• Informacje na temat:

    farsz z watrobka

Artykuły na temat: farsz z watrobka
  • ...1. Wątróbkę umyj, pokrój w kostkę, wycinając błony. Cebulę i obrane jabłko pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju, dodaj wątróbkę i jabłko, smaż około 10 minut. Całość zmiel w maszynce do mięsa. Farsz dopraw do smaku. 2. Rozłóż płat ciasta, posmaruj rozpuszczonym masłem, przykryj kolejnym płatem, układaj farsz...

  • Indyk nadziewany drobiową wątróbką

    Umytego indyka natrzyj solą. Wątróbkę oczyść z błonek i drobno posiekaj. Żółtka utrzyj z masłem, dodaj wątróbkę, bułkę tartą, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki oraz rodzynki. Do tak przygotowanego nadzienia dodaj ubitą pianę z białek, wymieszaj. Napełnij indyka farszem (miejsce po wolu, a nie jamę brzuszną jaku kurczaka) i ułóż go w brytfannie grzbietem do spodu. Posmaruj roztopionym masłem...

  • Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń. Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku. Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Po...

  • Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych 1. Wątrobę przekrój na pół, wytnij kieszenie. Boczek i cebulę posiekaj, dodaj natkę i bułkę tartą, wymieszaj. Podsmaż na oleju. Ostudź. Dodaj pokrojoną paprykę, jajko i śmietanę, wymieszaj, przypraw. 2. Farszem napełnij wątróbki, skrop olejem. Piecz godzinę w 180°C, polewając wytwarzającym się sosem. 10

  • ...placek, potnij na kwadraty o boku 12 cm. Wzdłuż jednego boku nałóż farsz (uformuj z niego wałek o długości 9 cm i średnicy 3 cm). Zwiń ciasto jak roladkę, zlep boki. Tak samo ulep pozostałe pierogi...

  • Składniki Ciasto: jajko, 1/2 szkl. mleka, 1/2 szkl. wody, 2 łyżki oleju, mąka, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, sól. Farsz: kilka kawałków wątróbki (pozostałej z obiadu), 1/3 szkl. kaszy kuskus, 5 dag fety, 1/4 czerwonej papryki, 2 łyżki keczupu, sól, pieprz. Dodatkowo: jajko, bułka tarta, olej do smażenia.

  • Składniki dla 4 osób: Ciasto: 50 dag ziemniaków • 10 dag mąki • 5 łyżek mąki ziemniaczanej • 3 łyżki kaszy manny • 2 łyżki masła • 2 żółtka • sól • pieprz • mąka do podsypania blatu. Farsz: 40 dag wątróbki cielęcej • cebula • 2 jajka • majeranek • olej • sól • pieprz.

  • Składniki na ciasto: 2,5 szkl. mąki tortowej, łyżeczka soli, łyżka oleju, 6 dag drożdży, szklanka mleka. Farsz: 50 dag wątróbki drobiowej, 40 dag pieczarek, cebula, czosnek, 2 papryki, olej, bazylia, sól, pieprz. Ponadto: 4 łyżki pestek dyni, 15 dag startego sera żółtego, jajko...

  • ...1. Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka. 2. Olej rozgrzej na patelni, zesz klij cebulę. Dodaj pieczarki, pod- duś. Przypraw solą i pieprzem. 3. Farszem napełnij wątróbkę, zepnij wykałaczkami. Obtocz w mące, usmaż na oleju ze wszystkich stron (wątróbka powinna być lekko krwista). Oprósz solą...

  • .... 3. Mięso mielone łączymy z odciśniętą z mleka bułką, jajkami, przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i tartą gałką muszkatołową. Starannie wyrabiamy na gładki farsz. 4. Z masy mięsnej formujemy małe placuszki, na każdy nakładamy nieco farszu z wątróbki. Dokładnie sklejamy i formujemy w kulki. 5. Każdą kuleczkę panierujemy w mące, smażymy ze wszystkich stron i podajemy z makaronem lub z risotto...

Przepisy na temat: farsz z watrobka
  • Indyk faszerowany wątróbką

    Pieczeń drobiowa z farszem to świetny pomysł na uroczystą kolację...

  • Jajka nadziewane wątróbką

    Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 10 dag wątróbki drobiowej marchewka cebula 2 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulkę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną wątróbkę, startą marchewkę i podduś. 2. Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, dodaj je do wątróbki wraz z masłem i zmiksuj. Farsz przyprawiam do smaku i szprycą napełnij połówki...

  • Wątróbka  z pieczarkami

    Składniki: pół kg wątróbki wieprzowej 2 cebule 5 dużych pieczarek sól, pieprz olej, mąka Przygotowanie: 1. Wątróbkę umyj, osusz, oczyść z błonek. Nożem zrób w niej głęboką kieszeń. Pieczarki oczyść, pokrój. Cebule obierz, pokrój w piórka. 2. Olej rozgrzej na patelni, zesz klij cebulę. Dodaj pieczarki, pod- duś. Przypraw solą i pieprzem. 3. Farszem napełnij wątróbkę, zepnij...

  • Sposób przygotowania: Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować...

  • ...w temp.150C odkrytą by mięso się zrumieniło. Podajemy na wygrzanym półmisku w taki sposób, by każda porcja składała się z mięsa i i farszu, obkładamy porcję upieczonymi jabłkami, polewamy częścią...

  • Kurczak nadziewany po wiejsku

    ...i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, wątróbką, grzybami, pietruszką, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Masę dobrze wyrobić. Kurczaka natrzeć solą od wewnątrz, farsz włożyć do...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ..., gotuje się wyśmienite ' gołąbeczki w gniazdach', trudne do znalezienia w restauracjach. Są to małe gołąbki wkładane kolejno jeden w drugi z różnymi farszami: wołowym, wieprzowym i baranim. A więc...

Dyskusje na temat: farsz z watrobka
  • Re: Indyk na Boże Narodzenie?

    , polać jeszcze kilkoma łyżkami oliwy, piec około 2 godz w temp 200 C. i gotowe :)pychotka A po co tobie watrobka do farszu.... najprosciej jest zrobic farsz z bulki tartej, mieszanki ziol, sol(...)Na wigilię może nie koniecznie indyk, jakoś nie wyobrażam sobie mięsa na kolacji wigilijnej, ale w święta jak najbardziej. Podaje sprawdzony przepis. potrzebny przede wszystkim indyk:), a do farszu