• Informacje na temat:

    farsz z podgrzybków mrożonych

Artykuły na temat: farsz z podgrzybków mrożonych
  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● szklanka mąki tortowej ● mleko 2% ● 4 jajka ● sól ● pół łyżeczki proszku do pieczenia ● olej. Farsz: ● paczka mrożonych podgrzybków ● 2 cebule ● sól ● pieprz ● natka pietruszki ● mała śmietana ● sos pomidorowy.

  • Zrazy wołowe w aksamitnym sosie

    Podstawowe składniki: 4 plastry wołowiny zrazowej, po 25 dag mrożonych podgrzybków i pieczarek. Dodatki i przyprawy : 2 cebule, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki grubo posiekanej natki, 2 szklanki bulionu, mąka, olej do smażenia, ew. łyżka gęstej kwaśnej śmietany.

  • Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 średnia polędwiczka wieprzowa, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 łyżki oleju np. rzepakowego, 1 łyżeczka musztardy, 5 dag mrożonych grzybów np. borowików lub podgrzybków, 1 mała cebula, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 żółtko, sól, świeżo mielony pieprz...

  • Otulone ciastem

    Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 średnia polędwiczka wieprzowa, 1 łyżeczka suszonego oregano, 2 łyżki oleju np. rzepakowego, 1 łyżeczka musztardy, 5 dag mrożonych grzybów np. borowików lub podgrzybków, 1 mała cebula, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, 1 żółtko, sól, świeżo mielony pieprz. Z polędwiczki usuń białe błonki.Mięso dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem...

  • Pierogi i spółka

    Składniki na 3 porcje: Ciasto: 30 dag mąki, sól 20 dag masła, 2 jajka. Farsz: 5 dag suszonych podgrzybków, 30 dag pieczarek. 1 duża cebula, 2 jajka, pęczek natki, 2 łyżki tartej bułki, sól, pieprz(...)Kołduny z szynką w rosole Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 35 dag mąki, 1 jajko, sól. Farsz: 20 dag pieczarek, 1 cebula, 10 dag szynki, 1 jajko, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Rosół:l kura rosołowa...

  • Tajemnica pysznego lasagne

    ..., bazylia, ser mozzarella. Przygotowanie: Płaty lasagne obgotować w osolonym wrzątku, tak, by były tylko lekko twardawe. Wyjąć i ostudzić. Przygotowywać farsz. Warzywa umyć i pokroić w drobną(...) naczyniu na przemian makaron i farsz warzywny.  Z wierzchu posypać serem mozzarella. Zrobić sos. Piec ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Z warzywami i grzybami Skład na 4 porcje...

  • Grzybowe smakołyki

    ...•szczypta soli Składniki na farsz: •40 dag podgrzybków i kurek •4 jajka • szklanka śmietanki 30% •2 łyżki masła •cebula •gałązka rozmarynu •2 łyżki posiekanej natki •sól, pieprz Mąkę przesiej, posiekaj(...) ciasto na cienki placek, szklanką wykrawaj kółka, nakładaj farsz grzybowy i zlepiaj pierogi. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...klusek mrożonych (np. Śląskich), - 400 ml bulionu, - 4-5 łyżek bazy do sosów Przygotowanie: Gęś natrzeć od wewnątrz solą i pieprzem. Jabłka pokroić, wyciąć gniazdem nasienne. Z majeranku(...), pieprz, - 400 ml bulionu drobiowego, - cebula, - główka kapusty włoskiej, - 30 g masła, - 1/8 l bulionu warzywnego, - 2-3 łyżki oleju, - opakowanie mrożonych kulek ziemniaczanych, - 2 figi...

Przepisy na temat: farsz z podgrzybków mrożonych
  • Nie jedz indyka w święta!

    ...klusek mrożonych (np. Śląskich), - 400 ml bulionu, - 4-5 łyżek bazy do sosów Przygotowanie: Gęś natrzeć od wewnątrz solą i pieprzem. Jabłka pokroić, wyciąć gniazdem nasienne. Z majeranku(...), pieprz, - 400 ml bulionu drobiowego, - cebula, - główka kapusty włoskiej, - 30 g masła, - 1/8 l bulionu warzywnego, - 2-3 łyżki oleju, - opakowanie mrożonych kulek ziemniaczanych, - 2 figi...