• Informacje na temat:

    filet mintaj z piekarnika

Artykuły na temat: filet mintaj z piekarnika
  • Skład na 4 porcje: ● 600 g fileta z mintaja ● 500 g ziemniaków ● 500 g pomidorów ● 3 łyżki soku z cytryny ● 3 ząbki czosnku ● sól i pieprz mielony ● suszone zioła: oregano, tymianek ● 2 łyżki oliwy z oliwek ● natka pietruszki.

  • ...składniki: 3 filety z ryby (tilapia, pstrąg, mintaj), 200 g filetu z łososia, 2 łyżki francuskiej musztardy, 4 plasterki szynki (najlepiej parmeńskiej), dymka, pół szklanki białego wina, 4 łyżki oliwy, szczypior, natka, sól, świeżo zmielony czarny pieprz.

  • Składniki: 6 filetów z mintaja, 4 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, cytryna, sól, pieprz, papryka, 2 łyżki keczupu, olej. Sos beszamelowy: po 2 łyżki masła i mąki, szklanka mleka.

  • Składniki 4 porcje 60 dag filetów z mintaja, 60 dag pomidorów, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 mały pęczek natki pietruszki, 10 dag miękkiego masła, 6 łyżek bułki tartej, 1-2 łyżki soku cytrynowego, sól, pieprz...

  • Składniki: 80 dag filetów z mintaja, 2 łyżki soku z cytryny, 30 dag białego sera, łyżka śmietany, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła, sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka". Przygotowanie: Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką". Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką. Formę...

  • Składniki: 60 dag filetów z mintaja, 2 jajka, 10 dag orze chów włoskich, 10 dag orzechów laskowych, 5 dag mąki, 5 dag bułki tartej, cytryna, 100 ml oleju, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 2 torebki ryżu, 60 dag filetów z ryby morskiej, np. dorsza, mintaja, po 1 czerwonej, żółtej i zielonej papryce, 10 dag świeżych liści szpinaku, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, 4 plasterki cytryny, oliwa z oliwek, pieprz cytrynowy, czarny pieprz mielony, sól...

  • Składniki na 16 sztuk: 1 op. (50 dag) mrożonego ciasta francuskiego, 35–40 dag filetów z mintaja, 1 mała cebulka, 1 łyżka masła, sól, pieprz, ok. 2/3 szkl. ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwona papryka, 1 żółtko do posmarowania, po kilka gałązek tymianku i majeranku do dekoracji.

  • Składniki na 10 porcji. Na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 3–4 łyżki śmietany, 2 jajka, 20 dag margaryny, 1/2 łyżki cukru, sól mąka do oprószenia stolnicy. Na farsz: 20 dag ryżu, 1 cebula, 20 dag filetów z mintaja, morszczuka albo dorsza, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki.

  • Zapiekanka rybno-ziemniaczana

    Składniki na 4-5 porcji: 60-70 dag filetów z ryby, np. mintaja lub dorsza, 1 kg ziemniaków, 1 duży por, 6-7 średnich pieczarek, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3-4 łyżki masła, sok wyciśnięty z 1 cytryny, sól, pieprz.

Przepisy na temat: filet mintaj z piekarnika
  • Składniki: 80 dag filetów z mintaja, 2 łyżki soku z cytryny, 30 dag białego sera, łyżka śmietany, łyżka posiekanej natki, 2 łyżki masła, sól, pieprz, przyprawa "Jarzynka". Przygotowanie: Filety podzielić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, oprószyć "Jarzynką". Biały ser zemleć, wymieszać ze śmietaną, pieprzem i natką. Każdy płat ryby posmarować farszem, spiąć wykałaczką. Formę...

  • Cztery sposoby na rybę

    Mintaj pod ziołową skorupką Składniki: 60 dag filetów z mintaja 60 dag pomidorów 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 mały pęczek natki pietruszki 10 dag miękkiego masła(...) i posiekaj je. Masło wymieszaj z natką oraz bułką tartą. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Filety z mintaja opłucz, osusz, lekko posyp solą i pieprzem. Przyprawioną rybę...

  • Ryba zapiekana z ziemniaczanym puree

    Składniki: - 0,7 kg filetów rybnych (mintaj, morszczuk), - 1 kg ziemniaków, - 1/2 kapusty pekińskiej, - 0,5 kg mięsistych pomidorów, - 3 łyżki masła, - 3/4 szklanki mleka, - 2 żółtka jajka, - 1 cebula, - sok z 1 cytryny, - sól, pieprz, - olej Przygotowanie: Ziemniaki ugotować i po przestudzeniu zmielić, a następnie połączyć z 1 łyżką masła, żółtkami jajek i mlekiem. Filety rybne po...