• Informacje na temat:

    filet z dorsza smazymy z skorka

Artykuły na temat: filet z dorsza smazymy z skorka
  • ...5× dorsz 80 dag fileta z dorsza podziel na 4 porcje. Umyj je, osusz, oprósz solą. Przygotuj ciasto. Szklankę mąki...

  • Udany połów

    Na ryby - w każdziuteńki wolny dzień. Na ryby - nad leniwą rzeczkę w cień, śpiewali Starsi Panowie. Ale my wypływamy na szersze wody, by złowić doradę, makrelę, okonia morskiego albo sardynki. A później przyrządzić je prosto, ale oryginalnie. Bo nie tylko usmażone w panierce z bułki tartej są smaczne. Ryba w potrawce, z orzechami czy w kolendrze i chili to nęcąca alternatywa dla dorsza z patelni.

  • Kaszę jaglaną można zastąpić kuskusem gotowanym z kurkumą. Składniki na 4 porcje: ● 800 g filetów z białej ryby (dorsz, morszczuk, mintaj, miruna, sola itd(...). W misce mieszamy 4 łyżki oliwy z sokiem i skórką z cytryny, dorzucamy paprykę, doprawiamy solą i pieprzem. 2. Filety rybne porcjujemy (jeśli są bardzo duże) i smarujemy przygotowaną marynatą...

  • Sola w sosie pomarańczowym

    Składniki na 4 porcje: - 80 dag filetów z soli (lub innej ryby np. dorsza), - sól, pieprz, cukier, - 1/2 paczka natki, 1 pomarańcza, - 2 łyżki oleju, 3 łyżki mąki, - 4 łyżki schłodzonego masła(...). Filety obtoczyć w mące i smażyć na dużym ogniu około 1 minutę. Zmniejszyć płomień, rybę obrócić i dosmażyć jeszcze 2-4 minuty. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. 2. Przygotować sos: do garnka...

  • Dania przywiezione z wakacji

    Bułgarska potrawka rybna Składniki na 4 porcje: 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 1 mała cukinia, 1 mały bakłażan, 2 czerwone cebule, 5 łyżek oliwy, sól, pieprz, 4 gałązki tymianku, 250 g ryżu, 800 g filetów z dorsza atlantyckiego, natka pietruszki. Papryki rozkroić, pozbawić nasion, strąki pokroić w większą kostkę. Cukinię i bakłażana rozciąć, ewentualnie wydrążyć pestki, pokroić...

  • A na talerzu maj

    Poziom trudności: 2 Czas przygotowania: 60 minut + 8 godzin oczekiwania Składniki: 1,2 kg filetów z dorsza ze skórą, 500 g zielonej soczewicy, 4 ząbki czosnku, pęczek natki pietruszki, łyżka masła(...). Ziarna powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Dorsza podziel na porcje, natrzyj solą, posyp pieprzem, na wierzchu ułóż skórkę startą z cytryny. Nagrzej piekarnik do 180°C. Blachę do...

  • Pieczeń na piątkę!

    ..., śmietankowy, grzybowy). 4. Wykonując kotlet de volaille z drobiu należy zwrócić uwagę na staranne rozbicie filetu i panierowanie kotleta, które ma na celu zabezpieczenie masła w czasie smażenia. W czasie...

  • Gotowe na czas

    ...miseczek, podawaj obok. Panierowany dorsz z sosem pietruszkowym i szparagami (na 4 porcje) Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności: 2 Składniki: 8 filetów z małych dorszy (każdy po(...) miseczce roztrzep jajka. Pokrój masło na mniejsze kawałki i rozgrzej połowę na patelni, na średnim ogniu. Obtaczaj kolejno filety w jajku i okruszkach chleba/bułce tartej, smaż na rozgrzanym maśle z obu...

  • Zimowe sałatki

    ...tostowym. Sałatka ryżowa z rybą Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku...

  • Obiad dla niecierpliwych

    ...majerankiem i wymieszaj. Makaron z sosem od razu rozłóż na ogrzane talerze, posyp pozostałym parmezanem, udekoruj ziołami i podawaj. Ryba z warzywami Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów ryby (dorsza, mintaja, tilapii), 1 cebula l 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki żółtej, 1/2 małej cukinii, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka tymianku, sól l pieprz, cytryna pokrojona w ćwiartki...

Przepisy na temat: filet z dorsza smazymy z skorka
  • Cztery sposoby na rybę

    ...czerwona papryka 2 średnie cukinie 40 dag filetów z dorsza 4 łyżki oleju po 1/2 pęczka koperku natki i szczypiorku 20 dag mielonego twarogu cukier 1 op. rzeżuchy sól, pieprz(...), a paprykę w grubą kostkę. Filety z dorsza oprósz solą i pieprzem. Rybę potnij na kawałki. Każdy owiń plasterkiem cukini. Ziemiaki odcedź, lekko przestudź. 2. Na długie drewniane patyczki nabij na przemian...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...i razowego pieczywa, aby posiłek był pełnowartościowy.  Idealnie sprawdzą się szaszłyki z kawałeczkami indyka lub filetu z kurczaka oraz warzywami: plasterkami cukinii, kawałkami papryki, pomidorkami...

  • Sola w sosie pomarańczowym

    Składniki na 4 porcje: - 80 dag filetów z soli (lub innej ryby np. dorsza), - sól, pieprz, cukier, - 1/2 paczka natki, 1 pomarańcza, - 2 łyżki oleju, 3 łyżki mąki, - 4 łyżki schłodzonego masła(...). Filety obtoczyć w mące i smażyć na dużym ogniu około 1 minutę. Zmniejszyć płomień, rybę obrócić i dosmażyć jeszcze 2-4 minuty. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. 2. Przygotować sos: do garnka...

  • Z pomarańczami

    ...4 porcje: - 80 dag filetów z soli (lub innej ryby np. dorsza), - sól, pieprz, cukier, - 1/2 paczka natki, 1 pomarańcza, - 2 łyżki oleju, 3 łyżki mąki, - 4 łyżki schłodzonego masła, - 1 łyżka kaparów Przygotowanie: 1. Rybę opłukać, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Natkę opłukać, posiekać. Sparzyć pomarańczę. Otrzeć skórkę, wycisnąć sok. Na dużej patelni rozgrzać olej. Filety obtoczyć...