• Informacje na temat:

    duszona wołowina pieczarki

Artykuły na temat: duszona wołowina pieczarki
  • ...1. Pieczarki pokroić na kawałki. Cebule obrać, grubo posiekać. Mięso posypać solą ze wszystkich stron. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzać olej. Włożyć mięso, smażyć 10 minut, często obracając. Zdjąć, a na patelnię wrzucić cebulę. Po ok. 2 minutach dodać pieczarki. Wlać wino i bulion. Dodać listki laurowe...

  • Pieczarkowa na wołowinie

    ...i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 2 godzin. 2. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy pestki i kroimy w kostkę, tak samo jak obrane i umyte ziemniaki. Cebule pozbawione łupin siekamy. Pieczarki przekrawamy na pół. 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Paprykę krótko podsmażamy, dodajemy pieczarki, pastę pomidorową, doprawiamy pieprzem, solą i dusimy kilkanaście minut do miękkości. 4. 20 minut...

  • Składniki na 6 porcji: 80 dag mięsa na gulasz, 25 dag pieczarek, 6 cebulek dymek,2 ząbki czosnku, 1 szklanka bulionu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 butelka czerwonego wina, sól, pieprz, listki laurowe, tymianek, rozmaryn,olej, masło i mąka do smażenia

  • Gulasz z wołowiną i ciemnym piwem

    ...odparowała część płynu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w niezbyt cienkie plastry i dodajemy do gulaszu. Dusimy jeszcze 30 minut. Na koniec hartujemy śmietanę gorącym sosem, wlewamy do garnka, mieszamy...

  • Aromatyczna wołowina

    Soczysta wołowina z marynaty Składniki na 6-8 porcji: 1 kg wołowiny zrazowej, 10 dag słoniny, 1 pęczek włoszczyzny, 2-3 liście laurowe, sól, pieprz, 4 łyżki oleju. Na zalewę: 1 szklanka octu(...) ozdobioną kawałkami pomidorów i liśćmi sałaty. Winna wołowina z grzybami Składniki na 4-6 porcji: 80 dag wołowiny na gulasz, 15 dag wędzonego boczku, 2-3 ząbki czosnku, 1 por, 12 małych...

  • Wołowina na stole!

    ...z nasion, pokroić. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i marchew w talarki, paprykę w kosteczkę. Warzywa zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem(...) w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa zeszklić na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami polędwicy. Wołowina po chińsku Składniki na...

  • Wołowinę opłucz, osusz, potnij w poprzek włókien na cztery plasterki. Kawałki mięsa ułóż na desce i dobrze rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem. Cebule obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Podsmaż na nim grzyby z cebulą. Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem. Płaty wołowiny posmaruj z jednej strony musztardą...

  • ...ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. 3. W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy. 4. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy, natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut. Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej...

  • Przygotowanie Pokrojony szponder solimy, pieprzymy i oprószamy papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, zesmażamy ogonówkę, wkładamy pokrojoną wołowinę i przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i paprykę. Smażymy 10 minut, zalewamy bulionem i czerwonym winem. Dodajemy przyprawy, marchew, przecier pomidorowy i dusimy do miękkości. Przed podaniem dodajemy zielony groszek i doprawiamy do smaku...

  • Ziołowa wołowina w sosie piwnym

    Wołowina to mój debiut, okazał się strzałem w 10tkę!

Przepisy na temat: duszona wołowina pieczarki
  • Wołowina po burgundzku z makaronem fale

    Najpierw musimy upewnić się, czy mamy wszystkie potrzebne składniki. Ceranowicz w swoim przepisie wymienia: makaron typu  fale (1 op.), karkówka wołowa (1 kg), marchew (2 szt.), szalotki (4 szt., pieczarki (10 szt.), czerwone wino (250 ml), bulion wołowy (250 ml), mąka(4 łyżki), liść laurowy (2 szt.), tymianek (3 gałązki), rozmaryn (1 gałązka), koncentrat pomidorowy (1 łyżka), boczek wędzony...

  • Wołowina po burgundzku - Maciej Kuroń

    ...przekładamy do mięsa. Pieczarki czyścimy, obieramy, opłukujemy i odsączamy. Małe cebulki obieramy i razem z pieczarkami smażymy na tłuszczu z szynki. Dodajemy do mięsa i wszystko razem dusimy jeszcze 30-40

  • Przygotowanie Pokrojony szponder solimy, pieprzymy i oprószamy papryką. W rondlu rozgrzewamy oliwę, zesmażamy ogonówkę, wkładamy pokrojoną wołowinę i przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i paprykę. Smażymy 10 minut, zalewamy bulionem i czerwonym winem. Dodajemy przyprawy, marchew, przecier pomidorowy i dusimy do miękkości. Przed podaniem dodajemy zielony groszek i doprawiamy do smaku...

  • Gulasz na czerwonym winie

    ...pomidorowym. Podlej winem oraz 3 szklankami wrzącej wody. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze ok. 90 minut.  3 Pieczarki oczyść, ew. pokrój na połówki...

  • Mięso i sos - para idealna

    ...gorącym sosem bitki na półmisku, od razu podawaj. Wołowina po burgundzku Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C, a na patelni olej i masło klarowane. Obsmaż partiami(...) tymianek, przypraw do smaku.  4. Zapiekaj 2 godziny, dodaj pieczarki i piecz jeszcze 30 minut. Gotowe posyp świeżym tymiankiem. Podawaj z bagietką lub purée ziemniaczanym.  Kurczak po myśliwsku...

  • ..., zesmażamy na niej boczek, dodajemy pokrojoną wołowinę i przysmażamy. Dodajemy czosnek, cebulę, pieczarki i mix papryk. Smażyć 10 minut, po czym zalać czerwonym winem. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., olej, 20 dag tartego parmezanu, sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, szczypta cukru. Zrób sos: warzywa obierz, oczyść. Posiekaj cebulę i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w kostkę, pieczarki w plasterki. Na oleju zeszklij czosnek i cebulę. Dodaj marchewkę, pieczarki i seler. Smaż przez ok. 4 minuty, po czym dołóż mięso i mieszając, przysmaż. Dodaj koncentrat, sól, pieprz i zioła...

  • Szwajcarskie smaki

    ...z nadzieniem ze śmietany i orzechów włoskich (które zresztą tutaj nie rosną). Kraina pysznego chleba Z Zurychu pochodzi siekana cielęcina duszona z pieczarkami, cebulą, w sosie śmietanowym. W Ticino dominuje zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...