• Informacje na temat:

    farsz z kapusty z mięsem

Artykuły na temat: farsz z kapusty z mięsem
  • Paszteciki z mięsem i kapustą

    Ciasto: 1 kg mąki, torebka proszku do pieczenia( na 1 kg mąki), 1,5 kostki margaryny, łyżeczka soli, 2 jajka, 400 g śmietany 18 proc. Farsz: 1 kg łopatki, cebula, 1 kg kapusty kiszonej, 10 dag słoniny, 2 ząbki czosnku, łyżeczka vegety, łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu.

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    ...masła cebulą i posiekanymi drobno grzybami. Farsz wkładać między liście sparzonej kapusty i zapiec w piekarniku jak uprzednio. Przepis pochodzi z książki Moniki Śmigielskiej "Kuchenny kredens. Polska(...)Czas przygotowania: 1 godz. 20 min. Porcja dla 2-3 osób lub 3-4, jeśli podawany jako jarzyna do obiadu. Stopień trudności: średni. Wykonanie Umyć 2 główki kapusty, pozbawić je zewnętrznych...

  • Mięso w liściach czerwonej kapusty

    Składniki: główka czerwonej kapusty średniej wielkości, łyżka octu z białego wina. Farsz: 60-70 dag mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), 10 dag boczku wędzonego pokrojonego w kosteczkę, średnia cebula pokrojona w małą kostkę, łyżka bułki tartej, jajko, sól, pieprz, olej. Sos: 1 l wody po gotowaniu kapusty, jabłko obrane i starte na tarce, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki mąki, by zagęścić sos.

  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej • 40 dag wołowo-wieprzowego mielonego mięsa • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • włoszczyzna • litr bulionu • 2 łyżki masła • 2 jajka • 4 łyżki oleju • papryka • sól • pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej. Farsz: • 2 łyżki masła • marchew • 30 dag mięsa mielonego • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • por • pietruszka • 1/3 selera • litr bulionu warzywnego • 2 jajka • olej • sól • pieprz • jałowiec • kolendra.

  • Składniki dla 4 osób: Średnia główka kapusty • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • pół szklanki kaszy perłowej • jajko • cebula • 2 łyżki oleju • pół żółtej papryki • 2 łyżki masła • pół łyżeczki lubczyku • sól • pieprz.

  • Składniki na 6-8 porcji: 1 i 1/2 kg ziemniaków, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 50 dag mięsa mielonego, 50 dag kiszonej kapusty, 3 cebule, 1 ząbek czosnku, 10 dag boczku wędzonego, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, listek laurowy...

  • Składniki: 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 30 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona słodka i ostra papryka, 1/2 pęczka natki, 4 czerwone papryki, 250 ml bulionu, 2 łyżki śmietany kremówki, 200 ml mleka...

  • Składniki na 4 sztuki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 30 dag mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego lub drobiowego, 1 średnia cebula, 1-2 ząbki czosnku, ½ strąka żółtej papryki, 4 liście kapusty pekińskiej, 1 żółtko, 2 łyżki mleka, olej do smażenia, np. rzepakowy, sól, pieprz.

  • Składniki: 40 dag mąki, płaska łyżeczka soli. Farsz: 30 dag gotowanego mięsa, 75 dag kapusty kiszonej, sól, pieprz ziołowy, 1/3 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny...

Przepisy na temat: farsz z kapusty z mięsem
  • Gołąbki z mięsem

    ..., lubczyk, sól i pieprz wymieszaj, by powstała zwarta masa. 2 Na każdy liść kapusty kładź farsz, złóż boki do środka. W garnku ułóż kilka liści, na nich układaj gołąbki, przykryj kolejnymi liśćmi(...)Składniki: średnia główka kapusty 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego pół szklanki kaszy perłowej jajko cebula 2 łyżki oleju pół żółtej papryki 2 łyżki masła pół łyżeczki lubczyku...

  • Pierożki z mięsem, groszkiem i kapustą

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wymieszaj z solą i kurkumą, dodaj żółtka i dolewaj wodę do momentu, aż powstanie zwarte i jednolite ciasto. Odstaw na chwilę w ciepłe miejsce.  2. Cebulę podsmaż z mięsem. Przypraw, dodaj jajko i ser. Z ciasta i farszu sklejaj pierożki. Gotuj. Na maśle podsmaż kapustę z koperkiem, dodaj groszek i przemieszaj. W naczyniu ułóż kapustę z groszkiem, pierożki. Posyp...

  • Tarta z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    Składniki: 1 cebula 200 g mięsa mielonego Sól, pieprz Opakowanie kiszonej kapusty (314 ml) 50 g szynki Pół łyżeczki kminku Pół pęczka natki pietruszki 150 g kwaśnej śmietany 2 jajka 70(...) widelcem. Nałożyć farsz, polać śmietaną z jajkami. Zapiekać 200 st. C przez 30 minut. Posypać pozostałą natką.

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    ...farsz, zwiń. Włóż do lodówki jeszcze na 30 minut. Roladę włóż na mocno rozgrzany olej, obsmaż. Ostrożnie zsuń do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Zapiekaj 30 minut w temp. 180 st...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...zawiera: 2680 kJ/640 kcal Zapiekana kapusta z mięsem mielonym Składniki na 4 porcje: - 200 g ryżu, - sól, - 2 cebule, - ząbek czosnku, - główka kapusty, - łyżka sklarowanego masła, - 500(...) pieprz do dekoracji, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Cebulę drobno posiekać i obsmażyć na oleju razem z mięsem mielonym. Pomidory drobno pokroić i dodać do mięsa razem z sosem...

  • ...i bardzo dokładnie mieszamy. Kapustę oczyszczamy z brzydkich liści, myjemy, wycinamy głąb i blanszujmy pojedyncze liście. Na przygotowanych liściach kładziemy farsz i zawijamy boki liścia do środka a później rolujemy. Bulion rozpuszczamy w 1/2 l wody. Na dnie rondla (ew. garnka) układamy liście kapusty, które nam pozostały. Następnie ciasno układamy gołąbki. Zalewamy wszystko przygotowanym bulionem...

  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    .... Dodaj soczewicę. Zalej wodą. Gotuj 30 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Wystudź, a potem wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. 2. Farsz rozłóż na największych liściach(...)Składniki na 6 porcji: 2 małe główki młodej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 20 dag czerwonej soczewicy 3 łyżki oleju 40 dag mieszanego mielonego mięsa l400 ml...

  • Wiosenne mieszki

    Składniki na 4 porcje: 1 duża główka młodej kapusty 1 por 1 pszenny tost 1 łyżeczka masła 50 dag mielonej karkówki 1 jajko l po 2 marchewki i pietruszki 2 szkl. bulionu(...) z odciśniętym tostem, porem i jajkiem. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.2. Farsz rozłóż na liściach. Brzegi liści unieś i zwiąż nitką, formując mieszki. Marchewki i pietruszki obierz, pokrój w słupki, ułóż...

  • Sznycle nadziewane szynką i twarogiem

    Pyszne farsze z kawałków sera, wędlin i pozostałych ziół wspaniale odmienią ulubione kotlety...

  • Faszerowane prawdziwki uświetnią twój obiad

    Sezon na grzyby traw w najlepsze. Można to wykorzystać i do dania obiadowego z mięsem przyrządzić faszerowane prawdziwki. Pyszny dodatek, który odmieni każdy obiad.

Dyskusje na temat: farsz z kapusty z mięsem
  • Re: Pierogi z czym lubicie?

    Ja uwielbiam ruskie, z mięsem i z grzybami (ale bez kapusty). Zaintrygowały mnie te ze szpinakiem, bo szpinak uwielbiam, ale pierogów ze szpinakiem nigdy nie próbowałam. Jak robicie taki farsz szpinakowy??