• Informacje na temat:

    farsz z pieczarek do pasztecików

Artykuły na temat: farsz z pieczarek do pasztecików
  • Składniki ciasta: 4 szklanki mąki, 3 dag drożdży, łyżeczka cukru, szczypta soli, pół szklanki ciepłego mleka, 2 jajka, 2 żółtka. Farsz: 1 kg pieczarek, cebula, łyżka majeranku, łyżka zmielonego kminku, sól, pieprz, olej, żółtko do smarowania.

  • ...1/2 kg pieczarek pokrój w drobną kosteczkę lub zetrzyj na tarce z grubymi otworami. Dużą cebulę drobniutko posiekaj i zeszklij na łyżce oliwy.

  • Składniki: 50 dag pieczarek, 2 duże cebule, olej do smażenia, 3 jajka, kilka gałązek natki, 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego, sól, świeżo mielony czarny pieprz, tymianek.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 surowe ogórki • opakowanie serka śmietankowego • 2 łyżeczki płatków migdałowych • szczypiorek • czerwony kawior • sól. Paszteciki: • rolka ciasta francuskiego • kulka mozzarelli • biała część pora • kilka pieczarek • sól • pieprz • jajko • masło klarowane.

  • Składniki: 1 ugotowana pierś kurczaka, 15 dag pieczarek, masło, 1 papryka, 1/3 szkl. wytrawnego białego wina, 1,5 szkl. bulionu, śmietana, 15 dag sera brie, żółtko, 1 op. ciasta francuskiego, sól, pieprz.

  • ..., wyjmij nadmiar ciasta ze środka pasztecików. 3. Kurki oczyść starannie, opłucz i osusz. Większe sztuki pokrój na kawałki. Obraną cebulę poszatkuj. Opłucz i osusz gałązki natki. Oberwij listki(...) grzybów, zagotuj. Wlej śmietanę, wbij całe jajko. Podgrzewaj, aż masa zgęstnieje. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem, połącz z natką. Gorącym farszem napełnij koszyczki z ciasta francuskiego...

  • Składniki na 8 porcji: 1/2 szkl. kwaśnej śmietany, 2 dag drożdży, 2 jajka, sól, 2 szkl. mąki, 10 dag masła, 1/2 kg pieczarek, olej, natka, 2 cebule, słodka i ostra papryka, pieprz, 3 łyżki startego sera, sezam.

  • Ciasto: 4 szklanki mąki, 25 dag margaryny, jajko, szklanka śmietany 18-proc., 3,5 dag drożdży. Farsz: pół kg pieczarek, 4 suszone pomidory, cebula, sól, pieprz, 2 łyżki posiekanych ziół (bazylia, tymianek, natka, oregano), olej, jajko.

  • Składniki na 8 porcji: 1 op. (450 g) mrożonego ciasta francuskiego, 2 małe cebule, 20 g masła 20 g mąki, 300 ml mleka, sól, pieprz, 1 jajko, ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, 450 g mrożonego szpinaku, mielona gałka muszkatołowa, 100 g pieczarek, 100 g wędzonego filetu z piersi indyka, 100 g sera gorgonzola...

  • Szkoła gotowania: Drożdżowe paszteciki krok po kroku

    ...cieście połóż farsz z duszonej kapusty (ew. pieczarek, mięsa, ryby). Dłuższe brzegi placka zawiń do środka. Zlep nad farszem. Rulon potnij w plasterki. Paszteciki ułóż na blasze z pergaminem. Wierzchy pasztecików posmaruj roztrzepanym jajkiem. Posyp kminkiem, grubą solą albo pestkami słonecznika. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.180 st. Piecz około 30 minut.

Wideo na temat: farsz z pieczarek do pasztecików
  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu z pieczarkami - to genialny sposób na proste danie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Nie musicie jednak męczyć się z robieniem ciasta drożdżowego - by przyśpieszyć cały proces, możecie użyć

  • Ekspresowy przepis na paszteciki

    Paszteciki to klasyczne przekąski, które znakomicie smakują zarówno solo, jak i z wyrazistym w smaku barszczem! Kruche, nadziane przeróżnymi farszami - jajecznymi, z kapustą i grzybami lub po prostu z pieczarkami - to genialny sposób na proste danie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Nie musicie jednak męczyć się z robieniem ciasta drożdżowego - by przyśpieszyć cały proces, możecie użyć