• Informacje na temat:

    filet z miruny

Artykuły na temat: filet z miruny
  • Składniki: 30 dag dowolnych filetów rybnych, np. z dorsza, miruny • 50 dag mieszanki warzyw wiosennych • 20 dag makaronu (kolanka, świderki) • 20 dag surowego wędzonego boczku • 2 średnie czerwone cebule • 2 łyżki oleju • sól • pieprz • oregano • słodka mielona papryka • szczypta chili • pół łyżeczki curry • szczypta bazylii • trochę świeżego koperku lub natki do dekoracji...

  • Składniki na 3 porcje: ■ filet z mintaja (ewentualnie miruny lub dorsza) ■ duża marchewka ■ zielona część pora ■ 4 średnie ziemniaki ■ 4 łyżki zielonego groszku (z puszki lub mrożonego) ■ 2 łyżki masła ■ 2 łyżki mleka ■ sól ■ pieprz cytrynowy lub biały ■ zioła prowansalskie (lub inne ulubione) ■ olej.

  • Składniki: • kilogram filetów z miruny • 4 marchewki • 2 pietruszki • seler • 2 cebule • koncentrat pomidorowy • sól • pieprz • cukier • 3 łyżki soku z cytryny • mąka • olej.

  • Pół kg filetów z morskiej ryby (np. miruny, mintaja, dorsza), 3 jajka na twardo, cebula, 2 jajka surowe, 2 łyżki bułki tartej, łyżeczka przyprawy do ryb, szklanka płatków kukury dzianych, sól, pieprz, olej do smażenia...

  • Składniki: 75 dag filetów z miruny, 10 dag szpinaku (może być mrożony), jajko, 5 łyżek wiórków kokosowych, 3/4 szklanki mleka, 4 łyżki mąki, ząbek czosnku, łyżka soku z cytryny, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, sól, olej do smażenia, plasterki cytryny i listki bazylii do dekoracji.

  • Składniki: 40 dag filetów z miruny, 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach, 2 jajka, 1 cebula, 3 łyżki startego żółtego sera, 1 kajzerka namoczona w mleku, 2 łyżki mąki, pieprz, sól, natka pietruszki, bułka tarta, mąka kukurydziana, olej.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag ryżu, najlepiej długoziarnistego, 40 dag filetów rybnych, np. miruny, dorsza, 2 duże, dojrzałe pomidory, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz, 2 łyżeczki mieszanki curry, 1 cytryna, kilka źdźbeł szczypiorków.

  • Skład na 4 porcje: ● 4 duże filety białej ryby np. mintaja, halibuta, miruny, morszczuka, grenadiera, soli, pangi ● pół zielonej cukinii ● pół żółtej cukinii ● 1 cebula ● po 1 żółtej i czerwonej papryki ● 1 ząbek czosnku ● łyżka masła ● 2 łyżki oliwy lub oleju ● pół pęczka bazylii ● kilka gałązek rozmarynu ● sok z 1 cytryny ● sól i pieprz biały...

  • Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic Składniki: filet z mintaja, miruny albo dorsza, duża marchewka, por (zielona część), 4 ziemniaki, 4 łyżki zielonego groszku z puszki, 2 łyżki masła, 2 łyżki mleka, sól, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, olej do smażenia. 1. Rybę pokrój, ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, zmiksuj z mlekiem. Przypraw. 2. Ziemniaki...

  • Składniki: pół kg filetów z miruny ze skórą, masło, łyżka sosu rybnego, łyżka przyprawy curry, sól, pieprz czarny mielony, tymianek, rozmaryn, 30 dag ryżu, kilka grzybów. Grzyby ugotuj, pokrój, podduś na maśle i przypraw. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, osącz i wymieszaj z grzybami, przypraw.. Rybę pokrój na kawałki, obtocz w curry i obsmaż na maśle. Dodaj resztę przypraw, wlej...

Przepisy na temat: filet z miruny
  • Potrawka z jarzynami i filetami rybnymi

    Składniki: 30 dag dowolnych filetów rybnych, np. z dorsza, miruny 50 dag mieszanki warzyw wiosennych 20 dag makaronu (kolanka, świderki) 20 dag surowego wędzonego boczku 2 średnie czerwone cebule 2 łyżki oleju sól pieprz oregano słodka mielona papryka szczypta chili pół łyżeczki curry szczypta bazylii trochę świeżego koperku lub natki do dekoracji Przygotowanie: 1 Rozgrzej...