• Informacje na temat:

    esencjonalny rosół wołowy

Artykuły na temat: esencjonalny rosół wołowy
  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa wołowego na rosół, 2 pęczki włoszczyzny, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 200 ml mleka, 1 łyżka masła, 5 dag kaszy manny, sól, mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 pęczek szczypiorku...

  • ...prawdziwej kury,  z warzywami... czesc zjemy od razu a reszte odparowuje silnie by rosol byl jak najbardziej esencjonalny i wlewam do woreczkow jak na lod... zamrazam... w tych paczkach. Gdy gotuje zupe...

  • Obiad w Wiedniu

    Esencjonalny bulion wołowy Składniki na 4 porcje: 50 dag mięsa wołowego na rosół, 2 pęczki włoszczyzny, 1 łyżeczka ziarenek czarnego pieprzu, 200 ml mleka, 1 łyżka masła, 5 dag kaszy manny, sól, mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa, 1 jajko, 1 pęczek szczypiorku. Mięso opłukać, włożyć do garnka. Zalać 1,5 l zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zbierając pianę, która utworzy się na...

Przepisy na temat: esencjonalny rosół wołowy
  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    Rosół to niezaprzeczalnie król niedzielnego obiadu, stały bywalec polskich stołów. Ochoczo serwowany na co dzień i od święta. Wszyscy doskonale znamy oraz doceniamy jego wyjątkowy smak. Co takiego ma w sobie, że możemy go jeść i jeść? Poznaj tajemnice rosołu oczko po oczku!

  • Zupa pho - wietnamski rosół dla duszy

    Zupa pho to wietnamski rosół dla ducha. Jednak Paweł Krysiak z Instytutu Sztuki Kulinarnej zachęca, żeby jeść ją latem, nie zimą. Bo jak wiele dań kuchni orientalnej, zupa pho, w przeciwieństwie do naszego babcinego rosołu, ma właściwości wychładzające.

  • Rosół, który postawi na nogi!

    Zupa pho, czyli bardzo esencjonalny, wietnamski rosół, który doda sił po sylwestrowych szaleństwach. Pachnący imbirem, anyżem i goździkami. Dość pracochłonny, ale jego smak zrekompensuje trudy. I postawi na nogi!