• Informacje na temat:

    farsz z pora do kurczaka

Artykuły na temat: farsz z pora do kurczaka
  • Składniki: 2 udka kurczaka, pół pora, pół marchewki, pół małego jogurtu naturalnego, czosnek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej.

  • Pora na pora

    ..., półkruchym lub naleśnikowym. Egzamin śpiewająco zda sam albo z pomocą łososia, schabu czy kurczaka. Pora pokrój w półplasterki i gotuj 3 minuty. Odcedź, wymieszaj z fetą i dopraw pieprzem. Wyłóż masę na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora...

  • Składniki na 4 porcje: •4 pojedyncze filety z piersi z kurczaka •1 jabłko •2 łyżki suszonej żurawiny •kawałek pora (ok. 10 cm, tylko biała część) •2 ząbki czosnku •1 szkl. bulionu warzywnego •1 płaska łyżka masła •sól: zwykła i ziołowa •pieprz kolorowy •mąka do obtoczenia •olej do smażenia.

  • Składniki: 4 piersi z kurczaka, jabłko, 2 łyżki suszonych żurawin, mały kawałek pora (biała część), 2 ząbki czosnku, łyżka masła, sól ziołowa, kolorowy pieprz, szklanka bulionu warzywnego (z kostki), mąka, olej.

  • Składniki: filet z kurczaka, cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 30 dag pieczarek, 3 kawałki papryki konserwowej, garść orzechów, por, sól, pieprz, oliwa.

  • Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka, kawałek brokuła (ok. 15 dag), 15 dag sera feta, jajko, bułka tarta, sól, pieprz, olej.

  • Ciasto: ●4 jajka ●3 łyżki majonezu ●500 g sera żółtego; farsz: ●600 g pieczarek ●600 g piersi z kurczaka ●duży por ●300 g serka topionego o smaku pieczarkowym ●250 g sera żółtego ●sól, pieprz ●liść lubczyku ●100 g masła.

  • Składniki: • 30 dag fileta z kurczaka • 10 krewetek tygrysich • 5 liści kapusty pekińskiej • cebula • por • garść grzybów mun • marchewka • garść kiełków fasoli • jajko • 2 ząbki czosnku • 2 cm imbiru • łyżka sosu sojowego • sól • pieprz • łyżeczka cukru • 12 arkuszy papieru ryżowego • 200 ml oleju...

  • Składniki: kurczak (1,5-1,8 kg), skrzydło z indyka, pół fileta z kurczaka, 2 marchewki, pietruszka, cebula, mały seler, 1/4 papryki czerwonej, 4 łyżki listków selera i natki, kawałek zielonego pora, 3 łyżki bułki tartej, jajko, olej, sól, pieprz, przyprawa Garam Masala, wegeta, ostra mielona papryka.

  • Po zawinięciu farszu odłóż sajgonki na 15 minut, by nieco przeschły. Dzięki temu szybciej usmażą się na złoty kolor. Podawaj przekrojone na pół.

Przepisy na temat: farsz z pora do kurczaka
  • Makaron zapiekany w dyni z porem i kurczakiem

    Farsz wykonany z dodatkiem kurczaka, zapiekany pod pierzynką z sera będzie niezwykle sycący, a dodatek aromatycznych ziół takich jak szałwia i bazylia, podkreśli delikatny smak dyni.

  • Koszyczki z porami

    ..., pokrój je w plasterki, zeszklij na maśle. 3. Ziemniaki przekrój na pół, wydrąż, posól. Środki rozgnieć widelcem, wymieszaj z porami i jajkami. Dołóż 4 łyżki zielonego groszku z puszki. Przypraw solą i pieprzem. 4. Do farszu możesz dołożyć pokrojoną szynkę albo kawałeczki pieczonego kurczaka. Napełnij wydrążone ziemniaki i podawaj.

  • Oryginalny, domowy rosół z kurczaka

    Esencjonalny, aromatyczny i złoty czyli domowy rosół z kurczaka, uwielbiany przez wszystkich Polaków. Król i podstawa wielu zup, zastrzyk energii dla chorych, danie na każdą okazję.

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Magda Gessler: Lekko, łatwo i…

    ...... przyjemnie. Po świątecznych szaleństwach kulinarnych pora na zbawienną odmianę: zdrowe i proste potrawy z nowalijek!

  • Warzywa z rosołu

    ..., pietruszki i seler z rosołu pokrój w słupki i zawiń np. w papier ryżowy, cienko pokrojoną wędlinę lub podłużne plastry cukinii. Tak przygotowane roladki będą zdrową przekąską. Farsz do pierogów, pierożków, uszek... Drobno posiekane warzywa z rosołu są świetnym nadzieniem do pierogów. Farsz można przyrządzić np. z samych doprawionych jarzyn lub z dodatkiem przesmażonych, posiekanych pieczarek...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    ...stewią lub ksylitolem. Przysmaki z kurczaka, ryb i owoców morza Pachną tak pięknie jak karkówka, ale nie tuczą. Zamiast wieprzowiny wybierz mięso z kurczaka lub indyka. Drób ma dużo białka, a mało(...) więcej niż 330 kcal. Szaszłyki z kurczaka w ziołowej marynacie Każda porcja 330 kcal. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebule pokrój w grube krążki, papryki w kostkę. Z octu, oleju i przypraw...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ...w wodzie. Pokroić w cienkie paski. Pora, cebulę, kapustę, marchewkę, pokroić w cienkie paski. Czosnek i imbir pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnie wlać olej, dodać czosnek, imbir. Podsmażyć(...) farsz warzywny i zwinąć w rulon. Smażyć na głębokim tłuszczu do złotego koloru. Rybne ciasteczka Składniki: - filety białej ryby, - galangal (rodzaj imbiru), - liście limonki, - czerwona pasta curry...