• Informacje na temat:

    dymka rzodkiewka

Artykuły na temat: dymka rzodkiewka
  • Składniki: 1 papryka, 2 awokado, 2 dymki, 8 rzodkiewek, 15 dag mieszanych sałat, sól, po 4 łyżki octu winnego i miodu, 8 łyżek oleju, 15 dag fety, natka, pieprz.

  • Składniki: szklanka zsiadłego mleka, pół szklanki kefiru , pół szklanki jogurtu naturalnego, szklanka mleka, pół główki sałaty, pęczek rzodkiewek, 2 cebulki dymki, ogórek l pęczek koperku, sól morska

  • Sałata: pół główki młodej kapusty • pęczek rzodkiewek • 2 cebule dymki • pół pęczka koperku • pół pęczka pietruszki • sól • pieprz. Sos: olej słonecznikowy • 3 łyżki soku z cytryny • łyżeczka cukru • szczypta estragonu • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 buraki, 400 ml śmietany 18 proc., 2 łyżki mąki, 1 ogórek, 1/2 pęczka rzodkiewek, 2 dymki, 4 łyżki zalewy z kiszonych ogórków, sól, cukier, pieprz, listki botwinki.

  • Składniki na 4 porcje: 2 buraki, 400 ml śmietany 18 proc., 2 łyżki mąki, 1 ogórek, 1/2 pęczka rzodkiewek, 2 dymki, 4 łyżki zalewy z kiszonych ogórków, 2 jajka, sól, cukier, mielony czarny pieprz, kilka gałązek koperku do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg młodych ziemniaków, 1/2 pęczka dymki, 2 pęczki dorodnych rzodkiewek, sól, pieprz, 2 łyżki masła. Sos czosnkowy: 1/2 ogórka wężowego, 1-2 ząbki czosnku, 150 ml śmietany 8 proc., 2-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 2–3 spore młode selery, 1 pęczek rzodkiewek, 40 dag ziemniaków, 10 dag wędzonego boczku, 6 szkl. bulionu warzywnego, 2/3 szkl. kwaśnej śmietany, 1 op. rzeżuchy, 1 mała cebula (najlepiej dymka), 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka masła ostra przyprawa curry w proszku sól, pieprz...

  • 12 wyszorowanych ziemniaków pokrojonych w grubsze plastry piecz wg przepisu. Dodatkowo w przerwy między plastrami wlej około 2/3 szklanki...

  • Sałatka letnia z rzodkiewką i jajkiem

    Z sosem winegret.

  • Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką - w 45 minut

    Dodatek lub samodzielne danie

Przepisy na temat: dymka rzodkiewka
  • Sałatka z młodej Kapusty z rzodkiewką

    Kapustę drobno poszatkuj, rzodkiewki pokrój w cienkie plastry, cebulę w kostkę.

  • Młode ziemniaki smażone z rzodkiewką

    Dodatek lub samodzielne danie

  • Pieczone ziemniaki  z ziołowym dipem

    Składniki na 4 porcje: 4 spore ziemniaki, 2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego, 2 jajka, 15 dag twarogu, 4–6 rzodkiewek, kilka gałązek koperku, natki pietruszki, estragonu, mięty, bazylii i trybuli, 2 niewielkie dymki ze szczypiorkiem, sól, biały pieprz, trochę oleju do posmarowania folii aluminiowej.

  • Nowalijki na talerzu

    Najprostszy i najbardziej znany będzie zapewne chłodnik. Do jego sporządzenia wystarczy dobry kefir, wywar z botwinki lub buraków i posiekane: ogórek, rzodkiewka, koperek, szczypiorek. Jeszcze odrobina soli i pieprzu - i już danie na gorący dzień gotowe. Świetnie sprawdzi się na pikniku. Zupa z... sałaty Mało kto wie, że do przyrządzenia wiosennej, lekkiej zupy można wykorzystać liście...

  • Grillowane warzywa z chrupiącym boczkiem

    To danie jest zdrową i pomysłową alternatywą dla tradycyjnych przysmaków z rusztu. Sprawi, że stół będzie wyglądał kolorowo i efektownie.

  • Chłodnik z botwinką, kalarepką i ogórkiem

    Botwinkę dokładnie umyj, obierz, pokrój w drobną kostkę.

  • Surówka z dodatkiem stokrotek

    Stokrotki mają delikatnie miętowy smak. Te polne kwiatki można dodawać do surówek albo używać do dekorowania potraw. Posiadają wiele cennych składników odżywczych, np. witaminę C i beta-karoten. Oto przykład surówki z dodatkiem stokrotek.

  • Witaminowa bomba, czyli pomidor niejedno ma imię

    ...z pozostałymi pomidorami, ogórkami. Podawaj z awokado i rzodkiewkami, oprószone kolendrą" - instruuje autorka przepisu.

  • Zupy wiosenne

    Wokół nas wszystko budzi się do życia i rozkwita, warto więc włączyć do diety potrawy o nowych smakach i w wesołych kolorach.

  • Kotleciki są pyszne

    Z dodatkiem warzyw, sosu, specjalnych przypraw ze zwykłych kotletów zrobimy coś naprawdę pysznego! Zapraszamy do eksperymentowania w kuchni!