• Informacje na temat:

    duszone pory do ryby

Artykuły na temat: duszone pory do ryby
  • Składniki na 4 porcje: 2 duże pory • 2 łyżki masła • 1 pęczek koperku • 1 pęczek natki pietruszki • 4 mrożone filety z pangi • sól • pieprz • 1 szklanka śmietany • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki musztardy (w tym 1 łyżka musztardy francuskiej) • olej • sok z cytryny...

  • Łosoś na duszonych warzywach

    Składniki: filet z łososia, 160 g marchew, 50 g por, 50 g papryka czerwona, 50 g cebula, 30 g cytryna, 2 plasterki rozmaryn, majeranek, pieprz czarny do smaku Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy i przekładamy na folię do pieczenia. Doprawiamy pieprzem, rozmarynem, na wierzch ryby kładziemy cytrynę. Całość dokładnie zawijamy i pieczemy w temperaturze 180 st. C przez 20

  • Dzieci i ryby

    ...z wakacji. Są pyszne i bardzo zdrowe. Nie wierzycie? Przekonamy was, że mamy rację. Porcja zdrowia Ryby zawierają najwyższej jakości białko, które jest łatwiej przyswajalne niż to(...) na pracę układu nerwowego, są niezbędne dla prawidłowej budowy siatkówki oka i poprawiają odporność. Szczególnie dużo kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie, czyli: łosoś, śledź, halibut, makrela...

  • Składniki: 70 dag filetów z ryby (u mnie tilapia), 80 dag żółtej fasolki szparagowej, 2 pomidory, cebula, 1/2 pora, ząbek czosnku, 2 łyżki masła, sok z cytryny, łyżeczka przyprawy do ryb, zioła prowansalskie, łyżka oleju, sól, pieprz.

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • Składniki do potrawy z ryby: 60 dag kerguleny, 20 dag cebuli, włoszczyzna (po 10 dag marchwi,pietruszki, selera i pora), 2 szklanki, mleka, 4 łyżki siekanej naci pietruszki, liść laurowy, sól, pieprz, sproszkowana papryka, skórka cytrynowa. Składniki do moczki: 25 dag piernika, bakalie i suszone owoce (15 dag suszonych śliwek bez pestek, 20 dag rodzynek, 10 dag fig, 10 dag daktyli, 15 dag...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...do smaku - czosnkiem, ziołami, koncentratem pomidorowym. Obiad Surówka w duecie z białkiem Duża porcja warzyw z dodatkiem ryby lub chudego mięsa - to odpowiedni zestaw na sycący i zarazem(...) czy pulpetów w sosie wybieramy kawałek indyka lub piersi z kurczaka. Jeśli zaś chodzi o ryby, najbardziej polecane są: dorsz, flądra, pstrąg, a także łowione w naszych jeziorach okonie i płocie. Nie...

  • Składniki na 4 porcje: 4 porcje filetów z mintaja, 4 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki piwa, 1 jajko, 3 łyżki oleju, 2 pory, 5 dag masła, 1 szklanka śmietany 18 proc., sól, pieprz, lubczyk, łyżeczka octu.

  • Cellulit nie lubi lata

    ...polecane • Warzywa i owoce - są bogatym źródłem wit. C (wspomaga spalanie tłuszczu, dba o ujędrnienie skóry), potasu (usuwa nadmiar wody z organizmu, zmniejsza obrzęki). • Ryby, orzechy, nasiona, oleje(...) dag fileta z indyka lub cielęciny duszonego z małą cukinią, cebulą i świeżymi ziołami, 2 łyżki brązowego ryżu lub kaszy gryczanej. Kolacja: Cała grahamka; jedna połowa z twarogiem, rzodkiewką...

  • Pstrąg w jarzynach

    Przygotowanie: Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Przepisy na temat: duszone pory do ryby
  • Składniki do potrawy z ryby: 60 dag kerguleny, 20 dag cebuli, włoszczyzna (po 10 dag marchwi,pietruszki, selera i pora), 2 szklanki, mleka, 4 łyżki siekanej naci pietruszki, liść laurowy, sól, pieprz, sproszkowana papryka, skórka cytrynowa. Składniki do moczki: 25 dag piernika, bakalie i suszone owoce (15 dag suszonych śliwek bez pestek, 20 dag rodzynek, 10 dag fig, 10 dag daktyli, 15 dag...

  • Wigilia po włosku

    Uczta Siedmiu Ryb Włoska wigilia różni się pod wieloma względami od tej, którą znamy z naszych domów. W tym kraju do wieczerzy zasiada się dopiero koło godziny 20 – tej, a na stole królują ryby(...) Greccio. Do tej pory w największych miastach włoskich (Rzym, Neapol, na Sycylii) organizowane są żywe szopki z udziałem aktorów a także zwierząt.  Pozostając  w kwestii dekoracji świątecznych, oprócz...

  • Ryba w pieprzowej koszulce z warzywami

    ...i ostudzić. Filet pokroić na 4 równe kawałki i obtoczyć najpierw w płynnym maśle, a następnie w mieszance ziół. Odstawić w chłodne miejsce. Pory i marchewki pokroić w krążki, pomidory w kostkę. 25 g masła roztopić, dodać pomidory i smażyć 2 minuty, doprawić solą i pieprzem. Wlać 100 ml bulionu, zagotować, przelać do miski. 15 g masła roztopić, dodać marchewkę i pory. Doprawić solą i pieprzem.  Wlać...

  • Pstrąg w jarzynach

    Przygotowanie: Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

  • ...posiłki, złożone z kaszy jaglanej lub ryżu, warzyw i świeżych ziół, duszone owoce, sałaty liściowe, małe porcje duszonego mięsa lub ryby na obiad. Taka dieta, nie dość, że zaspokoi potrzeby naszego(...) cykl życia - odpowiadają im pory roku, pory dnia, a także życie ludzkie, które dzieli się 5 etapów: człowiek rodzi się w przemianie Drzewa, dorasta w żywiole Ognia, okres dojrzałości i rozsądku przebywa...

  • Sałatki i surówki

    ...- pieczonej ryby lub duszonego mięsa. Sałatka zawiera ok. 220 kalorii. Sałatka z cykorii - 15 dag cykorii - 20 dag pora - duże jabłko - 2 łyżki oleju sojowego lub oliwy - jogurt - sok z cytryny - sól(...) oleju - sól - pieprz - sok z cytryny Pory bardzo dokładnie oczyścić. Usunąć uszkodzone liście. Pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i włożyć do osolonego wrzątku. Po ugotowaniu i ostudzeniu - odcedzić...

  • Kuchnia żywiołów w praktyce

    ..., z odpowiednią ilością błonnika, witaminy z grupy B, A i D oraz magnezu, takie jak: tłuste ryby, oliwę z oliwek, czosnek, cebulę i płatki owsiane oraz warzywa gotowane lub duszone, a nie surowe. Kuchnia(...) owoce, jaja, masło, miód. Smak słony reprezentują natomiast: sól, ryby, fasola, wieprzowina, soja, wędliny, a ostry- imbir, pieprz, chili, czosnek, cebula, por. Idź na żywioł! W teorii argumenty...

  • Obiad w pół godziny

    ...pieprz, - 35 dag kiszonej kapusty, - 1/2 cebuli, - cukier, czarny pieprz, - 2 łyżki oliwy, - sok z cytryny Przygotowanie: Ryby opłucz, osusz, skrop sokiem z cytryny. Od środka posól, oprósz przyprawą do ryb. Do brzucha każdej ryby włóż po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny. Ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok...

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...

  • Kuchnia bułgarska

    ..., które opłukujemy i kroimy na 5 - 6 kawałków, mięso obsmażamy krótko na patelni z rozgrzanym mocno smalcem. Przekładamy razem z tłuszczem do rondla i solimy. Pory dokładnie opłukujemy i kroimy na małe(...). Podaje się je do białego mięsa, ryby oraz ciasta; najlepiej spożywać młode. Oprócz win, w Bułgarii pija się słynną rakiję i koniaki o wielu odmianach. Smacznego! Fragment przewodnika Wydawnictwa...