• Informacje na temat:

    fasolka w sosie chili

Artykuły na temat: fasolka w sosie chili
  • Fasolka ze schabem w ostrym sosie pomidorowym

    W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju. Porcjami obsmażać chleb na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem, osączyć na papierze kuchennym. Pokrojone w kostki mięso smażyć na oleju 4-5 minut, dodać drobno pokrojony czosnek, cebulę i chili. Dodać posiekany tymianek, pomidory, bulion i fasolę. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z chlebkiem ciabatta.

  • .... Gorące chili con carne nałóż do miseczek z tortilli. Podawaj z czerwoną cebulą, sałatą oraz sosem guacamole. czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal cena 5,20 zł...

  • Fasolka z czterech stron świata

    Wystarczy wybrać odpowiednie produkty umożliwiające szybkie przygotowanie i poszukać inspiracji w kuchniach różnych narodów! Fasolka w sosie pomidorowym jest sprzedawana niemal na całym świecie, ale potrawy, jakie można z niej wyczarować bardzo się od siebie różnią!  Fasolka po chińsku 30 g grzybów Mu-Err (uszak bzowy) 200 g mrożonych plastrów korzenia lotosu 1 szalotka 2 chili...

  • Składniki: na 4 porcje: rogalik, pół szklanki mleka, 5 ząbków czosnku, 30 dag mielonej wieprzowiny, 5 gałązek świeżego majeranku, sól, pieprz, oliwa z oliwek, 20 dag małych kolorowych papryk, 2 papryczki chili, 30 dag ziemniaków, biała część pora, 10 dag fasolki szparagowej, 10 dag kukurydzy z puszki. Sos: 2 łyżki miodu, łyżka musztardy francuskiej, łyżeczka oliwy z oliwek.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag filetów śledziowych, 2 cebule, oliwa, 30 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 1 czerwone jabłko, 1 chili, garść szpinaku, 1 cytryna, 10 dag sera typu rokpol, 50 ml bulionu, kiełki, pieprz.

  • Warzywo to można smażyć, dusić i zapiekać. Podawać na wiele sposobów, z różnymi dodatkami. A także samo, z masłem. Świeża fasolka szparagowa to nie tylko fantastyczny smak. Kryje ona(...) pomidory z puszki i obgotowaną zieloną fasolkę. Dopraw oregano i chili. Mieszając, duś przez 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron penne. Odcedź go i podawaj z sosem i sałatą skropioną oliwą i sokiem...

  • Składniki: 1 kg fasoli jaś, 30 dag wędzonego boczku, 2 laski kiełbasy, 2 cebule, 4 mięsiste pomidory, 20 dag koncentratu pomidorowego, łyżka smalcu, 6 łyżek masła, mąka, 2 łyżki przyprawy do fasoli, łyżka majeranku, łyżeczka chili, sól, pieprz...

  • Ostre chili

    Tej niepozornej papryczce przypisuje się magiczne znaczenie. Mieszkańcy Karaibów uważają, że wzmaga ona potencję. W kuchni chili nie ma sobie równych. Jemy je na surowo, w postaci suszonej, marynowanej i jako składnik przeróżnych past i sosów. Ważne jest, że zachowuje wartości odżywcze także po wysuszeniu i zmieleniu. Światowy przebój Czyli chili con carne: danie z mielonego mięsa, z fasolą...

  • Składniki: 2 jajka, 3 różnokolorowe papryki (zielona, czerwona i żółta), 30 dag fasolki szparagowej, 2 cebule, 4 łyżki koncentratu pomidorowego, garść oliwek, 2 szklanki soku pomidorowego l 3 ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki chili, oliwa, sól...

  • Bitki wieprzowe  w sosie curry

    Składniki: 1 kg schabu bez kości , po 2 cebule i ząbki czosnku, 2 łyżki curry, kurkuma, 40 dag białej fasoli z puszki, 30 dag groszku, chili, oliwa, 1 liść laurow., ocet winny, 850 ml bulionu, koncentrat pomidorowy, sól.

Przepisy na temat: fasolka w sosie chili
  • Makaron ryżowy z zieloną fasolką i imbirem

    ...jeszcze przez ok. 3 minuty,mieszając. Wlej sos sojowy, olej sezamowy,dodaj cukier i posiekaną chili. Wymieszaj, przedpodaniem posyp sezamem.

  • Składniki dla 2-3 osób: 0,5 kg mielonego mięsa, papryka, fasolka czerwona w puszce, kukurydza w puszce, sos meksykański,sos słodki chili, mały koncentrat pomidorowy.

  • Ryż z czterech stron świata

    ...1 czerwona papryczka chili 50 dag pomidorów 80 dag mięsa gulaszowego z indyka 3 łyżki oleju, 3 łyżki łagodnego curry 500 ml bulionu drobiowego 5 dag płatków migdałowych 1 mango sól, pieprz, kilka gałązek kolendry Przygotowanie: 1. Czosnek oraz cebule obierz, pokrój w plasterki. Chili rozetnij, usuń pestki, strączek opłucz i posiekaj. Pomidory umyj, oczyść z pestek, miąższ pokrój w kosteczkę...

  • Zamknij lato w słoiku

    ..., dodajemy wodę i zasmażamy z mąką, żeby zagęścić. Tym zalewamy surowe warzywa: kalafiora, fasolkę szparagową, fenkuła pokrojonego w kostkę, chili i cebulę. Do tego jabłko, na końcu mango i kolendra...

  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    ...pozostały w całości. Konsystencja powinna być półpłynna (tak jak w risotto). Pozostały tłuszcz dodajemy tuż przed podaniem. Tym, czym dla Hindusa jest mung dal, tym dla Japończyka jest fasolka adzuki(...) do panierowania Olej (najlepiej ryżowy) do smażenia Dodatki: surowe warzywa takie jak papryka, ogórek, pomidor, sałata, kiełki, ostra papryczka chili, etc... Sposób przygotowania: Burgery...

  • Kiszonki – z czym smakują najlepiej?

    .... Ponadto kiszona kapusta często pojawia się w daniach kuchni azjatyckiej. Inspirując się koreańskim kimchi możemy naszą rodzimą kapustę doprawić po wyjęciu ze słoika odrobiną chili, przez co posłuży do...

  • Meksykańska jajecznica

    ...cebulę, czosnek, chili i oregano i chwilę przesmażyć. Wlać sos barbecue, butelkę po sosie napełnić wodą (250 ml), przepłukać i wlać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem i gotować na średnim ogniu 8-10(...)Składniki na 4 porcje: - 100 g mrożonego groszku, - 2 cebule, - 2 ząbki czosnku, - 2 papryczki chili, - 2 łyżki oleju, - 600 g mieszanego mięsa mielonego, - 2 łyżeczki suszonego oregano...

  • 5 pomysłów na potrawy z orzeszkami ziemnymi

    ...sojowego 1 łyżka cukier papryczka chili 150 g prażonych niesolonych orzeszków pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki kminu mielonego   Przygotowanie: Szalotki, ząbek(...), czosnek, imbir, szalotki, sok i skórkę z limonki, trawę cytrynową i 4 łyżki sosu sojowego oraz cukier wymieszać i zagotować. Z chili wyciąć pestki. Chili i orzeszki rozdrobnić. Z mleka...

  • Skrzydełka z kurczaka i dramstiki

    ..., - 2 łyżki octu winnego, - sól, - pieprz, - suszone chili, - 1 puszka (425 ml) kukurydzy, - 1 puszka (425 ml) fasolki Kidney, - 1 cebula, - 1 główka sałaty, - 6 łyżek octu cytrynowego(...). Wymieszać z ketchupem, sosami sojowym i Worcester oraz octem winnym. Doprawić solą, pieprzem i suszonym chili. Przygotowaną masą natrzeć części kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na co najmniej pół...

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    Składniki na 4 porcje: - 1 limonka, - 3 papryczki chili, - 440 ml mleka kokosowego, - 1-2 łyżeczki pasty curry, - 15 g świeżego imbiru, - 200 g ryżu (z dodatkiem dzikiego ryżu), - 2 filety z kurczaka(...): Limonkę przekroić, odciąć dwa plastry do dekoracji, z reszty wycisnąć sok. Papryczki chilli wypestkować, jedną drobno pokroić. Mleko kokosowe, sok z limonki, chili i pastę curry, gotować 7 minut...