• Informacje na temat:

    dżem z cytryn

Artykuły na temat: dżem z cytryn
  • Składniki: 2 i pół kg dyni, 80 dag cukru, sok z 3 cytryn, 3 galaretki owocowe (dowolny smak).

  • Składniki na 5 słoików po ok. 250 ml: 10-15 dag migdałów, 5 kg marchwi, 400 ml nieklarowanego soku z jabłek, 2 cytryny, 50 dag cukru, kilkucentymetrowy kawałek świeżego imbiru, 1 opakowanie żel-fiksu.

  • Oto przepis na wyśmienity dżem dyniowo-jabłkowy.

  • Używam tego dżemu do mięs , najchętniej zimnych -nie próbowałam do ciepłych , ale w końcu rzecz gustu. Wykonanie proste jak budowa cepa .

  • W wykonaniu jest prosty jak budowa cepa. Potrzebujemy :       1kg pomarańczy     1kg cukru żelującego     40ml likieru pomarańczowego      sok z 2 cytryn pomarańcze obieramy ze skórki , usuwamy pestki i skórki , miąższ siekamy. W rondlu zasypujemy cukrem , dodajemy sok z cytryn i likier. Mieszając , gotujemy 5 minut. Przekładamy do wyparzonych słoiczków . prawdę mówiąc , nie wiem...

  • Składniki: 4 jajka, rum, 40 dag cukru pudru, dżem, 15 dag mąki tortowej, 5 dag mąki ziemniacz., 15 dag biszkoptów, cytryny, 50 dag masła, 250 ml mleka, 1 op. budyniu, lukier, czekolada.

  • Składniki na 10 porcji: ciasto francuskie (ok. 400 g), mąka na stolnicę Krem: 2 szklanki mleka, pół szklanki cukru l 80 g budyniu waniliowego w proszku,3/4 kostki masła, łyżka rumu, 25 dag winogron Polewa: 200 g cukru pudru,sok z 2 cytryn, 1 łyżka rumu, mały słoiczek dżemu porzeczkowego do posmarowania (ok. 150 g)

  • Składniki na 18 porcji: 3 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 3/4 kostki masła, 2 łyżki jogurtu, skórka z dwóch cytryn, sok z połowy cytryny, Masa: 300 g malin (mogą być mrożone), cukier wanilinowy, 100 g cukru + 2 łyżki, 150 ml + 3 łyżki dżemu malinowego, 50 g mąki ziemniaczanej, 3 łyżeczki żelatyny, cytryna, 900 g mielonego twarogu, 200 g śmietany...

  • Składniki: Biszkopt: 4 jajka, szklanka cukru, szklanka mąki tortowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, tłuszcz i mąka do formy. Krem I: 15 dag biszkoptów, 4 cytryny, 6 dag dżemu brzoskwiniowego, 25 dag masła. Krem II: 250 ml mleka, torebka budyniu waniliowego, 25 dag masła, 70 ml rumu, 1 i 2/3 szklanki cukru pudru. Polewa: 1 i 2/3 szklanki cukru pudru, 80 ml gorącej wody, sok z jednej cytryny...

  • Skład na 12 porcji: ● 2 cytryny ● 250 g masła ● 270 g cukru ● 200 g mąki ● 4 jaja ● 50 g mąki kukurydzianej ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 100 g jogurtu ● 150 g śmietany ● 100 g śmietanki kremówki ● 4 łyżki dżemu cytrynowego.

Przepisy na temat: dżem z cytryn
  • Aksamitny dżem z dyni

    Niezawodny przepis na dżem z dyni...

  • Lato zamknięte w słoiku

    ...małym ogniu, mieszając, aż owoce zaczną się rozpadać i wyparuje część płynu (30 minut). 3. Dodaj sok i skórkę cytrynową. Zagotuj. 4. Przełóż gorący dżem do wyparzonych słoików. Zakręć(...) porządnej porcji przetworów. Gdy tylko pojawiały się świeże maliny i truskawki przyrządzały z nich domowe dżemy i konfitury, kisiły ogórki, marynowały paprykę. Nasze mamy szykowały przetwory...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...razowy na waflu Składniki: - 2 wafle, - 25 dag masła, - 25 dag czekolady, - 25 dag cukru pudru, - 1/2 startego chleba razowego, - gotowa polewa z białej czekolady lub cytrynowa, - pastylki(...) pudru, 2 żółtka, Masa bakaliowa: - 3 żółtka, 2 białka, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki mąki, - 3 szklanki rodzynek, 1 szklanka migdałów Na lukier: - 1 szklanka cukru pudru, 4 łyżki soku z cytryny...