• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa z kurczakiem

Artykuły na temat: fasolka szparagowa z kurczakiem
  • Fasolka szparagowa

    Zapiekanka z kurczakiem i pieczarkami Składniki na 3-4 porcje: 25 dag piersi z kurczaka, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 15 dag fasolki szparagowej, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 szklanka śmietanki(...) ml wody i duś warzywa do miękkości. Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdy fasolka będzie miękka i woda z patelni całkowicie odparuje, dodaj pozostałe masło i wlej rozbełtane jajka...

  • Składniki dla 4 osób: 2 marchewki • 2 pietruszki • 1/2 selera • por • 30 dag dyni • 30 dag fasolki szparagowej • 2 cebule • 5 ząbków czosnku • pojedyncza pierś z kurczaka • 2 skrzydełka kurczaka • 1/2 pęczka natki pietruszki • liść laurowy • ziele angielskie • lubczyk suszony lub świeży • papryka ostra w proszku • 20 dag ugotowanego makaronu • sól • pieprz.

  • Zapiekanka z fasolką i kurczakiem

    ​Tę zapiekankę można śmiało podać na przyjęcie - wystarczy przygotować bardziej wykwintną wersję. Zamiast fasolki użyj szparagów, a zamiast kurczaka polędwicy wołowej.

  • Gulasz z kurczakiem i fasolką

    1. Umyty pomidor kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, papryczkę chili i imbir drobno siekamy. Warzywa miksujemy na gładką pastę. 2. Obrane cebule kroimy...

  • Składniki na 4 porcje: 1 duża podwójna pierś z kurczaka, 20 dag fasolki szparagowej (wykorzystałam mieszaną: zieloną i żółtą), 5 dag sera żółtego, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżeczki ostrej musztardy (np. sarepskiej), mały pęczek natki pietruszki przyprawy: świeżo mielony czarny pieprz, świeżo mielona sól ziołowa

  • Składniki (na 4 porcje) : 1/4 tuszki kurczaka, 15 dag fasolki szparagowej, 2 marchewki, 20 dag selera, 1 pietruszka, 2 duże ziemniaki, 4 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej, 1/3 pęczka koperku, 1 listek laurowy, sól, pieprz.

  • Kurczak wędzony z fasolką szparagową - w pół godziny

    Wykwintna sałatka.

  • Pieczeń z fasolką

    Na noc przed obróbką mięso natrzyj olejem z musztardą oraz roztartym czosnkiem i wstaw do lodówki. Stanie się bardziej kruche i szybciej się dopiecze.

  • Gotowanie sprawia mi radość. Czas wolny od kuchni spędzam w ogrodzie.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag zielonej fasolki szparagowej, 4 pojedyncze filety z kurczaka, 16 plasterków salami (ew. innej podsuszanej kiełbasy), 2 łyżki oleju, 250 ml bulionu drobiowego, 15 dag śmietany kremówki, 1 łyżka jasnej zasmażki błyskawicznej, sól, czarny pieprz, czerwony pieprz do dekoracji.

Przepisy na temat: fasolka szparagowa z kurczakiem
Dyskusje na temat: fasolka szparagowa z kurczakiem