• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa burak

Artykuły na temat: fasolka szparagowa burak
  • SKŁADNIKI dla 4 osób 30 dag żeberek wędzonych • 20 dag boczku wędzonego • włoszczyzna • 3 buraki • pęczek botwiny • 30 dag fasoli Jaś lub białej fasolki z puszki • 20 dag kalafiora • 20 dag fasolki szparagowej • 2 liście laurowe • 4 ziarna ziela angielskiego • szczypta kwasku cytrynowego (niekoniecznie) • łyżka oleju • łyżeczka masła klarowanego • sól • pieprz.

  • Barszcz ukraiński  na szynce wieprzowej

    Składniki: 10 dag białej fasoli, pieprz,40 dag szynki bez kości, 2 liście laurowe, ziele angiel. 4 buraki, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka,3 ziemniaki, 15 dag mrożonej fasolki szparagowej, czosnek, przecier pomidorowy, cytryna, olej, 3 łyżki śmietany 22 proc.

  • Szybki barszcz ukraiński

    Ziemniaki i buraki pokroić w kostkę, marchewkę w słupki. Opłukać kapustę, pokroić na małe kawałki. Warzywa zalać gorącym bu-lionem. Dodać fasolkę szparagową,...

  • Składniki: 10–12 suszonych grzybów (np. podgrzybków albo borowików), 4–5 suszonych śliwek, 3 buraki ćwikłowe, 1 duża marchewka, 1 cebula, 20 dag mrożonej żółtej fasolki szparagowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka ziarenek ziela angielskiego, sól, szczypta cukru, 2 łyżki oleju, sok wyciśnięty z 1 cytryny lub 2–3 łyżki octu winnego.

  • Składniki: ●5 młodych buraków ●1/3 kapusty ●4 ziemniaki ●2 marchewki ●2 pietruszki ●1/2 selera ●por (biała część) ●2 pomidory ●garść fasolki szparagowej ●4 ząbki czosnku ●6 szklanek bulionu z warzyw (lub rosołu) ●szklanka śmietanki 12 proc. (opcjonalnie) ●2 łyżki masła ●sok z cytryny ●sól, pieprz, cukier...

  • Składniki na 3-4 porcje: 6 buraków, 15 dag fasolki szparagowej, 4-5 ziemniaków, 2 marchewki, litr bulionu, pietruszka, puszka białej fasoli, por, listki laurowe, ziele angielskie, sól, cukier, sok z cytryny, łyżka mąki, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany.

  • .... Posyp kiełkami (np. buraka) i bazylią. Podawaj z grzankami. czas ok. 35 min; porcja – 290 kcal, cena 4,30 zł...

  • Barszcz ukraiński

    Składniki na 6 porcji: • 750 ml bulionu • 1/4 białej kapusty • 6 ziemniaków • 1 marchewka • pół pora • 4 średnie buraki • 1 szklanka mrożonego groszku • 10 dag zielonej fasolki szparagowej • 1 łyżka mąki • 1 szklanka śmietany • 1 listek laurowy • sól • pieprz • zakwas buraczany .

  • Składniki na 6 porcji: 10 dag białej fasoli, zioła, 4 buraki, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 ziemniaki, 15 dag mroż. fasolki szparag., 2 liście lauro we, ziele angiel., pieprz, czosnek, 2 kostki bulio nowe, cytryna, 3 łyżki śmietany 22 proc., olej.

  • Składniki: 10 dag białej fasoli, 3 jajka, 4 buraki, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, 3 ziemniaki, 15 dag mroż. fasolki szparag., 2 liście laurowe, ziele angiel., pieprz, czosnek, 2 kostki bulionowe, cytryna, 3 łyżki śmietany 22 proc., olej.

Przepisy na temat: fasolka szparagowa burak
  • Botwinka z fasolką

    Składniki: 30 dag żeberek wędzonych 20 dag boczku wędzonego włoszczyzna 3 buraki pęczek botwiny 30 dag fasoli Jaś lub białej fasolki z puszki 20 dag kalafiora 20 dag fasolki szparagowej(...). 2 Buraki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj namoczoną fasolę, kalafiora podzielonego na różyczki, fasolkę szparagową przekrojoną na pół i posiekaną botwinę. Dopraw solą...

  • Produkty sezonowe - co i dlaczego jeść latem?

    ...i korzenie buraków. Bogate są w składniki mineralne i witaminy, same buraki polecane są szczególnie osobom aktywnym fizycznie (poprawa wydolności) czy cierpiącym na nadciśnienie (regulacja ciśnienia krwi). ·         fasolka szparagowa Należąca do roślin strączkowych, pochodząca z Ameryki Południowej fasolka szparagowa z powodzeniem uprawiana jest w naszej szerokości geograficznej. Wybrać możemy...

  • Potrawy na cały tydzień

    Kanapki ze śledziem Sposób przygotowania 1. Śledzie mocz kilka godzin, zmieniając kilkakrotnie wodę. Osącz, osusz. Buraki ugotuj, ostudź, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj startą drobno cebulę, sok cytrynowy, sól, pieprz oraz kilka łyżek serka. Dobrze wymieszaj.  2. Śledzie skrop lekko octem jabłkowym, pokrój w cienkie plasterki. Bułkę pokrój na małe kromki. Każdą posmaruj masłem...

  • Przyjęcie w szwedzkim stylu

    ...ugotować w mundurkach. Przelać zimną wodą, obrać, ostudzić. Ogórek pokroić w cienkie plastry. Buraki i kapary osączyć. Szczypiorek pokroić. Śmietanę, musztardę i bulion zmieszać, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki pokroić w plastry. Ziemniaki, buraki, plastry ogórka delikatnie wymieszać, nałożyć na talerze, polać sosem. Posypać kaparami i szczypiorkiem. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja...