• Informacje na temat:

    egzotyczna przystawka

Artykuły na temat: egzotyczna przystawka
  • Egzotyczny śledzik

    ...tymiankiem. Jak wszystko ostygnie połączyć z pędami bambusa. Na półmisku ułożyć płaty śledziowe. Na wierzch podawać z przygotowanymi  warzywami (można skropić świeżą cytryną)  jako przystawka na...

  • Sycylia - biedna, ale ekskluzywna wyspa

    Sycylii królują warzywa oraz ryby i owoce morza. "W daniach często pojawia się bakłażan, który występuje w wielu daniach - przystawkach, w makaronach, jako dodatek do ryb. To są smaki, których jeszcze...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    Chociaż coraz częściej chodzimy do restauracji, gdzie kosztujemy egzotycznych i wymyślnych potraw, w domowej kuchni raczej trzymamy się tego, co znamy z dzieciństwa, czyli tradycyjnych, polskich dań. Niestety większość z nich nie wpisuje się w zasady zdrowego żywienia…

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…

  • Wakacje w kuchni

    Najpopularniejsze dania kuchni europejskich i egzotycznych.

  • Obiecalam przepis, na przystawke, jedna z moich ulubionych. Dla tych co lubia egzotyczne smaki, bo ta jest w wersji Marokanskiej. Potrawa nazywa sie Zaalouk...

  • Pozytywne orzeźwienie

    Poczuj silną eksplozję orzeźwienia i daj się uwieść egzotycznemu smakowi mango, ukrytemu w zielonej herbacie mrożonej Lipton Ice Tea Green Mango!

  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz proponuje potrawy inspirowane złota polską jesienią.

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

Przepisy na temat: egzotyczna przystawka