• Informacje na temat:

    farsz z porów

Artykuły na temat: farsz z porów
  • Składniki na 6 porcji: 1 kg młodych porów, 2 czubate łyżki masła, 20 dag serka topionego, 8 łyżek bułki tartej, 150 ml mleka, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 kg mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżeczki musztardy, 10 dag zrumienionej suszonej cebulki, tłuszcz do posmarowania folii i foremki, sól, pieprz, natka do dekoracji.

  • Pieczeń rzymska z farszem z porów

    .... Posmarować go 1/3 farszu z porów i, pomagając sobie folią, zwinąć w roladę. Obsypać ją prażoną cebulką i ułożyć w posmarowanej tłuszczem brytfance. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec ok...

  • Pora na pora

    ...porów. Zapiekamy do czasu, aż ser lekko zacznie się rozpuszczać. Tarta porowa Jasnozielone i białe części 3 - 4 porów kroimy w talarki. Podsmażamy (do miękkości) na maśle - na małym ogniu, od czasu(...) na połowę ciasta francuskiego, drugą nakryj farsz. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Piecz do zrumienienia ciasta ok. 20 minut. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym. Aksamitna zupa z pora...

  • Pora na pomidora

    Faszerowane pomidory Przygotowanie: Przygotuj farsz: do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, kajzerkę namoczoną w mleku oraz roztrzepane...

  • Składniki na 12 sztuk Zakupy na ciasto: 10 dag masła, po 10 dag mąki pszennej i pełnoziarnistej, tłuszcz do foremek, sól Zakupy na nadzienie: 3 cebule, zielona część z dwóch porów, 2 jajka, 80 ml słodkiej śmietanki 30 proc., masło klarowane do smażenia, ząbek czosnku, sól, biały pieprz, płatki suszonej papryki, listki natki pietruszki...

  • ...i dość drobno posiekaj. Na patelni, na której smażyłaś naleśniki, przesmaż cebulę i pieczarki. Na koniec dodaj masło. Gotowy farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, duś jeszcze 2 minuty. Por oczyść, sparz, oddziel podłużne liście. Naleśniki napełnij farszem, uformuj sakiewki. Przewiąż je sparzonymi, przekrojonymi wzdłuż liśćmi pora. Alicja Łajs z Grodziska Wielkopolskiego...

  • ...i posyp startym żółtym serem. Zalej mlekiem ze śmietaną i piecz w 180°C ok. 20 min. 4. Na przestudzonym cieście rozłóż farsz. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 15 min.

  • Ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, łyżeczka kminku. Farsz: 2 łyżki kostek sera feta, 3-4 pory, po łyżce masła i oleju, sól, pieprz, łyżka orzeszków ziemnych, świeże oregano...

  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki, 1 żółtko, 1/2 kostki margaryny, szczypta soli, tłuszcz do formy. Farsz: 50 dag ugotowanych ziemniaków, 2 pory, 1 jajko, 1 białko, 3/4 szklanki śmietany, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, tarta gałka muszkatołowa, natka.

  • ...farsz, posyp tymiankiem i wstaw do piekarnika. Zwiększ temperaturę do 200ºC i piecz jeszcze 10 minut.

Przepisy na temat: farsz z porów
  • Cukinia z farszem

    .... Połącz z kaszą, serem i ziołami. Przypraw solą i pieprzem. Cukinie napełnij farszem. Ustaw je w żaroodpornej formie. Pomidory pokrój w plasterki. Rozłóż je na nadzianych cukiniach. Skrop oliwą. Zapiekaj...

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    ...wszystkie składniki farszu: tuńczyka z cebulą, ugotowany ryż, drobno posiekany miąższ z cukinii, natkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz nakładamy do połówek cukinii i układamy w naczyniu do zapiekania, wcześniej wysmarowanym masłem. Wierzch każdej cukinii z farszem smarujemy grubo sosem pomidorowym i posypujemy odrobiną bułki tartej. Pieczemy ok. 30 minut w temp. ok. 160 st. C. Przed wyjęciem sprawdzamy...

  • Koszyczki z porami

    ...i pieprzem. 4. Do farszu możesz dołożyć pokrojoną szynkę albo kawałeczki pieczonego kurczaka. Napełnij wydrążone ziemniaki i podawaj.

  • Makaron zapiekany w dyni z porem i kurczakiem

    Farsz wykonany z dodatkiem kurczaka, zapiekany pod pierzynką z sera będzie niezwykle sycący, a dodatek aromatycznych ziół takich jak szałwia i bazylia, podkreśli delikatny smak dyni.

  • Pora na pomidora! Zobacz przepisy

    Faszerowane pomidory    Pomidory w tej postaci to znakomita, letnia przekąska. Wyrazistości smaku warzyw wypełnionych tym farszem dodaje ser pleśniowy. Składniki: 4 pomidory, 1 torebka(...) płaską łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Myjemy pomidory i odcinamy im czubki (będą stanowiły przykrycie). Łyżką stołową delikatnie wydrążamy środek warzywa. Pomidory wypełniamy farszem, przykrywamy...

  • Naleśniki z jarzynowym farszem

    Obiad dla jarosza.

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Pierogi i uszka przygotuj tydzień  przed świętami

    To doskonała pora, żeby zrobić pierogi z kapustą i uszka. Jeśli przygotowałaś już wigilijną kapustę, możesz zrobić na jej bazie pyszny farsz.

  • Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch

    ...ryżową w lekko osolonej wodzie. Marchewkę starłam na tarce, na małych oczkach. Pokroiłam por na talarki" - opisuje Anna Lewandowska. "W miseczce wymieszałam wszystkie składniki farszu: środek bakłażana...

  • Uszka do barszczu, czyli nie taki diabeł straszny...

    ...cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy do niej grzyby, pieprz i sól do smaku. Cały farsz chwilę jeszcze smażymy. Ciasto wyrabiamy w misce, mieszając mąkę z wodą, przekładamy je na...