• Informacje na temat:

    farsz bez mięsa

Artykuły na temat: farsz bez mięsa
  • ...wymieszaj. Przypraw. Przełóż do brytfanki z mięsem około 30 minut przed końcem pieczenia. Gotową roladę potnij w plastry. Podawaj na jarzynce. Przygotowanie: 85 minut (bez czasu marynowania mięsa(...) osącz z zalewy i pokrój w cieniutkie paseczki. Pestki słonecznika zrumień na patelni bez tłuszczu. Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki i posiekaj. Mielony twaróg przełóż do miseczki. Dodaj...

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag schabu bez kości, bulionetka do duszonych mięs, bułka kajzerka, pęczek natki pietruszki, 10 dag suszonych śliwek, 20 dag chrzanu, 2 żółtka, 2 łyżki bułki tartej, 4 łyżki mąki pszennej, pół szklanki śmietany, 2 listki laurowe, 3 ziarna czarnego pieprzu, 3 torebki kaszy gryczanej.

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli. Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule ●2 łyżki oleju ●3 ząbki czosnku ●pieprz, sól ●liść laurowy ●ziele angielskie ●jajko ●100 g ugotowanej zielonej soczewicy.

  • Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła lub margaryny, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki zimnej wody. Na farsz: 40 dag mięsa mielonego, 1 śre dnia cebula, 2-3 ząbki czosnku, 10 dag świeżego szpinaku, 2 jajka, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki serka śmietankowego, 5 dag sera feta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 1 mały bakłażan, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 puszka pomidorów bez skórki, 4 gałązki majeranku, 20 dag sera feta, sól, pieprz...

  • Składniki na ok. 15 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka letniej wody, 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju. Na farsz: 50 dag mięsa wieprzowego, 1 mała cebula, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 strąk czerwonej papryki, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 4 łyżki startego sera żółtego, 1-2 łyżki oleju, 1 jajko, sól...

  • ...liście z główki kapusty. W każdy zawiń po porcji farszu. Gołąbki obsmaż na oleju, przełóż do garnka, podlej bulionem, dopraw kminkiem i ew. solą. Duś ok. 25 minut. Sos: paprykę zetrzyj na tarce...

  • Bułeczki faszerowane mięsem, kiełbasą i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 4 spore bułki, np. kajzerki z sezamem, 20 dag żółtego sera, 10 dag pikantnej kiełbasy, np. chorizo, 1/2 czerwonej papryki, 1 kwaszony ogórek, po 4 łyżki kukurydzy i groszku konserwowego, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki chilli, szczypta majeranku, szczypta soli.

  • Pierogi z mięsem

    Składniki na 6 porcji: 40 dag wołowiny bez kości, 1/2 pęczka włoszczyzny, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 1/2 kg mąki pszennej, 2 jajka, 2 łyżki smalcu ze skwarkami, sól, pieprz, szczypiorek do dekoracji.

  • ...wzdłuż całej długości schabu. 2. Nadzienie: owoce podgrzej z sokiem, masłem i przyprawami. Krótko zagotuj. Zostaw do przestygnięcia, osącz. Nafaszeruj schab. Końcówki mięsa owiń folią aluminiową. Przełóż do brytfanki. Wlej kilka łyżek bulionu. Przykryj, piecz ok. 90 min w 170°C, podlewając bulionem. 3. Wyjmij mięso z piekarnika, odstaw na 10 min (bez przykrycia), pokrój w plastry. 110 min., 350

Przepisy na temat: farsz bez mięsa
  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Składniki: Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule(...) z marchewką i pietruszką. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekane cebulę i czosnek. Dodaj do mięsa wraz z soczewicą. Dopraw. Wbij jajko i wymieszaj. 3. Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, wytnij kółka...

  • Farsze w jarskiej wersji

    Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!

  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Faszerowane pieczarki

    Pomysł na obiad bez mięsa...

  • Gęś z kaszą i jabłkami

    Sposób przygotowania 1. Gęś opłucz, osusz. Natrzyj solą, majerankiem, kminkiem i cynamonem.  2. Kaszę podpraż bez tłuszczu. Marchewkę obierz, zetrzyj na drobne wiórki, dodaj do kaszy. Dolej(...), zetrzyj na grube wiórki. Dodaj do kaszy, dołóż szalotkę i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem, lubczykiem. Farsz nałóż do gęsi, zszyj otwór. Piecz ok. 2 godz. w 180 st. C, podlewając powstającym sosem...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...pierwsze – pilnuj czasu grillowania. Jeżeli grillujemy mięsa i warzywa za długo, zaczynają się zwęglać, czyli powstaje na nich nieatrakcyjna i niesmaczna czarna skórka. Zbyt długie grillowanie owoców i ryb(...) czwarte – zrezygnuj ze słodzonych napojów na rzecz orzeźwiających bez cukru, np. wody z cytryną i miętą lub domowych koktajli czy smoothies. Po piąte – na grilla nie kupuj gotowych mięs (wędzonych lub...

Dyskusje na temat: farsz bez mięsa
  • Re: Pierogi i nalesniki:)

    Do naleśników polecam taki farsz: -0,5 kg mięsa mielonego -1 duża cebula -papryka czerwona w proszku -puszka czerwonej fasoli -1 mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła -sól, pieprz(...) i pieczarkami robię prosty farsz: -0,5 kg mięsa wieprzowego -2 duże cebule -sól, pieprz -30 dkg pieczarek, -masło. Mięso ugotować, przepuścić przez maszynkę. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, poddusić na maśle

  • Re: Sajgonki...

    Ja robiłam dość często, chociaż nie gotowane na parze a smażone na głębokim tłuszczu. Papier ryżowy dostaniesz w dwóch rozmiarach. Osobiście wolę większe średnicą, bo wejdzie w nie więcej farszu i lepiej się z nimi pracuje. Jeśli chodzi o farsz to najczęściej spotkać można nadzienie z mięsa mielonego (wcześniej podsmażone, bez tłuszczu oczywiście) i warzyw pokrojonych "na zapałkę". Z warzyw

  • Re: Schabowy na różne sposoby

    początku przez około 20 min piekłam mięso pod folią aluminiową (bałam się ,że wyschnie i mięso i sos) a potem bez przykrycia.Zostało mi też trochę farszu,więc dodałam go do sosu...(...) plastry,a te przecina w połowie, tworząc kieszenie-posolić,popieprzyć. Farsz przygotowuje się z pieczarek,cebuli,papryki.Pokroić drobno warzywa (cebula w piórka,papryka i pieczarki w paseczki).Poddusić je