• Informacje na temat:

    eskalopki z kurczaka

Artykuły na temat: eskalopki z kurczaka
  • Składniki na 4 porcje: 2 duże pojedyncze filety z kurczaka, 1 mały świeży ananas, 1 ząbek czosnku, 60 ml oleju, 2 łyżki octu balsamicznego, 3-4 łyżki płynnego miodu albo syropu klonowego, sól, suszone płatki chili.

  • Składniki na 4 porcje: 70-80 dag filetów z kurczaka, 300 ml jogurtu naturalnego, 2 ząbki czosnku, spora szczypta startej skórki cytrynowej, 8-10 słonych krakersów, 1 łyżka czarnuszki, sól, grubo mielony kolorowy pieprz, olej do smażenia.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, np. zagrodowego, 8 plasterków wędzonego boczku, 1 por (tylko biała część), 2 łyżki masła + 1 łyżeczka, 60 dag ziemniaków, 750 ml bulionu warzywnego qgrubo mielony czarny pieprz, kilka ziarenek czarnego pieprzu, pomidorki cherry, natka pietruszki...

  • Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze filety z kurczaka, 1 puszka (ok. 250 ml) ananasa w plasterkach, 1 puszka (ok. 400 ml) moreli, 2 jajka, 5 dag mąki pszen., 10 dag wiórków kokosowych, 5 łyżek oleju, 250 ml bulionu drobiowego, 1 dymka, 10 dag śmietany kremówki, 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy curry w proszku, szczypta cukru, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 2 banany, sól, pieprz, trochę...

  • Składniki (na 4 porcje): 2 szkl. kaszy jaglanej, 1 duży podwójny filet z kurczaka (ok. 60 dag), sok z 1/2 cytryny, 1/4 szkl. białego wina, 1 papryczka chili, 2 ząbki czosnku, po 2 łyżki posiekanego tymianku, bazylii oraz natki, 5 łyżek oliwy, po 1 łyżce oleju i masła, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z kurczaka, 1 łyżka mąki pszennej, 3 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, ziołowa przyprawa do drobiu. Na sos: 1 szkl. śmietany 22 proc., 2/3 szkl. bulionu drobiowego, 4 łyżki osączonego z zalewy groszku konserwowego, 2 czubate łyżki masła, 1 łyżka mąki pszennej, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 60–70 dag filetów z kurczaka, 40 dag serka śmietankowego (naturalnego albo ziołowego), 4 łyżki gęstej śmietany (ew. jogurtu naturalnego), 3 duże pomidory, 1 pomarańczowa papryka, sok i skórka z 1/2 cytryny, 4 łyżki oliwy, 2–3 łyżki sosu sojowego, 3 ząbki czosnku, po gałązce tymianku i rozmarynu, 4 gałązki bazylii, sól, pieprz...

  • Roladki drobiowe z pesto

    Dzis zrobilam na obiad i... zniknely. Mozna je robic z miesa z indyka lub z kurczaka. To pierwsze jest lepsze gdyz wyrazistsze w smaku i eskalopki sa...

  • ...z wody, eskalopka z kurczaka 150 g z curry i pieprzem. Łyżeczka masła do groszku I ½ łyżeczki oliwy z orzechów do awokado.   Kolacja: makaron z sosem pomidorowym i ze szpinakiem, sałatka z endywi.

  • Niby wszyscy wiedza jak... ale gdy pojdziemy do dobrej restauracji to zachwycamy sie miecutka pieczenia z wolowiny czy znakomicie usmazonym stekiem z cieleciny......

Przepisy na temat: eskalopki z kurczaka
  • Drobiowe eskalopki

    Sposób przygotowania 1. Plasterki ananasa oraz morele przełóż na sitko i pozostaw tak, aż ociekną.Zachowaj po 75 ml zalewy z moreli i ananasa do przygotowania sosu. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj(...) 3 łyżki oleju. Włóż eskalopki i usmaż je na rumiano z obu stron. W tym czasie dymkę oczyść, potnij na kawałeczki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Podsmaż na nim...

  • Eskalopki z morelami

    ...1. Filety z kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha. Mięso pokrój na 8 niewielkich kotlecików. Posyp je solą i pieprzem z obu stron. Odłóż na bok. Dymki oczyść, potnij w grubsze, ukośne plasterki. Morele rozetnij, wyjmij pestki. 2. Na patelni rozgrzej olej. Włóż eskalopki. Smaż je po 2-3 minuty z każdej strony. Zdejmij, trzymaj w cieple, by nie wystygły. Na tym samym tłuszczu smaż przez 2 minuty morele...

  • Eskalopki w boczku

    Składniki na 4 porcje: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, np. zagrodowego 8 plasterków wędzonego boczku 1 por (tylko biała część) 2 łyżki masła + 1 łyżeczka 60 dag ziemniaków 750 ml(...) i chrząstki. Zagotuj bulion, wrzuć ziarenka pieprzu i włóż piersi z kurczaka. Gotuj, aż zmiękną, wyjmij. Ziemniaki obierz, opłucz, włóż do wywaru z gotowania mięsa. Ugotuj na półtwardo, wyjmij (wywaru nie...