• Informacje na temat:

    efektowne kulinarne

Artykuły na temat: efektowne kulinarne
  • Robert Sowa - znany kucharz, autor książek kulinarnych, właściciel restauracji Sowa&Przyjaciele. W tych daniach...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Gdzie na Sylwestra? Top 5 propozycji w okazyjnych cenach

    Noworoczne party na karaibskiej plaży, w romantycznej scenerii Paryża, a może na efektownej imprezie w Berlinie?

  • ...i dopiero napełnij je wodą. Efektowne kostki uzyskasz także, zatapiając w wodzie drobne owoce, np. maliny lub jagody. Kwiatowe dekoracje Do szklaneczek z mrożoną...

  • Cała Polska gotuje, czyli kuchenne rewolucje

    Dziś każda stacja telewizyjna ma program o kuchni. Internetowe blogi kulinarne notują miliony wejść, a książki z przepisami nie schodzą z list bestsellerów. Jedzenie jest teraz modniejsze od bycia na diecie. To już nowy styl życia.

  • Jesienią, kiedy spadają temperatury, rośnie popularność gorących deserów. Oto nasze pomysły na efektowne, ciepłe łakocie z jabłkami, które bez trudu przygotujesz sama!

  • Wystarczy jeden powód, by zacząć zmiany na lepsze

    Z wykształcenia dietetyk, z zamiłowania kucharz. Z prostych składników potrafi przygotować efektowne i pyszne dania. Wykorzystuje wyłącznie rośliny i jest przekonany, że zawierają one wszystkie potrzebne składniki do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Eryk Wałkowicz - bloger oraz autor książki "Ervegan. Kuchnia roślinna dla każdego" przedstawia swoją wizję weganizmu i wyjaśnia, jak czerpać...

  • ...łatwe i efektowne...

  • Przez Francuzów nazywane „jabłkami miłości”, uważane są też za afrodyzjak. Korzystajmy z kulinarnych możliwości, zanim jesień powie nam „Addio pomidory”.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych...

Przepisy na temat: efektowne kulinarne
  • Łabędź z jabłka – prosty i efektowny

    Myślisz, że dekoracje z warzyw i owoców potrafią wykonywać tylko mistrzowie sztuki kulinarnej? Spokojnie. W sieci znajdziesz mnóstwo porad i filmików, które pokażą ci, jak wyczarować efektowne dekoracje krok po kroku. My na początek wyszperałyśmy dla was łabędzia z jabłka.

  • Odmienna orientacja kulinarna

    ...pozostałe dania. Nie wystarczy, że podasz coś co nie zawiera mięsa. Wybierz potrawy, którymi oczarujesz swoich gości: efektowne i ładnie podane. Nie ograniczaj się jedynie do podawania sałatek...

  • Pomysł na prosty obiad

    Kulinarne abc.

  • Chłodnik idealny na upały

    Gaszą pragnienie, zaspokajają głód, a jednocześnie cieszą oko. Zachęcamy do korzystania z przepisów kulinarnych na proste, ale efektowne napoje i chłodnik. Tak smakują wakacje!

  • Wiosenna zapiekanka z wołowiną

    Wiosną do życia budzi się nie tylko przyroda! Kolorowe owoce i warzywa poruszają zmysły, dlatego coraz częściej mamy ochotę na kulinarne eksperymenty. Podpowiadamy, jak w prosty sposób przygotować efektowną i wyśmienitą zapiekankę w zupełnie nowej odsłonie.

  • Kurczak Zagrodowy w egzotycznej odsłonie

    Świeże warzywa i owoce, oryginalne połączenia smaków i kulinarne wycieczki w egzotyczne zakątki to kwintesencja gorącej, letniej kuchni. W wakacyjnym menu liczy się lekkość dań i wyjątkowy smak. Odważne, nowatorskie kompozycje warto przetestować z najlepszymi - Kurczak Zagrodowy w orientalnej kompozycji zachwyci miłośników wyjątkowych smaków.

  • Kalerosse - nowe warzywo, które przebojem wkracza do polskiej kuchni. To będzie hit!

    Każdego dnia znajdujemy nowe przepisy i kulinarne inspiracje, ale zupełnie nowy składnik to wielkie wydarzenie! Tymczasem na polskim rynku debiutuje wyjątkowe warzywo – kalerosse! Kalerosse to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu - mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    Efektowne danie w pół godziny? To możliwe! Wyrusz w kulinarną podróż, aby już po 30 minutach rozkoszować się oryginalnym smakiem.

  • Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy

    O tym jak wprowadzić zdrowe składniki do codziennego menu, o wegetariańskiej diecie dla dziecka i o tym czy smak jest ważniejszy niż kolor z Moniką Mrozowską i jej mężem Maciejem Szaciłło - autorami książki kulinarnej "Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy" - rozmawia Ewa Pawełczyk.