• Informacje na temat:

    filet ryby z czosnkiem w piekarniku

Artykuły na temat: filet ryby z czosnkiem w piekarniku
  • Potrzebne: ● filet z łososia ● cytryna ● oliwa z oliwek lub olej ● kilka ząbków czosnku ● sól i pieprz ● szczypiorek ● koperek ● natka pietruszki.

  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetów z białej ryby, 1 czerwona cebula, po 1/2 czerwonej i zielonej papryki, 3 ząbki czosnku, 1 papryczka chili, 1/4 szkl. soku z limonki, 1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta gałki muszkatołowej, sól, 1 puszka mleka kokosowego, 3 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego, 1 szkl. bulionu warzywnego...

  • Składniki na 4 porcje 60-70 dag filetów z tilapii czerwonej lub innej delikatnej ryby, sól, pieprz, 20 dag żółtego sera, 3 łyżki oliwy,...

  • Składniki na 10-12 porcji: 1 kg filetów z ryby (np. dorsz, sola, pstrąg, łosoś), 4 jajka, 2 cebule, 1 marchewka, 2-3 ząbki czosnku, 1 cytryna, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, 10 dag masła, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 1 łyżka oleju, 1-2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz.

  • ...1 ząbek czosnku, 1 słoiczek (ok. 53 ml) kaparów, 1 pęczek natki pietruszki, 10 dag filetów z sardeli (anchois), 9-10 łyżek oliwy, sól, pieprz, cukier, 1 łyżeczka octu winnego, 4 podłużne czerwone papryki (np. słodka odmiana ramiro), 2 cytryny, 8 gałązek tymianku, 60 dag filetu z łososia.

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Pulpety lub gulasz rybny - Maciej Kuroń

    ...500 g filetów rybnych; 3 różnokolorowe papryki; 500 g dojrzałych, sparzonych i obranych ze skóry pomidorów; 2 duże posiekane cebule; 4 posiekane ząbki czosnku; tymianek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz biały lub czarny.

  • Składniki na 1 porcję: ● 8 filetów z łososia (każdy ok 200-250 g) ● 10 sporych ziemniaków ● marchewka ● cukinia ● 2 ząbki czosnku ● duża łyżka masła ● sok z cytryny ● sól, biały pieprz, rozmaryn ● olej; ew. kawałki cytryny do podania.

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...migdałowe, fasolka szparagowa Filet oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny, owiń w folię i upiecz w piekarniku. Płatki migdałów upraż na suchej patelni. Posyp łososia, zjedz z fasolką szparagową(...) coś słodkiego. Częściej niż po mięso sięgaj po ryby morskie. Jadaj też awokado, nasiona chia i orzechy. Używaj olejów roślinnych - rzepakowego, oliwy. To doskonałe źródła kwasów omega-3 oraz...

  • Sezon na grillowanie

    ...gdy mięso leży na tackach, tłuszcz osadza się na nich, nie pali się i nie ma problemu. Jednakże bardzo zachęcam do próbowania innych dań z grilla. Jakie pani poleca? - Świetnie grillują się ryby, no i całe bogactwo warzyw i owoców, które należy piec w naczynkach albo zawinięte w folię aluminiową. Filet lub całą rybę można wrzucić na ruszt z czosnkiem i natką pietruszki. A warzywa - choćby...

Przepisy na temat: filet ryby z czosnkiem w piekarniku
  • Gulasz z białej ryby w mleku kokosowym

    Filety z ryby umyj i osusz. Polej 2 łyżkami soku z limonki, pokrój na kawałki i posól.

  • Ryba prosto z morza

    Gdy jesteśmy na wakacjach nad morzem, chętnie jemy ryby. Nie zapominajmy więc o nich, gdy już wrócimy do domu.

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Pulpety lub gulasz rybny - Maciej Kuroń

    ...500 g filetów rybnych; 3 różnokolorowe papryki; 500 g dojrzałych, sparzonych i obranych ze skóry pomidorów; 2 duże posiekane cebule; 4 posiekane ząbki czosnku; tymianek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz biały lub czarny.

  • Pieczony łosoś na warzywach

    ...pokrój. Warzywa ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową, skrop olejem z masłem i posiekanym czosnkiem. Dołóż do piekarnika (po 10 min od włożenia ryby). Łososia podawaj z opieczonymi warzywami.(...)Składniki: 8 filetów z łososia (każdy ok 200-250 g) 10 sporych ziemniaków Marchewka cukinia 2 ząbki czosnku duża łyżka masła sok z cytryny sól, biały pieprz, rozmaryn olej ew. kawałki...

  • Ryba po marokańsku

    Składniki na 4 porcje: 1 cytryna 600 g filetów z białych ryb 7 łyżek oliwy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 175 g kaszy bulgur 350 ml bulionu sól, pieprz 4 małe ziemniaki 2 zielone średnio-ostre papryczki 6 łodyżek kolendry 2 szczypty szafranu 2-3 łyżki czarnych oliwek Przygotowanie: Z połowy cytryny wycisnąć sok, zmieszać z oliwą i skropić filety...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..., aż staną się brązowe z wierzchu i usmażą się w środku, w połowie smażenia przewracając je na drugą stronę. Rozgrzej grill w piekarniku do najwyższej temperatury. Kiedy burgery będą się smażyć, przekrój ciabatty w poprzek na pół i połóż je na blasze do grillowania, rozciętą stroną do góry. Opiekaj je pod rozgrzanym grillem w piekarniku, aż będą lekko przyrumienione. Wyjmij blachę z piekarnika...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...w posolonej wodzie, odcedź. Boczek zalej wodą (1,5 l), dodaj pietruszkę, seler i cebulę, ugotuj. Z wywaru wyjmij boczek i warzywa. Mieszając, powoli dolewaj zakwas. Zagotuj, dopraw roztartym czosnkiem(...) zakwas. Zagotuj, dopraw roztartym czosnkiem, kminkiem, majerankiem, ew. pieprzem. Dodaj kremówkę, chrzan oraz podsmażone plastry kiełbasy i boczku z tłuszczem. Zagotuj. Wlej do bulionówek, dołóż buraki...

  • Walentynkowe menu

    ..., - pomidor, - dwie łodyżki bazylii, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - sól, pieprz, - 75 g filetu z wędzonego pstrąga, - 2 łyżeczki chrzanu, - 2 łyżeczki śmietany, - pół ząbka czosnku, - pół awokado(...), dodać łyżeczkę oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Na krem z pstrąga: dwa kawałki fileta odkroić do dekoracji. Resztę rozgnieść, zmieszać z chrzanem, śmietaną i doprawić solą oraz pieprzem...

Dyskusje na temat: filet ryby z czosnkiem w piekarniku
  • Re: dietetyczne potrawy

    według mnie największym wrogiem figury jest podjadanie między posiłkami, wiem to z doświadczenia ;P Wypróbuj pieczone w folii ryby: całe pstrągi albo filety np. łososia mintaja przyprawiasz jak chcesz, zawijasz w folię i pieczesz w piekarniku, pod koniec smarując małą łyżeczką masła. Do tego duża porcja kiszkonej kapusty, gotowanych brokułów, sałaty, fasolki albo innej surówki. Gulasz z indyka