• Informacje na temat:

    faszerowane papryki z boczkiem

Artykuły na temat: faszerowane papryki z boczkiem
  • Przepis Joanny Tokarz z Ptaszkowej 1 Pieczarki oczyść. Wytnij trzonki, zetrzyj je z cukinią na tarce. Filet i papryki drobno pokrój. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. 2 Boczek posiekaj, ser zetrzyj. Kapelusze ułóż na ruszcie umieszczonym w blaszce. Posól, napełnij farszem. Piecz 30 min w 180°C (góra-dół). 3 Po tym czasie pieczarki posyp boczkiem, serem i posiekaną pietruszką. Wstaw do...

  • SKŁADNIKI: 4 średnie papryki • 300 g ryżu parboiled • 120 g boczku pokrojonego w kostkę • 200 g młodego sera pecorino • 2 łyżki dojrzałego sera pecorino • 2 jajka • bazylia, natka, mięta • 1/2 białej cebuli • 2 pomidory + oliwa, bułka tarta, sól, pieprz.

  • Cebula faszerowana z sosem

    Ser możemy zastąpić boczkiem wędzonym.

  • Papryka kusi

    Zupa cygańska Składniki na 3-4 porcje: 3 marchewki, 1 pietruszka, 4 ziemniaki, 1 por, po 1 strąku czerwonej i zielonej papryki, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 25 dag wędzonego boczku, 2 l bulionu, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego, 3/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki, sól, pieprz. Ponadto:  po 1/4 strąka czerwonej...

  • Kapustę oczyść, włóż do garnka z posolonym wrzątkiem. Gotuj 7–10 minut. Wyjmij, przestudź, wytnij głąb, a następnie środkowe liście, poszatkuj je. Kajzerkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, wysmaż na chrupko. Zdejmij z patelni. Dolej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Mięso mielone wymieszaj z odciśniętą bułeczką, podsmażonym boczkiem oraz cebulą...

  • Składniki dla 4 osób: Makaron: 30 dag makaronu spaghetti • 5 pomidorów • garść liści świeżej bazylii • łyżka orzechów piniowych • 3 łyżki oliwy z oliwek • sól • pieprz. Papryka: 2 zielone papryki • 30 dag wędzonego boczku • 15 dag sera gorgonzola • szczypior • olej • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz.

  • Składniki na 6 sztuk: 6 dużych żółtych cebul, 1/2 szklanki kaszy jaglanej, 5 dag boczku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, ½ strąka czerwonej papryki, 1 łyżeczka oleju, 6 łyżek startego sera żółtego, cukier, sól, pieprz.

  • Składniki: pół kg wątróbki wieprzowej, 10 dag surowego boczku, papryka czerwona, 4 łyżki kwaśnej śmietany 18-proc., cebula, jajko, 2 łyżki bułki tartej, pęczek posiekanej natki, sól, pieprz, musztarda, olej.

  • Składniki na 4 porcje: cały kurczak, 10 dag boczku, 10 dag grzybów, 10 dag wątróbek drobiowych, cebula, sól, pieprz czarny mielony, majeranek natka pietruszki, 4 bułki, 150 ml mleka, 3 łyżki masła, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 pomidory, 2 papryki, 4 łyżki oliwy.

  • Wyborna papryka

    Warzywa faszerowane Składniki na 4 porcje: 7 dużych cebul, 3 różnokolorowe papryki,  3 małe cukinie, 6 średnich pomidorów, 25 dag ryżu, 12 dag masła, 80 dag mielonego mięsa, 7 dag koncentratu(...)-15 min w osolonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą, a gdy ostygną - wydrąż środki. Papryki, pomidory oraz cukinie umyj pod bieżącą wodą. Z papryk odetnij górę wraz z szypułką, a następnie usuń...

Wideo na temat: faszerowane papryki z boczkiem
  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak

Przepisy na temat: faszerowane papryki z boczkiem
  • Pieczarki z serem

    ...kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Tanie dania z ziemniaków

    Ziemniaki faszerowane Wydrąż środki, rozgnieć je, wymieszaj z pokrojoną szynką, boczkiem lub podsmażonymi pieczarkami. Nałóż do ziemniaków, posyp tartym żółtym serem i zapiecz. Ziemniaki podsmażane Na patelnię wlej olej, wrzuć dwa przekrojone ząbki czosnku. Gdy się zrumienią, zdejmij je z patelni i włóż ziemniaki. Obsmaż ze wszystkich stron. Podawaj z kefirem. Jeśli gotowałaś ziemniaki za...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ..., i z małżami, dla fanów ekstrawagancji. Są też potrawy, które darzę specjalnym sentymentem, np. zapiekane ziemniaki ze szpinakiem i boczkiem, które przygotowałam na swoją pierwszą randkę. - Lubię...

Dyskusje na temat: faszerowane papryki z boczkiem
  • Re: Świąteczne menu.

    mezczyzni sa jego fanami. JEsli bedziesz chciala przepis chetnie Ci podam. Innym takim daniem sa papryki faszerowane,ja robie je chetnie,bo one nie sa pracochlonne,tez w sobote wieczorem mozesz(...) kaszka,chyba nazywa sie kuskus z boczkiem i cebulka. Faszerowane cukinie tez sa pyszcne...mnie po glowie chodzi tez seler faszerowany...tu nikt mi nie pomogl,ale jadlam kiedys pysznie przygotowany