• Informacje na temat:

    farsz z twarogiem i lososiem

Artykuły na temat: farsz z twarogiem i lososiem
  • Składniki na 4 porcje: 150 ml mleka, 3 jajka, pieprz, sól, 150 g mąki półgrubej, 100 g młodego szpinaku, olej, 300 g mielonego tłustego twarogu, 1 pęczek szczypiorku, 150 g wędzonego łososia.

  • ...1. Ogórki myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki o jednakowej lub różnej wysokości. Część z nich można dekoracyjnie obrać, zostawiając grubsze paski skórki (jak widać na naszym zdjęciu powyżej), część można zostawić ze skórką. 2. Długim, wąskim nożem wydrążamy z ogórków miąższ. Twaróg miksujemy ze śmietaną. Umyty koperek drobno siekamy i mieszamy z twarogiem. Farsz doprawiamy do smaku...

  • Pierogi z ciasta filo z łososiem

    .... Pierwszy prostokąt posmaruj roztopionym masłem, na nim ułóż drugi prostokąt ciasta, posmaruj masłem i przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Na połowę prostokąta nałóż farsz, krawędzie ciasta posmaruj masłem...

  • Lasagne z wedzonym lososiem, twarogiem i pomidorami

    ...ja mlekiem i doprawic - sos beszamel. Pomidory polaczyc z twarogiem, doprawic. W naczyniu ulozyc platy lasagne, na to wylozcy twarog z pomidorami i polowe lososia, przykryc platami i ulozyc druga wartswe. Pokryc calosc lasagne i polac beszamelem, posypac parmezanem. Zapiec 35 minut w 210°C. Podawac z salata. Tego  samego farszu mozna uzyc do nadziania canneloni.

  • Przygotowanie: Pasta I: jajka ugotuj na twardo, obierz, posiekaj. Łososia drobniutko pokrój. Dodaj jajka, przypraw farsz solą oraz papryką. Pasta II: zmiksuj konserwę rybną z twarogiem. Dodaj ugotowane na twardo, posiekane jajka. Wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem. Chlebek przekrój w poprzek na grube plastry (jak tort). Każdy plaster smaruj inną pastą, złóż je razem, mocno dociśnij...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...i jajkiem. Farsz przypraw do smaku solą oraz pieprzem i nadziej nim kieszeń w mięsie, zepnij otwór. Całą pierś zwiąż, formując zgrabną pieczeń. Mięso umieść w brytfannie, posmaruj z wierzchu olejem(...) wylepiaj posmarowane tłuszczem foremki na babeczki (20 sztuk). Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 190° C ok. 20 minut. Gdy ostygną, wyjmij babeczki z foremek. 3. Przygotuj farsz: szczypiorek i pół pęczka...