• Informacje na temat:

    farsz z pieczarkami i serem

Artykuły na temat: farsz z pieczarkami i serem
  • Składniki na 8 porcji. Ciasto: • 2 szklanki wody • kostka masła • szczypta soli • 6 jajek • łyżeczka proszku do pieczenia. Farsz: • cebula • 3 łyżki oleju • 70 dag pieczarek • sól • pieprz • 20 dag startego żółtego sera.

  • ...1. Składniki ciasta zmiksuj i odstaw na 30 minut. Następnie usmaż duże placki. Odłóż do ostygnięcia. 2. Pieczarki umyj i pokrój w grubszą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij ją na oleju. Dodaj pieczarki. Uduś. Dopraw solą i pieprzem. Ser pokrój w kostkę. Na każdy naleśnik nałóż farsz pieczarkowy, posyp serem i ciasno zwiń. Obsmaż z każdej strony na złoto...

  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: • 35 dag mąki • jajko • sól • woda. Farsz: • 30 dag kaszy gryczanej • 20 dag białego sera mielonego • 20 dag pieczarek • cebula • 2 łyżki masła • jajko • sól • pieprz • majeranek • skwarki.

  • ...1 Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser pokrój w kostkę (możesz również użyć gotowej pokrojonej w kostkę fety). Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj. 2 Farszem napełniaj pieczarki. Każdą zawiń w folię aluminiową, piecz 15 minut na grillu. Podawaj...

  • ...1 Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pozostaw ze skórką. Wytnij nóżki, drobno je poszatkuj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki masła. Przesmaż cebulę. Dodaj posiekane nóżki pieczarek, chwilę smaż razem. Dopraw solą i pieprzem. 2 Kapelusze napełnij przygotowanym farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym razem z pozostałym masłem. Posyp startym serem. Piecz 15 min w 180

  • SKŁADNIKI CIASTA: 1,5 szklanki mąki, szklanka kefiru, pół szklanki wody gazowanej, łyżka oliwy, 3 jajka, op. szpinaku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. FARSZ: 40 dag pieczarek, cebula, 4 jajka na twardo, kawałek żółtego sera, olej...

  • Pasują do świeżego chlebka posmarowanego masłem.

  • Pierogi z kaszą i serem

    ...i szklimy cebulę. Przekładamy do miski, dodajemy zmielony ser, ostudzoną kaszę, natkę pietruszki, doprawiamy pieprzem, solą, majerankiem i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Gdyby farsz był za suchy, dodajemy 2-3 łyżki oleju i odstawiamy na kilka minut. Z ciasta pierogowego odkrawamy kawałek i w miarę cienko rozwałkowujemy. Wycinamy krążki, nakładamy porcję farszu i dokładnie zlepiamy. Z pozostałego...

  • Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej (typ 500), 3/4 szkl. gorącej wody, jajko + żółtko, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli. Farsz: 12,5 dag kaszy jaglanej, 30 dag korycińskiego sera naturalnego, 30 dag pieczarek, cebula, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • NALEŚNIKI: 250 ml mleka, 250 ml wody mineralnej, 1 jajko, 25 dag mąki pszennej, olej do smażenia. FARSZ: 1 cebula, 50 dag pieczarek, 30 dag sera żółtego, 20 dag pieczonego mięsa w cienkich plastrach, sól, pieprz. DO PANIEROWANIA: 2 jajka, bułka tarta.

Przepisy na temat: farsz z pieczarkami i serem
  • Pierogi z pieczarkami i serem żółtym

    Pierogi z pieczarkami i serem żółtym Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać starte na grubym oczku pieczarki i chwilę poddusić, żeby woda częściowo odparowała. Pod koniec dodać masło,  bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Gdy farsz ostygnie dodać pokrojony w kostkę ser żółty. 2. Do przesianej mąki dodać olej i powoli...

  • Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

    Sposób przygotowania Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem ziemniaków. Farsz ułożyć w wydrążonych batatach. Z wierzchu posypać grubą warstwą startego sera...

  • Pieczarki z serem

    ..., odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj. 2. Farszem napełniaj pieczarki(...) kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    ...rozetnij wzdłuż. Ostrożnie wyjmij żółtka. Wrzuć je do miseczki i rozgnieć widelcem. Potem wymieszaj z pieczarkami oraz startym żółtym serem. Dołóż posiekaną natkę. Przypraw solą i pieprzem. Połącz(...) sporo kalorii, jeśli zrezygnujesz z farszu z żółtym serem i żółtkami (te ostatnie możesz wykorzystać do kruchego ciasta). Majonez zaś wymieszaj pół na pół z jogurtem. Aby farsz nie stracił świątecznego...

  • Pieczarki faszerowane

    Sposób przygotowania 1. Z pieczarek wytnij ogonki i drobno je posiekaj. Szynkę i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej masło klarowane, podsmaż cebulę z szynką, dodaj ogonki pieczarek, smaż, aż odparuje cała woda. Wsyp natkę pietruszki, prawie cały ser, przypraw solą i pieprzem.  2. Kapelusze pieczarek nadziewaj farszem. Posyp pozostałym serem. Zapiekaj 20 minut w temp. 180 st. C. Dekoruj pokrojoną...

  • Tarta z serami i pieczarkami

    Składniki: Ciasto: 10 dag masła 20 dag mąki 1 jajko szczypta soli Farsz: 20 dag pieczarek cebula pomidor 30 dag różnych serów (np. gouda, kozi, gorgonzola, mozzarella) 4 jajka kubeczek śmietany 18 proc. 1 łyżka masła klarowanego natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Przesianą mąkę, szczyptę soli, posiekane masło i jajko szybko wyrób, zawiń...

  • Placki z kolorowym farszem

    ...pomidorków.  4. Rozłóż także listki rukoli i bazylii, posyp serem.

  • Faszerowane pieczarki

    ...: 1 Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Chorizo, paprykę, nóżki pieczarek pokrój w kostkę, ser pokrój w grubą kostkę lub zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj. 2 Rozgrzej na patelni olej i podsmaż farsz. Kapelusze pieczarek układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie nakładaj farsz do środka, piecz 20 minut w piekarniku w temperaturze 180⁰C. Gotowe pieczarki dekoruj świeżą natką...

  • Faszerowane pieczarki

    Składniki: 4 duże pieczarki czerwona papryka 10 dkg startego żółtego sera sól, pieprz Przygotowanie: Pieczarki obierz, usuń nóżki. Kapelusze podsmaż na patelni z obydwu stron. Nóżki i paprykę pokrój w kostkę. Pokrojone warzywa połącz z serem żółtym., dopraw. Tak przygotowanym farszem napełnij kapelusze grzybów. Pieczarki wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 150 st...

  • Pieczarki na 10 sposobów

    .... Do grzybów możesz dodać przeciśnięty przez praskę czosnek lub posiekaną, zeszkloną szalotkę lub cebulę. Farsz do pierogów, naleśników... Nadzienie z tych grzybów jest idealne do pierogów lub(...) Pieczarki podsmażone z cebulą, z dodatkiem przecieru pomidorowego, mogą być lekkim sosem do makaronu - muszelek, rurek lub spaghetti. Z farszem Duże pieczarki świetnie smakują nadziewane i później...

Dyskusje na temat: farsz z pieczarkami i serem
  •  Re: dewolay musi być z serem i pieczarkami

    Pierś z kurczaka należy dwa razy zmielić w maszynce, następnie przygotować farsz. Farsz może być dowolny według gustu. Podam kilka rozwiązań: 1) tradycyjny - kawałek masła prawdziwego otoczonego(...) ręką bierzemy kawałki mięsa wcześniej zmielonego, formujemy z niego placek, nakładamy farsz, a następnie zamykamy farsz poprzez zlepienie mięsa i zakrycie farszu. Tak uformowanego kotleta obtaczamy

  • Re: Z czym krokiety ?

    Czy moze ktos podac przepis na farsz z pieczarkami i zoltym serem.

  • Re:  z czym naleśniki???????

    meso mielone z pieczarkami podsmazyc na patelni,dodac rozrobiony fix konorra do spaghetti bolognese i dusic pod przykryciem kilka minut az farsz wchlonie sos. na koniec dodac kwasna smietane 18% (jedna-dwie łyżki) i dobrze wymieszac.nalesniki napelic farszem,posypac serem i wstawic do piekarnka,jak ser sie roztopi,wyjac i jedzonko gotowe:)smacznego!

  • Re: Imprezowa/sylwestrowa przekąska

    a ja proponuję zrób ptysie z pieczarkami. Możesz ptysie kupić gotowe lub upiec kilka dni wcześniej. Pieczarki, cebulkę podsmaż i albo je pokrój wcześniej drobno albo usmażone przekręć na dużych oczkach. To też moźna dzień wcześniej. Takie pieczarki z cebulką wymieszać z żółtym, startym serem i nałożyć do ptysiów. Można podawać a można podpiec w piekarniku na 2~5 min. tak aby nie przypalić

  • -

    -

    ROLADKI Z PIECZARKAMI : pierś z kurczaka, oliwa, pieczarki, cebulka, ser żółty, koncentrat pomidorowy, przyprawy ,pierś z kurczaka przekroić aby powstała kieszonka", natrzeć przyprawami do smaku. pieczarki pokroić dość drobno i podsmażyć na rozgrzanej oliwie z posiekaną cebulką. przełożyć farsz do miski i wymieszać z grubo startym żółtym serem. dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. wszystko