• Informacje na temat:

    duszona wołowina

Artykuły na temat: duszona wołowina
  • SKŁADNIKI: ● Główka kapusty ● 600 g wołowiny ● esencja do mięs duszonych Knorr ● 2 marchewki ● 2 ziemniaki ● cebula ● 2 łyżki koncentratu ● łyżeczka musztardy ● 2 łyżki mąki ● sól ● ziele angielskie ● 2 liście laurowe.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kg wołowiny (z udźca), 1 pęczek włoszczyzny, 2 łyżki + 1 łyżeczka oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, 1-2 łyżeczki suszonego majeranku, 6 fig (po 4 dag), 1 listek laurowy, pieprz, 2 łyżki klarowanego masła, 10 dag wytrawnego czerwonego wina, 1 op. (40 dag) gotowych szpecli (rodzaj kluseczek), 2-3 szalotki, 2-3 łyżeczki konfitury porzeczkowej do mięs, 1 łyżka mąki ziemniaczanej

  • Składniki: 60 dag pieczarek, 2 cebule, 1-1,2 kg wołowiny na pieczeń, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 500 ml wytrawnego białego wina, 300 ml bulionu, 2 listki laurowe, 20 dag gotowych szpecli, (kluseczek), 5 dag masła gałka muszkatołowa, 15 dag korniszonów, 1-2 łyżki mąki, 2 łyżki śmietany, 1-2 łyżeczki musztardy, szczypta cukru, natka pietruszki

  • Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny na gulasz ● pół kg ryżu ● 2 ząbki czosnku ● duża cebula ● 2 dojrzałe pomidory ● 1,5 l wody ● mały pęczek natki pietruszki ● czarny pieprz grubo mielony ● sól morska

  • Składniki ✓ 2 i 1/2 kg zrazówki ✓ łyżka oleju ✓ 750 g ziemniaków ✓ 3 marchewki ✓ 8 szalotek ✓biała rzepa ✓ 2 liście laurowe ✓ 2 szklanki bulionu wołowego ✓ pomidory w puszce (400 g) ✓ szklanka wody ✓ 1/2 szklanki czerwonego wina ✓ 3 ząbki czosnku ✓ łyżeczka suszonej bazylii.

  • Składniki dla 4 osób: 4 plastry polędwicy wołowej lub antrykotu • masło klarowane • 4 cebule • 4 łyżki masła • 4 łyżki mąki • 1 litr bulionu wołowego lub warzywnego • 2 łyżki octu jabłkowego • 3 łyżki cukru • sól • pieprz

  • Składniki: na 4 porcje: 4 szalotki, 2 ząbki czosnku, marchewka, 2 łodyżki selera naciowego, 4 łyżki oliwy, 80 dag pręgi z kością, pieprz, 10 dag kurek, szklanka przecieru pomidorowego, szklanka czerwonego wina, 2 łyżki kaparów, 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek, 2 gałązki tymianku, sól.

  • Składniki: 1 cebula, 50 dag marchewki, 1 kg wołowiny (np. z udźca), 1 łyżeczka ziarenek pieprzu, sól, 50 dag młodych ziemniaków, 1 kalafior, 15 dag groszku cukrowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 10 dag śmietany kremówki, 1-2 łyżeczki tartego chrzanu, trochę soku cytrynowego, mielony czarny pieprz, 3 gałązki natki pietruszki

  • Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    Tym daniem zachwycisz swoich gości.

  • Składniki: 30 dag marchewki, 30 dag szalotek, 30 dag selera, 3 ząbki czosnku, sól, 3 pomidory, pieprz, 3 gałązki rozmarynu, 2-3 gałązki tymianku, 1,5 kg wołowiny z udźca, 3 łyżki oleju, 375 ml czerwonego wina, 0,5 l bulionu wołowego, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1-2 goździki, listek laurowy, 1,5 l mleka, gałka muszkatołowa, 25 dag polenty - kaszki kukurydzianej.

Zdjęcia na temat: duszona wołowina
Przepisy na temat: duszona wołowina
  • Teriyaki burrito z mieloną wołowiną

    Do przygotowania tego dania konieczna jest maszynka do mielenia mięsa. Jeśli jednak jej nie posiadamy, możemy zamiast mielić wołowinę, pokroić ją w małą kostkę.

  • Wiosenna zapiekanka z wołowiną

    Wiosną do życia budzi się nie tylko przyroda! Kolorowe owoce i warzywa poruszają zmysły, dlatego coraz częściej mamy ochotę na kulinarne eksperymenty. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować efektowną i wyśmienitą zapiekankę w zupełnie nowej odsłonie.

  • Wołowina w pigwach dla czterech osób

    W weekend mamy trochę więcej czasu na gotowanie, dlaczego by więc nie poświęcić go na przygotowanie greckiej wołowiny w pigwach. Przepis idealny na tą potrawę podaje wybitny, grecki kucharz Teofilos Vafidis.

  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    W sobotę przypada Światowy Dzień Makaronu. Już teraz można zastanowić się, jaką potrawą ze zbożowym przysmakiem ukoronować to święto. Piotr Ceranowicz, podsuwa pomysł na wołowinę po burgundzku z makaronem fale.

  • Wołowina duszona na sposób żmudzki

    Z fasolą i jabłkami.

  • Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    Rendang to indonezyjskie danie, które zostało okrzyknięte najsmaczniejszym daniem na świecie. Duszona na wolnym ogniu wołowina z mleczkiem kokosowym i bogatym zestawem przypraw otwiera listę najsmaczniejszych dań, wśród których prym wiedzie kuchnia azjatycka.

  • Wołowina po debreczyńsku

    Z kuchni węgierskiej.

  • Wołowina po burgundzku - Maciej Kuroń

    1 kg wołowiny - rozbratel lub pierwsza krzyżowa; 200 g pokrojonej w paseczki szynki wędzonej; 500 g małych ziemniaków; 100 ml brandy;

  • Bitki w duszonych podgrzybkach

    Można podawać w pieczywie.

  • 3 średnie cebule, 2 średnie marchewki, 1 duża papryka czerwona, 2 ząbki czosnku, 0,5 kg wołowiny, oliwa z oliwek. Przyprawy: sól, curry, papryka czerwona słodka, przecier pomidorowy.

Dyskusje na temat: duszona wołowina
  • Re: Posiłki z małą zawartością węglowodanów

    ja np. robię sobie mięso (pieczony kurczak najczesciej albo duszona wołowina) z dużą ilością pieczarek, one zapychają a nie są tuczące :) No i ogólnie dużo warzyw do mięsa - wtedy łatwo zrezygnować z dodatku jakim są ziemniaki czy ryż

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    1. W przepisie duszony udziec wołowy, a na zdjęciu grillowany stek wieprzowy. Wołowina w sosie chrzanowym wygląda jak na załączonym obrazku. 2. Najpierw zagotować, potem włożyć mięso. Chyba że robimy zupę. 3. Idealny sposób na zwarzenie śmietany. 4. Zdecydowanie za mało chrzanu, żeby sos wyszedł chrzanowy. Amatorszczyzna!

  • Re: Posiłki z małą zawartością węglowodanów

    ja np. robię sobie mięso (pieczony kurczak najczesciej albo duszona wołowina) z dużą ilością pieczarek, one zapychają a nie są tuczące :) No i ogólnie dużo warzyw do mięsa - wtedy łatwo zrezygnować z dodatku jakim są ziemniaki czy ryż Przed chwilą pisałeś, że zrobiłeś pierwszą jajecznicę..hmmm, niezłe tempo nauki.A interia płaci produktami do gotowania czy żywą gotówką? :P

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    Na zdjęciu to jest grillowany antrykot lub rostbef. No, ale poza tym racja.

  • Re: Posiłki z małą zawartością węglowodanów

    ja np. robię sobie mięso (pieczony kurczak najczesciej albo duszona wołowina) z dużą ilością pieczarek, one zapychają a nie są tuczące :) No i ogólnie dużo warzyw do mięsa - wtedy łatwo zrezygnować z dodatku jakim są ziemniaki czy ryż Przed chwilą pisałeś, że zrobiłeś pierwszą jajecznicę..hmmm, niezłe tempo nauki.A interia płaci produktami do gotowania czy żywą gotówką? :P no dobra :D z tym

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    zawstydził się matoł i zmienił fotografię ...

  • Re: Romantyczno-marzycielska nowelka o M.

    :P Załączam kilka dań z mięsem... Dziś będzie wołowina duszona z makaronem, jakby co to też wrzucę zdjęcie ;)

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    Lepszy jest ozorek wołowy w sosie chrzanowym .... pychota często jesienią z dobrym chrzanem takim samemu startym robię

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    Życia ponad stan równie dobre są ozory wołowe wieprzowe też są dobre tylko mniejsze

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    Czy autor podpisu pod fotografią - IDIOTA rozróżnia krowę od bociana?