• Informacje na temat:

    farsz z soczewicy na paszteciki

Artykuły na temat: farsz z soczewicy na paszteciki
  • Paszteciki z soczewicą

    Opak. ciasta francuskiego, żółtko. Farsz: szkl. zielonej lub brązowej soczewicy, duża cebula, jajko, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki bułki tartej, zioła prowansalskie, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Ciasto: 2 szklanki mąki, 3 dag masła, pół szklanki kwaśnej śmietany, czubata łyżka drożdży, pół łyżeczki soli, małe jajko, jajko do posmarowania i mak do posypania. Farsz: szklanka soczewicy, 2 garście kiszonej kapusty, 3 cebule, sól, pieprz, 30 dag mięsa z łopatki, olej...

  • Składniki: • opakowanie ciasta francuskiego • 10 dag czerwonej soczewicy • olej • cebula • marchew • sól • papryka ostra • curry .

  • Soczewica - skarb na talerzu

    ...może zastąpić mięso. Służy kondycji i sylwetce Obecne w soczewicy witaminy i składniki mineralne korzystnie wpływają na zdrowie organizmu. Chroni przed anemią. Spożywana regularnie wzmacnia układ krwionośny – znajdujące się w niej bowiem bogactwo żelaza i kwasu foliowego sprzyja tworzeniu czerwonych krwinek i podnosi poziom hemoglobiny. Najwięcej kwasu foliowego mają kiełki soczewicy. Ta...