• Informacje na temat:

    farsz szpinakowy do ciasta francuskiego

Artykuły na temat: farsz szpinakowy do ciasta francuskiego
  • Składniki na 4 porcje: 8 jaj przepiórczych, 2 czerwone cebule, 2 ząbki czosnku, 40 dag liści szpinaku, cebula dymka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki mieszanki nasion (słonecznik i dynia), pół szklanki śmietany, łyżka posiekanej bazylii, 30 dag ciasta francuskiego, sól, pieprz, jajko.

  • Faszerowana pierś

    Szpinakowy specjał.

  • Jajka w cieście ze szpinakiem

    Ciasto filo smakuje bardzo podobnie do francuskiego, ale jest mniej tłuste i o wiele bardziej delikatne. Ostrożnie krój je na porcje – najlepiej porządnym nożem o ząbkowanym ostrzu.

  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Podstawowe składniki: 45 dag ciasta francuskiego 50 dag liści szpinaku 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plastrach, 25 dag tartej mozzarelli, 4 ząbki czosnku, 2 jajka, łyżka masła, gałka muszkatołowa, sól, pieprz...

  • Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, 45 dag mrożonego szpinaku, łyżka śmietany 18-proc., 3 ząbki czosnku, serek pleśniowy brie (10 dag), 2 jajka, sól, pieprz...

  • Pieczone mielone

    Pieczeń rzymska Składniki: 1 kg mięsa mielonego, sól, 4 jaja, 4 bułki, cebula, ziemniak, szpinak, 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 jajka ugotowane na twardo, olej, pieprz. Przygotowanie: Do mięsa(...) mięsa i dokładnie ugładź. Zalep na górze brzegami ciasta francuskiego. Wierz posmaruj surowym jajkiem. Piecz od 50 minut w nagrzanym do 180 st. piekarniku. Pikantne talarki drobiowe Składniki: 80 dag...

Przepisy na temat: farsz szpinakowy do ciasta francuskiego
  • Paszteciki szpinakowe

    Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, 45 dag mrożonego szpinaku, łyżka śmietany 18-proc., 3 ząbki czosnku, serek pleśniowy brie (10 dag), 2 jajka, sól, pieprz Sposób(...). Rozłóż farsz szpinakowy, brzegi załóż do środka, zlep. Paszteciki ułóż na blasze, piecz 20-25 min w 220°C. Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,20 zł...

  • Tarta ze szpinakiem i mozzarellą

    Składniki: 45 dag ciasta francuskiego 50 dag liści szpinaku 10 dag chudego wędzonego boczku w cienkich plastrach 25 dag tartej mozzarelli 4 ząbki czosnku 2 jajka łyżka masła(...) i gałką muszkatołową. 3. Dno i boki naczynia do tarty wyłóż ciastem francuskim, rozłóż na nim farsz szpinakowy, wyrównaj powierzchnię. Posyp podsmażonym boczkiem i resztą sera. 4. Wstaw do...