• Informacje na temat:

    egzotyczna salatka z burakow

Artykuły na temat: egzotyczna salatka z burakow
  • Składniki: opakowanie paluszków krabowych, 4 średnie buraki, 2 marchewki, mała cebula, 4 łyżki majonezu, 0,5 cytryny, sól, pieprz.

  • Nasyć się latem

    Zainspirowani smakami poznanymi podczas dalekich podróży. Zachwyceni obfitością warzyw na straganach ułożyliśmy menu na schyłek lata. Jarzyny łączyliśmy z rybami, mięsem i egzotycznymi przyprawami. Pamiętając, żeby wszystkie dania były łatwe i szybkie do zrobienia.

  • Uszczelniamy jelita

    Skąd biorą się toksyny w organizmie? M.in. z jelit. Wydostają się przez mikroskopijne dziury i zatruwają nas od środka. Zespół nieszczelnego jelita dotyka coraz więcej osób. Jak można temu zaradzić? Oto pięć sposobów na uszczelnienie jelita cieńkiego.

  • 5 sprawdzonych sposobów na zdrową krew

    Dobierz odpowiednia dietę.

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    Lato to idealny moment, by nieco urozmaicić dietę o cenne witaminy i minerały, pochodzące z owoców oraz warzyw. Wystarczy, że ze świeżo zebranych darów natury będziesz na bieżąco przygotowywała pyszne śniadania, podwieczorki czy przekąski. Takie lekkie dania dostarczą ci mnóstwa energii, a w upalne, wakacyjne dni przyniosą ulgę i orzeźwienie. Oto kilka prostych pomysłów na owocowo-warzywne smakołyki.

  • Na kłopoty trawienne

    By jelita i wątroba funkcjonowały bez zarzutu.

  • Składniki dobre dla krwi

    Czerwone krwinki dostarczają tlen i niezbędną energię do wszystkich komórek ciała. Gdy jest ich za mało, szwankuje zdrowie. Oto proste kuracje, które chronią przed niedokrwistością.

  • Jak oczyścić organizm z toksyn

    Myślisz o oczyszczającej głodówce? Czeka cię zero jedzenia przez trzy dni! Będziesz mogła jedynie pić: wodę i soki oraz bulion warzywny. Tylko czy właśnie takiego oczyszczania potrzebujesz?

  • Jedz to, co daje supermoc!

    Czyli te produkty, które zawierają cenne dla zdrowia składniki. Przedstawiamy naszą listę (kolejność nie ma znaczenia) i propozycje, jak z niej korzystać, aby posiłki nie traciły tego, co dla nas równie ważne - smaku.

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    Tak, jak Włosi mają swoje carpaccio, a Hiszpanie tapasy, tak my na przystawkę mamy śledzie. I powinniśmy być z nich dumni. Te najpopularniejsze – czyli filety a’la matjasy – podawane pod różnymi postaciami są obowiązkowym punktem w świątecznym, karnawałowym i imieninowym menu każdego Polaka. Zanim jednak zabierzemy się do ich przyrządzania, warto poznać kilka matiasowych faktów…