• Informacje na temat:

    farsz z wątróbki drobiowej

Artykuły na temat: farsz z wątróbki drobiowej
  • Składniki: kurczak – najlepiej 1 i 1/2-2 kg, olej lub masło , sól, pieprz, ulubione zioła, słodka i ostra papryka, cytryna, 40-50 dag wątróbki drobiowej, większa kajzerka, szklanka mleka, jajko, 3 łyżki masła, sól zwykła i czosnkowa, pieprz, gałka muszkatołowa, pęczek natki.

  • Składniki: kaczka (półtora kg), 2 ząbki czosnku, majeranek, słodka i ostra papryka, sól, pieprz. Farsz: pół kg łopatki wieprzowej, 25 dag wątróbki drobiowej, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, pęczek posiekanej natki, mała czerstwa bułka, mleko, cukier, rozmaryn, gałka muszkatołowa, sos sojowy, łyżeczka masła.

  • Składniki na 12 porcji: ● 2 kg piersi indyka ● 2 ząbki czosnku ● po pół łyżeczki rozmarynu, pieprzu, imbiru i estragonu, cynamonu i goździków ● 10 dag wątróbki drobiowej ● kajzerka ● po 5 dag posiekanych orzechów włoskich i rodzynek ● 2 jajka ● olej ● kieliszek wódki ● sok z pomarańczy ● 10 dag masła ● 5 dag płatków migdałowych...

  • Przygotowanie: Rodzynki namocz. Wątróbki oczyść, obsmaż na oleju, dodaj posiekaną cebulkę. Na koniec lekko posól. Schłodź, zmiel z osączonymi rodzynkami. Dodaj jajko i taką ilość bułki tartej, by farsz był dość gęsty. Dopraw pieprzem, gałką i szczyptą cukru. Mięso oczyść, podziel, rozbij na płaty, lekko osól i oprósz pieprzem. Rozłóż na nich farsz. Zwiń i obwiąż nicią kuchenną. Usmaż na...

  • ..., rozetrzyj z solą. Mieszanką natrzyj tuszkę kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Włóż do lodówki na około godzinę. Wątróbki oczyść, wymocz, osącz, drobno pokrój. Bułkę namocz w mleku. Koperek posiekaj. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka utrzyj z masłem. Wymieszaj z koperkiem i odciśniętą bułką. Dodaj rozdrobnione wątróbki. Schłodzone białka ubij na sztywno z dodatkiem...

  • Jajka nadziewane  wątróbką

    Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, 10 dag wątróbki drobiowej, marchewka, cebula, 2 łyżki oleju, łyżka masła sól, pieprz...

  • Składniki na 12 porcji: gęś (ok. 4 kg), 2 łyżki suszonego majeranku, sól, 4 ząbki czosnku, 1/2 szklanki bulionu drobiowego, łyżka masła. Na farsz: 30 dag cielęciny, 20 dag wątróbki drobiowej, czerstwa bułka kajzerka, szklanka mleka, 2 jajka, cebula, 2 łyżki majeranku, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

  • ...• 2 perliczki • kilka plastrów wędzonego boczku • 200–250 g wątróbki drobiowej • 150 g śliwek kalifornijskich • 1/2 szklanki orzechów włoskich • 1 mała cebula • 8 listków szałwii • 2 łyżki masła • sól, pieprz • 1 szklanka czerwonego wina + do podlania perliczek • 1 łyżeczka majeranku • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy owsianej • mąka...

  • SKŁADNIKI: duży kurczak, 25 dag wątróbki drobiowej, cebula, czerstwa bułka, natka, majeranek, sól, pieprz, olej lub masło, 2 jajka, bułka tarta...

  • Ciasto: 1 kg ziemniaków, cebula, 2 łyżki natki, 2 żółtka. Farsz: 20 dag mrożonych kurek (lub innych ulubionych grzybów), 20 dag wątróbki drobiowej, łyżka soku z cytry ny, łyżka natki. Ponadto: jajko, mąka i bułka tarta do panie rowania, olej do smażenia, sól, pieprz.

Przepisy na temat: farsz z wątróbki drobiowej
  • Jajka nadziewane wątróbką

    Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 10 dag wątróbki drobiowej marchewka cebula 2 łyżki oleju łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulkę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną wątróbkę, startą marchewkę i podduś. 2. Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, dodaj je do wątróbki wraz z masłem i zmiksuj. Farsz przyprawiam do smaku i szprycą napełnij połówki...

  • Sposób przygotowania: Wątróbki obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać wiśnie, doprawić pieprzem, wymieszać. Herbatę Irving Tea Planet Russian Cherry Confiture zaparzyć w 100ml wrzątku, wystudzić, połączyć z rozkłóconym jajkiem, dodać szczyptę cynamonu. Z ciasta francuskiego wycinać krążki, nakładać na nie farsz z wątróbek, formować pierożki. Przed wstawieniem do piekarnika posmarować...

  • Kurczak nadziewany po wiejsku

    Składniki: 5 g suszonych prawdziwków Czerstwa bułka 3 cebule Pół pęczka pietruszki 40 g wątróbki drobiowej 15 g masła Sól, pieprz 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka koncentratu(...) i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, wątróbką, grzybami, pietruszką, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Masę dobrze wyrobić. Kurczaka natrzeć solą od wewnątrz, farsz włożyć do...

  • ..., rozetrzyj z solą. Mieszanką natrzyj tuszkę kurczaka. Skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. Włóż do lodówki na około godzinę. Wątróbki oczyść, wymocz, osącz, drobno pokrój. Bułkę namocz w mleku. Koperek posiekaj. Oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Żółtka utrzyj z masłem. Wymieszaj z koperkiem i odciśniętą bułką. Dodaj rozdrobnione wątróbki. Schłodzone białka ubij na sztywno z dodatkiem...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz 2: ●3 rzodkiewki ●1/2 ogórka ●4 pomidorki koktajl. ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster wędz. łososia ●cytryna ●oliwki ●koperek; farsz 4: ●1/3 szkl. kukurydzy z puszki ●ogórek kiszony ●1/2 papryki...