• Informacje na temat:

    faszerowana papryka z oliwkami

Artykuły na temat: faszerowana papryka z oliwkami
  • ...oliwę wymieszaj z kaszką, serem i oliwkami. Dodaj kawałeczki papryki oraz posiekany tymianek. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Farsz nałóż do połówek papryk. Każdą zawiń w folię aluminiową. Ułóż...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mielonej karkówki, 2 duże kolorowe papryki, 1 cebula, 1 jajko, 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych), 4 łyżki startego parmezanu, 1 czubata łyżeczka musztardy, 4 duże plasterki żółtego sera, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, mielona ostra papryka, kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji.

  • Składniki na 3 porcje: 3 podłużne czerwone papryki, 50 dag świeżego szpinaku, 20 dag sera mozzarella w małych kuleczkach, 15 dag carpaccio wołowego w plastrach (ew. polędwicy łososiowej albo szynki krotoszyńskiej), 2 ząbki czosnku, oliwa z oliwek, sól, świeżo mielony czarny pieprz, mielona gałka muszkatołowa.

  • • 1 szklanka kaszy kukurydzianej • 4–5 papryk • 250 g bobu • 1 marchewka • 1 cebula • natka pietruszki • 1 duży ząbek czosnku • sól • sos sojowy • biały pieprz • oliwa z oliwek • 50 g tartego żółtego sera

  • Składniki na 6 porcji: 2 polędwiczki wieprzowe, 2 czerwone papryki, 20 dag twardego sera żółtego typu parmezan, 1 pęczek bazylii, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki soli morskiej, 1 łyżka nasion kopru, sól, pieprz, mielona ostra papryka.

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże dojrzałe czerwone papryki, 1 zielona papryka, 10 dag ryżu, 1 i 1/2 szklanki bulionu, 3 łyżki pokrojonych w plasterki czarnych oliwek, 2 cebule, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 papryczka chili, mały słoiczek ajvaru (przecieru-pasty z papryki i bakłażana), sól, pieprz, 20 dag startego żółtego sera, cukier, olej.

  • Składniki na 6 porcji: ● 3 kolorowe papryki ● podwójny filet z piersi kurczaka ● 2 torebki ryżu basmati ● 10 dag sera pleśniowego ● 10 dag zielonych oliwek ● 3 szklanki bulionu drobio wego ● 2 ząbki czosnku ● 2 łyżki oleju ● sól ● pieprz ● bazylia.

  • Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki papryki, 15 dag ryżu, 1 mała cebula, 10 dag gotowanego lub pieczonego kurczaka, 5 dag suszonej żurawiny, ½ łodygi selera naciowego, 1-2 łyżki orzechów włoskich, ½ pęczka posiekanej natki pietruszki, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    Masz ochotę na kalejdoskop smaków i kolorów na talerzu z pysznościami? Polecamy wyśmienite i apetycznie wyglądające warzywo z nadzieniem.

  • Papryka

    ...smak mięsa. Jest też bardzo zdrowa, bo surowa papryka ma pięć razy więcej witaminy C niż cytryna. Po oczyszczeniu może być oryginalną, jadalną miseczką na dip czy sałatkę z ryżu lub kaszy. Pieczenie(...) jest aromatyczna papryka Pimento. Papryka to też cała gama ostrych smaków! Wśród pikantnych odmian, nazywanych popularnie chili, jest np. papryczka Jalapeño, Habanero, Cayenne (z niej powstaje pieprz...

Przepisy na temat: faszerowana papryka z oliwkami
  • Papryki z serem feta i oliwkami

    Faszerowana papryka to popularne letnie danie. Napełniona oliwkami i serem feta przypadnie do gustu najbardziej wybrednemu smakoszowi.

  • Faszerowana papryka

    Składniki: 50 dag mielonej karkówki 2 duże kolorowe papryki 1 cebula 1 jajko 4 łyżki posiekanych oliwek (najlepiej zielonych) 4 łyżki startego parmezanu 1 czubata łyżeczka musztardy 4 duże plasterki żółtego sera 2 łyżki oleju sól, pieprz mielona ostra papryka kilka gałązek świeżego oregano do dekoracji Przygotowanie: 1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, zeszklij na...

  • Kurczak faszerowany

    .... Winogrona umyj, oderwij od gałązek. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Mięso kurczaka przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z jajkiem, natką pietruszki, winogronami oraz oliwkami. Farsz przypraw czosnkiem, solą, pieprzem, słodką papryką i ziołową przyprawą do drobiu. Ułóż go na skó- rze. Zszyj ją, formując tuszkę. Posmaruj olejem. Piecz ok. 90 minut w temp. 190ºC. Udekoruj, np. oliwkami.

  • Ziemniaki faszerowane

    W wersji wegetariańskiej równie pyszne

  • Faszerowane warzywa

    Papryka z kurczakiem 4 papryki 20 dag czerwonej soczewicy 10 dag ryżu 2 pomidory 40 dag ugotowanych filetów z kurczaka 20 dag żółtego sera 1/2 szkl. bulionu warzywnego(...) przykryciem przez 15 minut. Często mieszaj. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w kosteczkę. Żółty ser grubo zetrzyj. 3. Farsz zdejmij z ognia, wymieszaj z oliwkami oraz serem. Ponownie przypraw. Wydrążone...

  • Cukinie z mięsem, pomidorami i oliwkami

    Składniki: 4 okrągłe cukinie 30 dag mięsa mielonego cebula pół szklanki kaszy kuskus 2 pomidory garść czarnych oliwek 10 dag żółtego sera 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka olej natka sól pieprz Przygotowanie: 1. Odkrój górę cukinii, łyżką wyjmij środek. Kaszę zalej połową szklanki wody, wymieszaj, odstaw na 5 minut. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż...

  • Faszerowane polędwiczki wieprzowe

    Z nadzieniem z sera owczego.

  • Smaczny przepis na hiszpański wieczór

    Hiszpańskie oliwki to królowe przekąsek. Pojawiają się wszędzie tam, gdzie panuje dobry nastrój i wyśmienita zabawa. Nie może ich zatem zabraknąć podczas letnich wieczorów spędzonych w gronie przyjaciół, np.: przed telewizorem, w czasie oglądania zdjęć z wakacji, czy grillowania w ogrodzie.

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...przypadła ona do gustu. Grillowana sałatka Gdy mówimy o zdrowym grillowaniu wielu z nas nasuwają się jedynie grillowane warzywa. Zwykle na nasz ruszt trafia papryka, cukinia, bakłażan czy plasterki...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?