

    Gdy nie dysponujemy czasem albo wielkim talentem kulinarnym idealnym rozwiązaniem jest ciasto bez pieczenia, jak tort sublokatorski na bazie masy czekoladowej i migdałowej. Można go podawać z różnorodnymi dodatkami.

  • Jabłka pieczone z kaszą

    Twoja rodzina lubi te owoce? Jeśli tak, zaskocz ich przysmakiem w nowej odsłonie. Podaj je w wersji wytrawnej, z ciekawymi dodatkami i ciesz się słowami zachwytu.

  • Pachnące limonką ciasto z dodatkiem awokado

    Znamy już ciasto marchewkowe, z dodatkiem dyni, a nawet cukinii. Nie wszyscy wiedzą, że pyszne jest ciasto z limonką z dodatkiem dojrzałego awokado. Sekret leży w tym, że miąższ awokado jest jedynym tłustym składnikiem dodawanym do ciasta.

  • Pieczeń w majonezie

    Znane danie w nowej odsłonie.