• Informacje na temat:

    dorsz gotowanie na parze

Artykuły na temat: dorsz gotowanie na parze
  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    Składniki dla 4 osób: 4 porcje po 30 dag ryby maślanej, dorsza, łososia lub innej • marchewka • kawałek selera korzeniowego • 3 ziemniaki • cytryna • 3 łyżki masła • łyżeczka oleju lub oliwy • koper • sól • pieprz.

  • ...•2 filety z dorsza •2 cukinie •miąższ z 1/2 dyni (ok. 50 dag) •1 papryka czerwona •2 obrane cebule •70 dag pomidorów •1 łyżka mąki pszennej •1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki •1 łyżeczka majeranku •sól •pieprz •olej •papryka wędzona w proszku •natka pietruszki.

  • Składniki na 4 porcje: ● 30 dag fileta z dorsza ● pół cytryny ● 2 paczki ryżu ● puszka kukurydzy ● marchewka ● po 10 dag żółtej i zielonej fasolki szparagowej ● 2 czerwone papryki ● mała cebula ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz.

  • Skład na 4 porcje: ● 200 g białego ryżu ● 400 g filetów z dorsza ● 4 łyżki orzeszków piniowych ● 4 łyżki masła ● sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz ● łyżka przecieru pomidorowego ● czerwona i zielona papryka ● 1 większa cebula ● 1 ząbek czosnku ● 2 łyżeczki sproszkowanej kurkumy...

  • Dorsz w ziolach i... odpowiedz dla Filomeny

    ...blad... Risotto 30 minut, tartaz z warzyw 30 minut i dorsz w ziolach tez okolo 30 minut. Polecam tak sympatycznie i wiosennie podana rybe. 2 porcje 2 porcje dorsza bez osci, grzbietowe czesci(...) listki ziol pokryc polowa sosu. Rybe oplukac z soli, wlozyc do koszyczka do gotowania na parze i obgotowac ja dodajac pieprz z Cayenne rowno 8 minut, gdy jest bardzo gruba to 10 minut. W tym czasie...

  • Dorsz pod ziolowym crumble

    To propozycja na piatkowy obiad. Na 2 porcje 2 kawalki dorsza po 160 g lyzka bulki tartej lyzka posiekanych: pietruszki i koperku posiekany...

  • ...1. Szybko „upichcisz” rybę na parze. Filet soli lub dorsza pokrój w szerokie pasy. Posól, posmaruj masłem i posyp koperkiem....

  • Nie rób tego wątrobie

    Co jeść, gdy choruje się na zapalenie wątroby? ​Potrawy powinny być lekkostrawne - białe pieczywo, warzywa na parze oraz chude gotowane mięso i ryby. Należy wykluczyć dania smażone i ciężkostrawne, ograniczyć tłuszcze - używać minimalnych ilości masła, oleju rzepakowego lub oliwy.

  • Masz nadciśnienie? Uważaj na wędzone ryby

    Ryby należy jeść. Można je piec, gotować na parze bądź wędzić. Choć niektórzy uważają, że ostatni sposób nie należy do najzdrowszych, jak przekonuje Tadeusz Barowicz, wędzone ryby można jeść, ale nie częściej niż raz w tygodniu. Ograniczyć je powinny osoby z nadciśnieniem.

  • Składniki: 3 filety z ryby morskiej (np. z dorsza) po 15-20 dag, 3 szklanki purée ziemniaczanego, 3 łyżki masła, 2 jajka, olej, bułka tarta, mielona słodka papryka , sól, pieprz...

Przepisy na temat: dorsz gotowanie na parze
  • Ryba gotowana na parze z ziemniakami

    Składniki porcje po 30 dag ryby: dorsza, łososia lub innej marchewka kawałek selera korzeniowego 3 ziemniaki cytryna 3 łyżki masła łyżeczka oleju lub oliwy koper sól pieprz Przygotowanie 1 Rybę opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Połóż na talerzu, polej olejem lub oliwą, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z połowy cytryny. Odłóż ją na pół godziny do lodówki. 2 Ziemniaki...

  • Pasztet z łososia i dorsza

    Sposób przygotowania 1. Oczyszczone z ości ryby gotuj 15 minut na parze. Kajzerkę namocz. 3/4 gotowanej ryby zmiel. Dodaj jajka, śmietanę, odciśniętą kajzerkę, bułkę tartą, pokrojoną cebulę, koperek, łyżkę masła, sól, pieprz i sok z cytryny. Wyrób.  2. Połowę masy wyłóż w formie wysmarowanej resztą masła. Na niej ułóż pozostałą rybę i przykryj drugą częścią masy. Piecz 50 minut w temp. 180 st...