• Informacje na temat:

    fasolka szparagowa z pieczarkami i papryką

Artykuły na temat: fasolka szparagowa z pieczarkami i papryką
  • ...możesz zastąpić innymi warzywami. Sprawdzą się np. pokrojone w kostkę, podsmażone razem z pieczarkami cukinia, dynia albo bakłażan. Polecamy też kolorową paprykę!

  • Pół kg mieszanego mielonego mięsa, 20 dag fasolki szparagowej, 2 czerwone papryki, brokuł, 2 jajka, 2 cebule, sól, pieprz, 2 łyżki keczupu, szklanka bulionu warzywnego, 3 łyżki bułki tartej, 30 dag pieczarek, olej.

  • Sałatka z fasolki szparagowej i marchewki - w 40 minut

    Kolorowa sałatka pełna witamin.

  • Składniki: garść fasolki szparagowej, duża cebula, mała cukinia, mała czerwona i żółta papryka, 2 pomidory, po 4 łyżki kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki, 4 ząbki czosnku, 7 pieczarek, pęczek posiekanej natki, po 2 łyżeczki słonecznika i sezamu, majeranek, tymianek, ostra papryka, sól, pieprz ziołowy, 1/3 szklanki warzywnego bulionu, olej

  • ...papryką, duś do miękkości. Przypraw (jeśli potrzeba, zagęść mąką). Czas przygotowania 50 min. Ilość porcji 8. Cena za porcję 6,80 zł. Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza...

  • Składniki dla 4 osób: 2 szklanki kaszy kuskus • 2 czerwone papryki • 3 marchewki • 3 jajka • 20 dag fasolki szparagowej • 10 dag marynowanych pieczarek • mała cukinia • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 2 łyżki pikantnego ketchupu • łyżka koncentratu pomidorowego • olej do smażenia • szczypta kurkumy • łyżeczka posiekanej mięty • sól • pieprz.

  • Składniki: na 4 porcje: 4 ubite kotlety z piersi indyka, 10 dag fasolki szparagowej, 15 dag pieczarek, 10 dag boczku, sól, pieprz, 4 plastry szynki parmeńskiej, oliwa, 4 łyżki masła. Crumble: czerwona papryka, żółta papryka, cukinia, bakłażan, 2 pomidory, 10 gałązek oregano, 10 dag bułki tartej, 2 łyżki masła, oliwa.

  • 2 skrzydełka kurczaka • papryka czerwona i żółta • groszek konserwowy • puszka pomidorów bez skóry • włoszczyzna • 10 dag pieczarek • 5 dag fasolki szparagowej • 3 ogórki kiszone • ziele angielskie • liść laurowy • 2 łyżki oleju • słodka papryka • sól • pieprz

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 15 dag zielonej fasolki szparagowej (może być też mrożona), 15 dag pieczarek, 3-4 dymki, 3 łyżki oliwy, 15 dag mrożonego zielonego groszku, ok. 1/2 łyżeczki kurkumy, 600 ml bulionu warzywnego, sól, czarny pieprz, oregano.

  • ...1. Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki i obsmaż na oleju. Oprósz solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. 2. Cebulę oraz czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju. Pieczarki pokrój w plasterki, paprykę oczyść, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój. Fasolkę szparagową oczyść, przetnij na pół. Przygotowane składniki dodaj do mięsa...

Przepisy na temat: fasolka szparagowa z pieczarkami i papryką
  • Składniki: mrożone lub świeże warzywa: groszek,kukurydza i fasola czerwona w puszce (dodać po pół puszki), brukselka (5 sztuk), fasolka szparagowa (żółta lub zielona), kalafior (2 cząstki), brokuły (1 cząstka), pieczarki (3 średnie), papryka czerwona (pół średniej najlepiej bez skórki, pokrojona w paski), por (6 plasterków), szczypior (1 łyżka stołowa czubata), koper (łyżka stołowa posiekanego...

  • Kociołek warzywny

    Danie idealne dla wegetarian

  • Ryż z czterech stron świata

    Smakowite i sycące dania nie tylko dla amatorów kulinarnych podróży!

  • Światowej klasy sałatka

    Kolorowa sałatka pełna witamin.

  • Na lipcowe obiady... kolorowe sałatki!

    ...w piekarniku (20 min), przestudź, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w paski. Umyj i osącz szpinak, botwinkę, rukolę oraz radicchio. Wymieszaj z papryką. Sałatkę przełóż na półmisek, obłóż lekko przestudzonym...