• Informacje na temat:

    efektowne podanie owoców

Artykuły na temat: efektowne podanie owoców
  • Efektowny tort z truskawkami

    ...i wstaw do lodówki na min. 1 godz. Do drugiej części kremu dodaj pozostałą żelatynę, wymieszaj. Kremem posmaruj wierzch i boki tortu. Wstaw do lodówki. Tuż przed podaniem udekoruj truskawkami.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na spód: 15 dag mąki pszennej, 3 dag cukru pudru, 7 dag zimnej margaryny. 1 żółtko l 2 łyżki zimnej wody. Na biszkopt: 5 jajek, ¾ szklanki cukru. 1 duże opakowanie cukru wanilinowego, 1 szklanka mąki pszennej. 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 czubate łyżki kakao, szczypta soli. Na krem: 25 dag malin, ¾ szklanki cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, 25 dag miękkiego masła. Ponadto: 5 dag dżemu...

  • ...• 500 ml czerwonego wina (wytrawnego) • ok. 1/2 łyżeczki stewii w proszku • 2–3 łyżki żurawiny ze słoika • 1 pomarańcza • 1 gwiazdka anyżu • 1 łyżeczka cynamonu + kora • 2–3 ziarna kardamonu • 3 łyżki żelatyny • garść owoców: malin, jeżyn, borówek.

  • Jesienią, kiedy spadają temperatury, rośnie popularność gorących deserów. Oto nasze pomysły na efektowne, ciepłe łakocie z jabłkami, które bez trudu przygotujesz sama!

  • Suszone owoce zamiast cukierków dla dziecka

    Ich ogromną zaletą jest wysoka zawartość witamin i soli mineralnych (jak beta-karoten, magnez, potas) oraz błonnik, pomocny przy skłonności do zaparć. Nie należy jednak mylić owoców suszonych z kandyzowanymi. Te ostatnie – chociaż wyglądają bardziej efektownie i kolorowo – nie są tak zdrowe. Zawierają głównie cukier, a pozostałych składników odżywczych nie ma w nich wiele. Wybór suszonych owoców...

  • Z aromatycznego słodkiego kremu, soczystych owoców i kolorowych galaretek przygotujesz też inne łakocie. Możesz podać je w szerokich szklaneczkach, wydrążonych owocach albo efektownych kielichach. Oto nasze pomysły!

  • ...w kostkach małych owoców albo listków mięty. Markery do drinków – to ciekawy pomysł na oznaczanie szklanek z napojami – tak, by nikt nie pomylił swojego drinka z innym. Występują np. w kształcie owoców czy ludzików.

  • Truskawkowe pole

    Truskawka to chyba najbardziej polski ze wszystkich owoców.

  • Tarta z truskawkami i borówkami

    ...chcemy utworzyć galaretkowej warstwy na wierzchu. Całość chłodzimy w lodówce 2-3h przed podaniem, Smacznego!          

  • Przepis na koktajl dla dzieci

    Twoje dziecko jest niejadkiem? A może niechętnie pije mleko lub jogurt albo unika świeżych owoców? Przygotuj mu pyszny koktajl!

Wideo na temat: efektowne podanie owoców
  • Sorbet cytrynowy podany z bezą

    Ola Głębicka zaprezentowała jak efektownie podać musy owocowe. Miłośniczka kulinariów, do podania sorbetów, zamiast naczyń użyła połówek owoców. Na tak zaserwowane łakocie skusi się każdy miłośnik doskonałych smaków. (Źródło: TVP/x-news)

  • Sałatka owocowa w melonie podana z sorbetem

    Ola Głębicka zaprezentowała jak efektownie podać musy owocowe. Miłośniczka kulinariów, do podania sorbetów, zamiast naczyń użyła połówek owoców. Na tak zaserwowane łakocie skusi się każdy miłośnik doskonałych smaków. (Źródło: TVP/x-news)

  • Zmysłowe smaki: Jak obrać ananasa?

    Lubisz ananasy, ale nie do końca wiesz, w jaki sposób je obierać? W nowym cyklu "Zmysłowych smaków" krok po kroku przekonasz się, że nawet pozornie najtrudniejsze kuchenne czynności należą do łatwych i przede wszystkim przyjemnych! Koniecznie zobacz, jak efektownie podać ten tropikalny owoc. Zobacz, jak wybrać odpowiedni egzemplarz i z czym go jeść! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: efektowne podanie owoców
  • Hawajskie kubeczki z owocami

    Oryginalny sposób podania i dowolność w wyborze owoców sprawia, że deser jest nie tylko efektowny, ale również bardzo smaczny.

  • Kurczak Zagrodowy w egzotycznej odsłonie

    ...sosem oraz aromatyczną kolendrą, dają nowoczesną i egzotyczną kompozycję. Proste, efektowne i bardzo inspirujące danie, idealnie sprawdzi się podczas letniego lunchu czy lekkiej kolacji w gronie(...) zrumienienia, zalewamy śmietanką i dusimy ok 30 minut. Przed podaniem obficie posypujemy posiekaną kolendrą.

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...potrawy. Ostatnio na stole króluje rosół, klopsiki i młoda kapusta. Jemy też dużo owoców i warzyw - wymienia Aneta. - Wszystko tu mamy ekologiczne, swoje. Mieszkamy w małej wsi pod Żyrardowem. Obok(...). Nie jadałam wysokokalorycznych potraw, całkowicie zrezygnowałam z cukru, na śniadanie otręby i płatki owsiane. Mięso przygotowywałam bez tłuszczu. Do tego mnóstwo warzyw i owoców - opowiada Justyna...