• Informacje na temat:

    farsz bez mięsa

Artykuły na temat: farsz bez mięsa
  • ...wymieszaj. Przypraw. Przełóż do brytfanki z mięsem około 30 minut przed końcem pieczenia. Gotową roladę potnij w plastry. Podawaj na jarzynce. Przygotowanie: 85 minut (bez czasu marynowania mięsa(...) osącz z zalewy i pokrój w cieniutkie paseczki. Pestki słonecznika zrumień na patelni bez tłuszczu. Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki i posiekaj. Mielony twaróg przełóż do miseczki. Dodaj...

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag schabu bez kości, bulionetka do duszonych mięs, bułka kajzerka, pęczek natki pietruszki, 10 dag suszonych śliwek, 20 dag chrzanu, 2 żółtka, 2 łyżki bułki tartej, 4 łyżki mąki pszennej, pół szklanki śmietany, 2 listki laurowe, 3 ziarna czarnego pieprzu, 3 torebki kaszy gryczanej.

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli. Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule ●2 łyżki oleju ●3 ząbki czosnku ●pieprz, sól ●liść laurowy ●ziele angielskie ●jajko ●100 g ugotowanej zielonej soczewicy.

  • Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła lub margaryny, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki zimnej wody. Na farsz: 40 dag mięsa mielonego, 1 śre dnia cebula, 2-3 ząbki czosnku, 10 dag świeżego szpinaku, 2 jajka, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki serka śmietankowego, 5 dag sera feta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże ziemniaki, 1 mały bakłażan, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 50 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 puszka pomidorów bez skórki, 4 gałązki majeranku, 20 dag sera feta, sól, pieprz...

  • Składniki na ok. 15 sztuk: Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka letniej wody, 5 dag świeżych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki oleju. Na farsz: 50 dag mięsa wieprzowego, 1 mała cebula, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 strąk czerwonej papryki, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 4 łyżki startego sera żółtego, 1-2 łyżki oleju, 1 jajko, sól...

  • ...liście z główki kapusty. W każdy zawiń po porcji farszu. Gołąbki obsmaż na oleju, przełóż do garnka, podlej bulionem, dopraw kminkiem i ew. solą. Duś ok. 25 minut. Sos: paprykę zetrzyj na tarce...

  • Bułeczki faszerowane mięsem, kiełbasą i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 4 spore bułki, np. kajzerki z sezamem, 20 dag żółtego sera, 10 dag pikantnej kiełbasy, np. chorizo, 1/2 czerwonej papryki, 1 kwaszony ogórek, po 4 łyżki kukurydzy i groszku konserwowego, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki chilli, szczypta majeranku, szczypta soli.

  • Pierogi z mięsem

    Składniki na 6 porcji: 40 dag wołowiny bez kości, 1/2 pęczka włoszczyzny, 2 cebule, 3 łyżki oleju, 1/2 kg mąki pszennej, 2 jajka, 2 łyżki smalcu ze skwarkami, sól, pieprz, szczypiorek do dekoracji.

  • ...wzdłuż całej długości schabu. 2. Nadzienie: owoce podgrzej z sokiem, masłem i przyprawami. Krótko zagotuj. Zostaw do przestygnięcia, osącz. Nafaszeruj schab. Końcówki mięsa owiń folią aluminiową. Przełóż do brytfanki. Wlej kilka łyżek bulionu. Przykryj, piecz ok. 90 min w 170°C, podlewając bulionem. 3. Wyjmij mięso z piekarnika, odstaw na 10 min (bez przykrycia), pokrój w plastry. 110 min., 350

Przepisy na temat: farsz bez mięsa
  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Składniki: Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule(...) z marchewką i pietruszką. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekane cebulę i czosnek. Dodaj do mięsa wraz z soczewicą. Dopraw. Wbij jajko i wymieszaj. 3. Ciasto rozwałkuj na ok. 3-4 mm, wytnij kółka...

  • Farsze w jarskiej wersji

    Sezonowe warzywa, z nadzieniem bez dodatku mięsa. będą pyszne i pożywne!

  • Naleśniki grzybowe

    Pomysł na smaczny obiad bez mięsa...

  • Bakłażany z mięsem i sosem

    Składniki: 2 średnie bakłażany, 50 dag mielonego mieszanego mięsa; cebula; jajko; po 1 czerwonej i zielonej papryce; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; olej; 3 ząbki czosnku; szklanka kuskusu ; natka pietruszki; tymianek; chili; łyżka miodu; sól, pieprz; 2 szkl. jogurtu naturalnego; 2 gałązki mięty.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Faszerowane pieczarki

    Pomysł na obiad bez mięsa...

  • Gęś z kaszą i jabłkami

    Sposób przygotowania 1. Gęś opłucz, osusz. Natrzyj solą, majerankiem, kminkiem i cynamonem.  2. Kaszę podpraż bez tłuszczu. Marchewkę obierz, zetrzyj na drobne wiórki, dodaj do kaszy. Dolej(...), zetrzyj na grube wiórki. Dodaj do kaszy, dołóż szalotkę i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem, lubczykiem. Farsz nałóż do gęsi, zszyj otwór. Piecz ok. 2 godz. w 180 st. C, podlewając powstającym sosem...

  • Pyszne posiłki obiadowe

    Przygotujesz je bez trudu!

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

Dyskusje na temat: farsz bez mięsa
  • Re: Pierogi i nalesniki:)

    Do naleśników polecam taki farsz: -0,5 kg mięsa mielonego -1 duża cebula -papryka czerwona w proszku -puszka czerwonej fasoli -1 mały koncentrat pomidorowy 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła -sól, pieprz(...) i pieczarkami robię prosty farsz: -0,5 kg mięsa wieprzowego -2 duże cebule -sól, pieprz -30 dkg pieczarek, -masło. Mięso ugotować, przepuścić przez maszynkę. Pieczarki i cebulkę drobno posiekać, poddusić na maśle

  • Re: Sajgonki...

    Ja robiłam dość często, chociaż nie gotowane na parze a smażone na głębokim tłuszczu. Papier ryżowy dostaniesz w dwóch rozmiarach. Osobiście wolę większe średnicą, bo wejdzie w nie więcej farszu i lepiej się z nimi pracuje. Jeśli chodzi o farsz to najczęściej spotkać można nadzienie z mięsa mielonego (wcześniej podsmażone, bez tłuszczu oczywiście) i warzyw pokrojonych "na zapałkę". Z warzyw

  • Re: Schabowy na różne sposoby

    początku przez około 20 min piekłam mięso pod folią aluminiową (bałam się ,że wyschnie i mięso i sos) a potem bez przykrycia.Zostało mi też trochę farszu,więc dodałam go do sosu...(...) plastry,a te przecina w połowie, tworząc kieszenie-posolić,popieprzyć. Farsz przygotowuje się z pieczarek,cebuli,papryki.Pokroić drobno warzywa (cebula w piórka,papryka i pieczarki w paseczki).Poddusić je