• Informacje na temat:

    ewa kulinarne

Artykuły na temat: ewa kulinarne
  • "Historia łakomstwa i obżarstwa”, Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska

    Adrianna Ewa Stawska-Ostaszewska, autorka książki ,,Historia łakomstwa i obżarstwa”, która ukaże się nakładem Wydawnictwa Harde 5 czerwca 2019 r., zabiera czytelników w smakowitą podróż w czasie z łyżką i widelcem w ręku.

  • Ewa Wachowicz zachwyca na gali

    Ewa Wachowicz kończy dziś (19 października) 47 lat i wciąż zachwyca młodzieńczym wyglądem, promiennym uśmiechem i nienaganną sylwetką.

  • Ewa Wachowicz w zjawiskowej kreacji

    W jury zasiadają: Wojciech Modest Amaro, Robert Sowa, Maciej Nowak i Ewa Wachowicz. Ta ostatnia niedawno otworzyła w Krakowie własną restaurację. Od kilku lat prowadzi programy kulinarne oraz wydaje(...) Pawlaka. Jej kadencja trwała niespełna dwa lata. Następnie założyła firmę producencką, która była odpowiedzialna m.in. za "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza". Gotowanie jest największą pasją...

  • Ewa Wachowicz i Jean Reno "100 x 100"

    ...​Jean Reno odwiedził Kraków. Spotkanie pod Wawelem z Ewą Wachowicz było okazją do poznania polskiej tradycji świąt Bożego Narodzenia. Gwiazdor Hollywood pod okiem restauratorki i jurorki programu kulinarnego przeszedł intensywny kurs gotowania. Wszystko w ramach projektu "100×100".

  • A jeśli brak mi kulinarnej smykałki?

    ...nowe zestawy. Ryż zastąpić kaszą lub makaronem, ser mięsem lub jajkami. Im więcej prób, tym większa śmiałość i radość z tworzenia tego, co zjadamy. Smacznego. Ewa Koza, mamsmak.com...

  • Ewa Wachowicz: Życie mnie już tyle razy zaskoczyło

    Lidia Ostólska, Styl.pl: Mam przyjemność pierwszy raz gościć w pani restauracji. Jest serdeczność i niewyreżyserowany uśmiech, pod którego wrażeniem są goście. To jest przepis na sukces? Ewa(...)!". Wchodzę do kuchni i słyszę: "Wiesz zrobiłem majonez, a na majonezie sos jarzębinowy, mogłabyś spróbować?". - Jedyny moment, kiedy mnie tutaj nie ma, to są nagrania. Jeżeli nagrywam mój program "Ewa gotuje...

  • Ewa Wachowicz: Jak wchodzę na górę, jestem silna

    Nie tylko gotowanie wypełnia jej życie. Są jeszcze córka, bliscy i... wspinaczka, i to w wysokich górach. Z ciepłej kuchni wyruszyła rok temu do Chile, by zdobyć najwyższy wulkan świata. Jurorka programu „Top Chef” w Polsacie, autorka „Ewa Gotuje” i książek kulinarnych, Ewa Wachowicz, zdradza nam też, dlaczego nie denerwuje się, stojąc w korkach.

  • Ewa Wachowicz. Bycie na planie, jest lepsze od planowania

    Fani kulinarnego show "TOP CHEF" mają powody do radości! Program powraca na antenę w wiosennej ramówce. Dziś dziennikarze i fotoreporterzy gościli na planie.

  • Ewa Wachowicz: "I po treningu!"

    Ewa Wachowicz, która 27 lat temu zdobyła tytuł Miss Polonia, wciąż zachwyca urodą, figurą i uśmiechem, który jest jej znakiem rozpoznawczym.

  • Ewa Farna pod choinkę chciałaby dostać... patelnię

    Kiedy Ewa Farna była małą dziewczynką św. Mikołaja prosiła o lalki, mikrofon i płyty. Teraz przyznaje, że nie wie, co chciałaby znaleźć pod choinką i współczuje tym, którzy chcą ją obdarować. - Lubię gotować, więc może jakąś fajną patelnię - mówi piosenkarka.

Wideo na temat: ewa kulinarne
  • Ewa Wachowicz o gotujących gwiazdach

    Ewa Wachowicz opowiedziała o swoim programie kulinarnym, o roli gotowania w jej życiu oraz oczywiście o Telekamerach. Posłuchajcie!

  • Sportowa dieta na wynos

    Jak przygotować zdrowe jedzenie na cały dzień poza domem? Potrawy do pudełek w kuchni „Dzień Dobry TVN” przygotowali trener fitness współpracujący z Ewą Chodakowską Tomasz Choiński oraz ekspertka kulinarna Anna Starmach. - Niezjedzenie posiłku jest gorsze od zjedzenia złego posiłku, ponieważ organizm nastawia się na pewną ilość kalorii, którą mu dostarczymy – wyjaśnił Choiński. Wspólnie

  • Zdrowe śniadania z pudełek

    Jak przygotować zdrowe jedzenie na cały dzień poza domem? Potrawy do pudełek w kuchni „Dzień Dobry TVN” przygotowali trener fitness współpracujący z Ewą Chodakowską Tomasz Choiński oraz ekspertka kulinarna Anna Starmach. - Niezjedzenie posiłku jest gorsze od zjedzenia złego posiłku, ponieważ organizm nastawia się na pewną ilość kalorii, którą mu dostarczymy – wyjaśnił Choiński. Wspólnie

Przepisy na temat: ewa kulinarne
  • Sprawdzone babcine triki kulinarne

    ...i wyłożeniu na blat, przerabiam i odkładam na około 10 minut. O wiele łatwiej się wtedy rozwałkowuje - mówi PAP Life babcia Ewa i dodaje, że ciasto drożdżowe po upieczeniu jest bardziej delikatne i puszyste(...) podwojenia ciasta na około 30 minut - tłumaczy babcia Ewa i zaznacza, że metoda ta sprawdzi się przy ciastach na chałkę, drożdżówki czy rogaliki - Sprawdzałam to na ciastach przygotowywanych na świeżych...

  • Słownik trudnych terminów kulinarnych – czego nie wiemy jeszcze o gotowaniu?

    Czym jest flambirowanie, déglaçage, stir fry czy sous-vide? Choć metody te brzmią nieco egzotycznie, z pewnością wykorzystywane są w domowej kuchni częściej, niż można by się tego spodziewać. Tym, co(...) i pieczenie na coś, co pozwoli poszerzyć horyzonty kulinarne, tworzyć zupełnie nowe potrawy oraz odkrywać inne oblicze tradycyjnego menu. Sous-vide Dzięki tej metodzie można przygotować większość...

  • 4 kulinarne symbole Wigilii

    Uroczysta, wigilijna kolacja pełna jest magii oraz potraw mających symboliczne znaczenie i odniesienia do tradycji. Już sama liczba dań wigilijnych nie jest przypadkowa, podobnie jak wybór produktów, z których przyrządzamy świąteczną ucztę. Jakie są kulinarne symbole Wigilii oraz skąd wzięły się na naszych stołach?

  • Jakie jedzenie przygotować na imprezę, aby zadowoliło zróżnicowane gusta kulinarne?

    ...co zrobić, gdy gusta kulinarne naszych gości są odmienne i nie wszyscy akurat preferują kuchnię włoską lub chipsy z orzeszkami? Brak pomysłu na jedzenie na imprezę? Przenieś zabawę na miasto(...) Payback. Dzięki temu, przy każdym zamówieniu zbierzemy punkty, które możemy później wymienić na nagrody albo nimi zapłacić, na przykład za kolejne zamówienie jedzenia z dowozem do domu – mówi Ewa...

  • Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur!

    ...ugotowane na twardo jajko - wyjaśnia Ewa Panasewicz, menadżer produktu firmy OCTIM z Olsztynka, laureata programu promocyjnego "Doceń polskie".   Jakie specjały goszczą jeszcze na stołach mieszkańców Warmii? - W naszym regionie w Wielkanoc tradycyjnie nie może zabraknąć parzonej białej kiełbasy, tak samo jak faszerowanych jaj - mówi Ewa Panasewicz. Tak jak w innych regionach Polski...

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.

  • Nasiona zdrowia

    Różnimy się ciekawością i otwartością na świat, a nasze kulinarne wybory mówią bardzo dużo o tym, jakimi schematami posługujemy się w życiu. Czy z radością sięgamy po nowe produkty? Czy też tak bardzo boimy się „innego”, że od lat gloryfikujemy niezmiennie kotleta schabowego.

  • Malika: Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić

    ...- Umiejętność łączenia smaków można sobie wyrobić - przekonuje PAP Life Ewa "Malika" Szyc-Juchnowicz. Autorka książki "Przyprawy" proponuje np. połączenie pieprznego karpia z rodzynkami, migdałami i cukrem zamkniętego w ciasteczku-puzdereczku.

  • 3 wyjątkowe potrawy w kształcie serca na Dzień Matki

    ...sera żółtego. Jego zastosowanie stwarza duże możliwości kulinarne. Świetnie się sprawdzi zarówno do dań na zimo, jak i na ciepło. Na Dzień Matki przygotujmy całodzienne menu: kanapki w kształcie serca(...) z powodzeniem może być traktowana jako główne danie obiadowe - mówi Ewa Polińska ekspert Monieckiej Spółdzielni Mleczarskiej MSM Mońki. Oto nasze propozycje: Śniadanie dla mamy - kanapki z serem...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

Dyskusje na temat: ewa kulinarne