• Informacje na temat:

    farsz z sera

Artykuły na temat: farsz z sera
  • Składniki dla 4 osób: Piersi: podwójna pierś z kurczaka • olej do smażenia • pół szklanki mąki • 2 suszone grzyby • pieprz • sól. Farsz: 30 dag pieczarek • 2 cebule • ząbek czosnku • 10 dag sera mozzarella • 3 łyżki pikantnego ketchupu • szczypta pieprzu cayenne • szczypta pieprzu ziołowego • szczypta ostrej czerwonej papryki • sól.

  • Jajka z farszem chrzanowym

    Składniki: 6 jajek, kilka plastrów szynki, 2 łyżki żółtego sera startego drobno,  łyżeczka ostrego chrzanu, łyżka majonezu, pieprz, czarne oliwki zielone, oliwki nadziewane papryką, listki kolendry.

  • ...1. Z 15 dag wędzonego fileta z łososia odkrój skórę. Mięso ryby pokrój w cienkie paseczki w poprzek włókien. 2. Cztery jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj pół kg sera twarogowego oraz 400 ml kwaśnej(...) pół. Na wierzchu tarty ułóż kratkę z pasków cukinii. W kratki włóż połówki oliwek. Podaj tartę na zimno (farsz musi stężeć). Małgorzata Jarosz, szefowa...

  • Składniki dla 4 osób: Ciasto: 1 kg ziemniaków • 25 dag mąki ziemniaczanej • sól • pieprz • olej. Farsz: 30 dag kurek, opieńków lub pieczarek • 20 dag białego sera • 1 cebula • łyżka masła klarowanego • szczypta majeranku • szczypta natki pietruszki • sól • pieprz.

  • Pieczeń z farszem  w trzech kolorach

    Składniki 70 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego jajko, kajzerka, mleko mała cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, mielona papryka ostra. Farsz: 6 pomidorów suszonych z zalewy, 20 dag mrożonego szpinaku, 15 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, do dekoracji: pomidorki koktajlowe, listki bazylii.

  • ...1. Pierś pokrój w kostkę, posól i usmaż na rozgrzanym tłuszczu. 2. Makaron ugotuj al dente i ostudź. 3. Z pomidorów odetnij górę i delikatnie wydrąż miąższ. 4. Mięso wymieszaj z 3 łyżkimi tartego sera, makaronem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw solą oraz pieprzem. 5. Pomidory napełnij farszem. Załóż im „czapki” i włóż na 15 minut do piekarnika...

  • Składniki na 4 porcje 1 ząbek czosnku, 1 średniej wielkości cebula, 6 średnich ziemniaków, 70 dag dojrzałych pomidorów, 2 łyżki oleju, 12 płatów makaronu lasagne, 2 żółte papryki, po 1/2 pęczka tymianku i natki, 60 dag kremowego twarożku, 6 dużych plasterków (ok. 20 dag) gotowanej szynki, 10 dag żółtego sera, np. gouda, sól, czarny pieprz, szczypta cukru.

  • Składniki na 6 porcji: • 6 dużych pomidorów • 20 dag mięsa mielonego drobiowego • 10 dag tłustego sera feta • 30 dag świeżego szpinaku • cebula • ząbek czosnku • szklanka ugotowanego ryżu • łyżka masła • sól • pieprz • gałka muszkatołowa w kawałku • cukier • oliwa.

  • Składniki na 6 porcji: 3 kolorowe papryki ■ podwójny filet z piersi z kurczaka ■ 2 torebki ryżu basmati ■ 10 dag sera pleśniowego ■ 10 dag zielonych oliwek ■ 3 szklanki bulionu drobiowego ■ 2 ząbki czosnku ■ 2 łyżki oleju ■ sól ■ pieprz ■ bazylia do dekoracji.

  • Pierogi z serem

    Bryndzę połącz ze startym na drobnej tarce oscypkiem i twarogiem. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle i dodaj do sera. Wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Farsz wymieszaj. Do mąki dodaj(...). Na środku ułóż po łyżeczce farszu. Zlep brzegi, formując pierogi. Ugotuj je w osolonym wrzątku. Pierogi podawaj polane roztopionym masłem lub pozostaw do ostygnięcia i zrumień na oleju...

Wideo na temat: farsz z sera
  • Przepis na lazanię z wołowiną

    Lazania - przepyszny sposób na wyborną zapiekankę, która zawsze świetnie smakuje! Przepis na lazanię jest naprawdę prosty i niewymagający - płaty charakterystycznego makaronu przekładane serem, mięsnym farszem i beszamelem - w parę chwil można przygotować przepyszne danie, które zachwyci wszystkich. Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na nietypową lazanię - z mięsem wołowym, dzięki

Przepisy na temat: farsz z sera
  • Okrągłe kluseczki z farszem grzybowym

    Składniki dla 4 osób: Ciasto: 1 kg ziemniaków 25 dag mąki ziemniaczanej sól pieprz olej Farsz: 30 dag kurek, opieńków lub pieczarek 20 dag białego sera 1 cebula(...) do miękkości grzybów. Wymieszaj. 2. Z całości ciasta odrywaj równe kawałki, spłaszcz, nakładaj łyżeczkę farszu, zlep, formuj kulki. W garnku zagotuj wodę z solą i odrobiną oleju. Wkładaj partiami...

  • Pizza trzy sery

    Składniki: Ciasto: 30 dag mąki pszennej 3 dag drożdży  200 ml wody mineralnej niegazowanej 2 łyżki oleju pół łyżeczki soli olej do smarowania Farsz: 3 łyżeczki koncentratu pom. 3 pomidory 10 dag sera mozzarella 20 dag sera gouda 10 dag sera gorgonzola bazylia i oregano Przygotowanie: 1. Składniki na ciasto wymieszaj, uformuj kulkę, przykryj ściereczką...

  • Cukinia z farszem

    .... Połącz z kaszą, serem i ziołami. Przypraw solą i pieprzem. Cukinie napełnij farszem. Ustaw je w żaroodpornej formie. Pomidory pokrój w plasterki. Rozłóż je na nadzianych cukiniach. Skrop oliwą. Zapiekaj...

  • Bataty zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

    Sposób przygotowania Bataty dokładnie umyć i nie obierać. Podgotować w osolonej wodzie 15 min, przekroić na pół, wydrążyć częściowo środki aby zrobić miejsce na farsz. Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, podsmażyć na maśle na wolnym ogniu, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z pozostałym miąższem ziemniaków. Farsz ułożyć w wydrążonych batatach. Z wierzchu posypać grubą warstwą startego sera...

  • Ravioli z serowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej, wymieszaj z solą i wysyp na blat. Dolewając stopniowo wodę, zagnieć ciasto (10 minut). Owiń folią i odłóż na godzinę.  2. Wymieszaj składniki farszu i przypraw do smaku.  3. Ciasto podziel na 5 części. Rozwałkuj je kolejno, podsypując mąką. Wytnij z placków kółka: 30 po 6 cm i 30 po 8 cm.  4. Pośrodku mniejszych kółek umieść farsz. Posmaruj ich brzegi...

  • Farsz do pierożków

    ...1. Pyszne nadzienie do pierożków np. ravioli możesz przygotować z dodatkiem chudej szynki (wystarczy ją drobno pokroić, a następnie połączyć np. z serem). 2. Bardzo smaczny farsz można przyrządzić również z samych serów (idealny wyjdzie np. z połączenia pleśniowego, żółtego i ricotty). 3. Warto też spróbować pierożków z aromatycznym nadzieniem grzybowym, np. pieczarkowym. Bardzo dobrze będzie...

  • Tatarskie czebureki z farszem

    .... Ciasto wyciągnąć z lodówki, cienko rozwałkować i talerzykiem deserowym lub garnkiem podobnych rozmiarów wyciąć krążki (o średnicy około 15 cm). Na każdy krążek nałożyć dużą łyżkę farszu i zlepić pierogi...

  • Naleśniki z mięsnym farszem

    Składniki na ciasto : po 3/4 szklanki: mąki, przecieru pomidorowego i mleka, 2 jajka, szczypta proszku do pieczenia. Składniki na farsz: duża cebula, 2-3 pomidory, pół kg mielonego schabu, olej, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, ostra papryka, 10 dag startego sera żółtego Sposób przygotowania: Ciasto: składniki zmiksuj ze szczyptą soli. Usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni na...

  • Rurki z serowo - cukiniowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Obie cukinie umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Lekko osącz. Ser mozzarella również zetrzyj na tarce o drobnych oczkach (wcześniej możesz go włożyć na krótko do zamrażarki, żeby był twardszy - łatwiej będzie go trzeć).  2. Cukinię połącz z serem, dodaj śmietanę, przypraw całość czosnkiem, solą, pieprzem, bazylią. Nadziej farszem makaronowe rurki...

  • Placki z kolorowym farszem

    Znakomita propozycja na lekką kolację lub delikatny podwieczorek

Dyskusje na temat: farsz z sera
  • Re: Farsz do faszerowania pomidorów

    ja robie z bialego sera szczypiorku, swiezej bazylii,szczypta oregano sol i pieprz.smakuje super i do wszystkiego:)

  • Re: Tatarskie czebureki z farszem

    Do prawdziwych czeburekow nie dodaje sie sera, a ni jogurtu!!!! To jakas bzdura, nie przepis! Czebureki musza miec chrupiaca skorke, a w srodku SOCZYSTY farsz z mielonego miesa (dla tego do miesa wlewamy ok. 250ml wody . Cebule nie podsmazamy, a dodajemy surowa. I zadnego cukru do ciasta!

  • Re: Farsz do faszerowania pomidorów

    A ja proponuję zrobic farasz z sera mozzarela plus szczypiorek, wydrażone środki pomidorów i rzodkiewka wszystko pokrojone w kostke i razem doprawione sola ,pieprzem i odrobiną świeżej bazyli oraz z łyżka lub 2 jogurtu naturalnego(jeżeli ktos woli to może być majonez). Pozdrawiam,

  • Re: Prosty przepis na nietypowy farsz do pierogów

    Dla amatorów ryb... może i smaczne. Ja robiłam ostatnio farsz z ziemniaków, sera i wędzonego boczku plus dodatki, pierogi były pyszne, polecam.

  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    Bardzo dobry farsz jest z białej kapusty z dodatkiem smażonej na złoty kolor cebulki i białego sera. Kapuste się szatkuje obgotowuje ,studzi.Trzeba odcisnac z wody.Cebulke podsmazyc na złoty kolor dożucic obgotowaną kapuste i dusic do miekkości.Przyprawic solą i pieprzem wg uznania . Wystudzic.Do wystudzonej kapusty i cebulki dodac biały ser.Ja go nie miele w maszynce tylko krusze na drobno.Ma go

  • Re: Pierogi też mogą być fit!

    oryginalnie, nadzieniem pierogów ruskich był farsz z sera i kaszy gryczanej

  • Re: bialy ser

    moja babcia i moja mama robiły pierogi, teraz nazywane kresowymi, z białego sera, kasza gryczana ugotowana oczywiście i do tego smażona cebulka. Razem wymieszać i jest to farsz. Ja osobiście uwielbiam te pierogi.

  • Re: Pierogi ruskie z cebulką

    Nie masz racji słodka idiotko, pierogi wiele pan robi osobiscie w domu, w biedronce to może ty kupujesz Ciasto sklada sie tylko z mąki , ciepłej wody i soli, a farsz z sera z ziemniakami poł na pol, , dodaje sie przesmazoną cebulke, soli i nakłada sie na krązki wycinane szklaneczka konferentka, o wieje mniejsze niz zwykła szklanka i takie pierogi sa pyszne

  •  Re: dewolay musi być z serem i pieczarkami

    Pierś z kurczaka należy dwa razy zmielić w maszynce, następnie przygotować farsz. Farsz może być dowolny według gustu. Podam kilka rozwiązań: 1) tradycyjny - kawałek masła prawdziwego otoczonego w bułce tartej 2) ser żółty - kawałek żółtego sera 3) ser topiony- kawałek sera topionego (smak według gustu - ja preferuje ziołowy) 4) pieczarki lub inne grzyby - dusimy grzyby w garnku, z odrobiną oleju

  • Re: ​Leniwe

    1 jajko i nie piana z białek to nie jest ciasto na placek i 0,5kg sera białego ,to jest przepis na farsz do pierogów na słodko z serem a nie na kluski leniwe ,ludzie gotowanie jest proste i im prostsze tym lepiej ,piana z białek dodaje twardości i kluskowatości do takiego ciasta a nie smaku wręcz ten smak niszczy