• Informacje na temat:

    eklerek

Artykuły na temat: eklerek
  • Owocowe eklerki

    ...zacznie odchodzić od ścianek garnka. Przekładamy je do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy 8 eklerek. Pieczemy 20-25 minut w 200ºC. 3. Do budyniu dodajemy śmietanę...

  • .... Następnie dodajemy po jednym jajku i ucieramy, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Przekładamy je do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy 8 eklerek...

  • Wiśniowe eklerki

    .... Eklerki przekrój wzdłuż, przestudź. 4 Mascarpone zmiksuj z ubitą kremówką, resztą kryształu oraz cukrem waniliowym. Dolne połówki eklerek napełnij ciepłą masą wiśniową. Odstaw do schłodzenia. Krem...

  • Składniki: 30 dag mrożonych wiśni, szczypta soli, 10 dag cukru, 6 dag masła, 12,5 dag mąki, 1 dag kakao, 3 jajka, 40 dag kwaśnej śmietany, 3 dag cukru, pudru, 1 łyżka wiśniówki, 4 markizy czekoladowe przekładane kremem waniliowym, cukier puder

  • Składniki na 18 sztuk: ciasto: 3/4 szkl. mąki pszennej, 60 ml oleju, 3 jajka, szczypta soli. Krem: 1 szkl. mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1/4 szkl. śmietany kremówki, 1 laska wanilii. Polewa: 1 tabliczka czekolady deserowej, 100 ml śmietany kremówki 30 proc., grube wiórki czekoladowe do dekoracji ciastek.

  • Składniki na 12 sztuk: 8 dag masła, 200 ml wody, 20 dag mąki, szczypta soli, 5 jajek, 1 op. gotowego lukru. Na krem: 250 ml mleka, 10 dag masła, 1 op. budyniu śmietankowego, 1 puszka (40 dag) gotowej masy kajmakowej, 50 ml rumu.

  • Wtorek--Synek po 7 godzinach lekcyjnych wpada do domu: "Mamo potrzebuję  pół litra śmietany" " ?" "Mama bo robimy eklerki" "?" "Mamo bo jest...

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 jajka • 6,5 dag masła • 100 ml wody • 1/2 szklanki mąki pszennej. Krem: 20 dag serka mascarpone • 200 ml śmietany 36 proc. • 3 łyżki cukru pudru • 25 dag mrożonych malin Lukier: 2 łyżki masła • łyżka mleka • 10 dag cukru pudru • 5 dag białej czekolady.

  • Eklerki z bitą śmietaną i kremem żurawinowym

    Pyszny deser.

  • Puszyste, lekkie ptysie lub eklerki przygotujesz z ciasta parzonego, przestrzegając tej instrukcji.

Wideo na temat: eklerek
  • Zamiast wody użyj mleka!

    Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z ziołami, natomiast dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła, jakie zalety dla naszego zdrowia ma używanie ziół w kuchni. Na stole pojawiły się: koktajl z malin z melisą, granatem i smażoną chałką, kurczę duszone w szałwii i cytrynie oraz eklerki z kremem lipowym. (Dzień Dobry TVN/x-news)

  • Zalewasz zioła wodą? Wypróbuj tę metodę

    Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z ziołami, natomiast dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła, jakie zalety dla naszego zdrowia ma używanie ziół w kuchni. Na stole pojawiły się: koktajl z malin z melisą, granatem i smażoną chałką, kurczę duszone w szałwii i cytrynie oraz eklerki z kremem lipowym. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Przepisy na temat: eklerek
Dyskusje na temat: eklerek