• Informacje na temat:

    farsz z soczewicy

Artykuły na temat: farsz z soczewicy
  • Wigilijne farsze do pierogów

    ...w temp. 220 st. Z soczewicą Składniki: 1 szkl. ugotowanej czerwonej soczewicy, 20 dag pieczarek, 2 jajka, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz, 2-cm(...) patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki razem z czosnkiem, przestudź. Ugotowaną soczewicę, pieczarki oraz chleb razem zmiel. Do tego wbij jajka, dołóż imbir i natkę. Farsz przypraw solą, pieprzem...

  • Curry z koziego udźca i soczewicy z plackami z cieciorki i jęczmienia

    .... Zamieszaj curry i gotuj przez godzinę. 6. Dodaj część uprażonego jęczmienia i gotuj przez kolejne 20 minut. 7. Aby przygotować farsz do placków, upraż na suchej patelni mąkę z cieciorki, co jakiś czas ją(...) zmieni się w farsz. 8. Aby przygotować ciasto z mąki jęczmiennej, wymieszaj 150 gram mąki z 2 łyżkami oleju i 100 ml wody. 9. Podziel ciasto na osiem równej wielkości kul. Rozwałkuj każdą kulę...

  • Składniki na 6 porcji: 2 szklanki brązowej lub zielonej soczewicy, 2 cebule, olej, 4-5 ziemniaków, 0,5 kg mąki, 1 jajko, sól, pieprz, słodka papryka.

  • Paszteciki z soczewicą

    Opak. ciasta francuskiego, żółtko. Farsz: szkl. zielonej lub brązowej soczewicy, duża cebula, jajko, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki bułki tartej, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Ciasto: • pół kg mąki • 1,5 szkl. ciepłej wody • jajko • szczypta soli. Farsz: • pół kg ugotowanej czerwonej soczewicy • 3 ugotowane ziemniaki • jajko ugotowane na twardo • 2 łyżki masła • cebula • jajko • pieprz ziołowy • pieprz czarny • Vegeta • 10 dag boczku • posiekany szczypiorek.

  • Ciasto: 2 szklanki mąki, 2 łyżki oleju, sól. Farsz: szklanka ugotowanej soczewicy, 2 ugotowane ziemniaki, jajko na twardo, 2 cebule, olej, sól, pieprz, majeranek...

  • Składniki: Ciasto: pół kg mąki, szczypta soli. Farsz: pół kg soczewicy (np. czerwonej), olej, 2 cebule, jajko, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji. Ciasto: ■ 25 dag mąki ■ łyżka oliwy ■ letnia woda. Farsz: ■ 10 dag zielonej soczewicy ■ 2 małe oscypki ■ cebula ■ pęczek szczypiorku ■ sól ■ pieprz ■ słodka papryka.

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli. Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule ●2 łyżki oleju ●3 ząbki czosnku ●pieprz, sól ●liść laurowy ●ziele angielskie ●jajko ●100 g ugotowanej zielonej soczewicy.

  • Ciasto: ● 500 g ziemniaków ● 400 g mąki pszennej ● łyżeczka cukru ● 50 ml mleka ● 25 g drożdży ● jajko ● 3-4 łyżki roztopionego masła ● 3-4 łyżeczki czarnego sezamu ● sól. Farsz: ● 70 g zielonej soczewicy ● 500 ml bulionu warzywnego ● 3 łyżki masła ● marchewka ● cebula ● po łyżce słodkiej papryki i majeranku ● sól ● pieprz.

Przepisy na temat: farsz z soczewicy
  • Pierogi z soczewicą

    Składniki: 30 dag mąki, ok. 1/2 szklanki ciepłej wody, sól l szklanka czerwonej soczewicy, 2 ugotowane ziemniaki, jajko, jajko na twardo, 2-3 cebule, 3 łyżki oleju, majeranek, sól, pieprz czarny i kolorowy.

  • Tybetańskie pierożki momo z pikantną dynią i soczewicą

    Składniki na ciasto: trzy czwarte szklanki mąki pszennej, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1/3 szklanki wrzątku, szczypta soli. Składniki na farsz: 120 g miąższu z dyni, 1/3 szklanki czerwonej soczewicy(...) wrzątkiem i mieszamy szybko widelcem, gdy lekko przestygnie, zagniatamy ciasto, zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania farszu. Soczewicę płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie...

  • Pierogi z mięsem, soczewicą i warzywami

    Składniki: Ciasto: ●500 g mąki ●szklanka kwaśnej śmietany ●1/2 kostki masła ●2 jajka i 1 białko ●1/2 łyżeczki soli Farsz: ●400 g karczku bez kości ●3 marchewki ●pietruszka ●2 cebule ●2 łyżki oleju ●3 ząbki czosnku ●pieprz, sól ●liść laurowy ●ziele angielskie ●jajko ●100 g ugotowanej zielonej soczewicy Przygotowanie: 1. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników...

  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    Składniki na 6 porcji: 2 małe główki młodej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 20 dag czerwonej soczewicy 3 łyżki oleju 40 dag mieszanego mielonego mięsa l400 ml(...). Dodaj soczewicę. Zalej wodą. Gotuj 30 minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Wystudź, a potem wymieszaj z mięsem. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. 2. Farsz rozłóż na największych liściach...

  • Zimno? Mamy na to sposób - rozgrzewające dania z bakaliami

    ...organizmowi potrzebnej w tym czasie witaminy C, magnezu czy żelaza. Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi Sposób przygotowania Boczek pokroimy w kostkę i delikatnie podsmażamy. Następnie(...), dodajemy ugotowany ryż i smażymy jeszcze przez chwilę. Na koniec dodajemy posiekane śliwki i świeżą kolendrę oraz sól i pieprz. Farsz przekładamy do wydrążonych pomidorów. Całość pieczemy...

  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego(...) smaku. 2. Filety potnij na kawałki. Ser zetrzyj. Zetnij wierzchy papryk. Strąki oczyść i napełnij farszem. Przykryj mięsem, koperkiem, serem i odciętymi wierzchami. Ustaw w formie. Podlej bulionem...

  • Pierogi z soczewicą

    Składniki na 6 porcji - farsz: szkl. czerwonej soczewicy, 30 dag pokrojonych pieczarek, 2 posiekane cebule, posiekany ząbek czosnku, łyżka oleju łyżka posiekanej natki pietruszki(...), nałóż farsz, zlep pierogi. Posmaruj białkiem. Piecz 15-20 min w 180°C na blasze (na papierze).

  • Przepis na idealne naleśniki

    ...talerz odwrócony do góry dnem. Gdy placuszki ostygną, przewróć je na drugą stronę i ją smaruj farszem. Bąbelki dodają puszystości Gdy planujesz nadziać naleśniki farszem mięsnym lub z warzyw, wlej wodę gazowaną lub piwo (będą bardziej puszyste). Pikantny farsz do naleśników Pomysłów na smakowite nadzianie naleśników jest mnóstwo! Polecam farsze przyrządzone np. z mięsa, kaszy gryczanej...

  • Papryka z mięsem

    Składniki: ●4 papryki ●200 g soczewicy ●cebula ●pieprz, sól ●100 g mielonego mięsa, np. z indyka ●2 pomidory ●kulka sera mozzarella ●1/2 szklanki bulionu warzywnego ●ząbek czosnku(...). Farszem nadziej papryki. Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.

  • Soczewica - jakie ma właściwości?

    ...apetytem. JEST ALTERNATYWĄ DLA SCHABOWEGO Jeśli chciałabyś ograniczyć ilość mięsa w posiłkach, możesz zastąpić je soczewicą, bez obawy,że zagrozi ci niedobór białka. W 100 g ugotowanej soczewicy(...) poziomu złego cholesterolu we krwi. JAK JĄ GOTOWAĆ I DO CZEGO UŻYWAĆ? Żadnej odmiany soczewicy nie trzeba wcześniej moczyć. Jej ziarna chłoną wodę, dlatego podczas gotowania muszą mieć jej dosyć - na...

Dyskusje na temat: farsz z soczewicy
  • Re: FARSZE DO PIEROGOW

    A jak doprawiasz ten farsz z soczewicy...bo ona ma dosc specyficzny aromat...

  • Re: Zielone pierożki

    Ja polecam farsz z zielonej soczewicy i młodych ziemniaków. A na końcu polać lekko olejem z lnianki (z serii oleje świata). Wege niebo :)