• Informacje na temat:

    filet z ryb w panierce

Artykuły na temat: filet z ryb w panierce
  • Składniki: • 6 filetów rybnych np. soli • łyżeczka soku z limonki • sól • pieprz • olej. Marynata: • 2 łyżeczki keczupu • 2 łyżeczki musztardy francuskiej • 2 łyżki śmietany 18% • sól • pieprz • bazylia. Panierka: • po 4 łyżki bułki tartej i pestek dyni • 3 łyżki startego sera żółtego • 2 jajka • sól.

  • Składniki: 40 dag filetów z mintaja, kromka ciemnego czerstwego chleba (może być z ziarnami), 5 listków świeżej bazylii, 4 gałązki świeżego oregano, 2-3 łyżki bułki tartej, 4-5 łyżek mąki, sok z pół cytryny, duże jajko, sól, pieprz, olej rzepakowy.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów z dorsza (jeśli wolisz, zastąp go inną białą rybą morską), 4 kromki wysuszonego chleba razowego, po łyżeczce ostrej musztardy i ostrego keczupu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta granulowanego czosnku, sól morska, biały mielony pieprz, olej do smażenia, 3-4 łyżki płatków migdałów do dekoracji.

  • Składniki: 6 filetów z mintaja, 2 jajka, 10 dag startego żółtego sera, 3 łyżki śmietany 18-proc., łyżeczka bazylii, olej, sól, pieprz ziołowy, przyprawa do grilla, mąka, bułka tarta.

  • Składniki: 6 filetów z limandy lub innej ulubionej ryby, mały por, 2 jajka, 2 szklanki płatków kukurydzianych, 2 łyżki bułki tartej, mąka kukurydziana do panierowania, sól, pieprz cytrynowy, olej ryżowy lub roślinny do smażenia.

  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    Rodzinny rarytas idealnie nadający się do mrożenia – paluszki rybne – przygotowuję z łososia. Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczonych omega-3, które pomagają nam utrzymać w ryzach cholesterol.

  • POMYSŁ NA … świąteczną rybę  z marką WINIARY!

    ...… zaledwie w 30 minut przyrządzisz pyszne, świąteczne danie rybne z gwarancją idealnego smaku. Poznaj nowe propozycje od marki WINIARY na najbardziej popularne w tym okresie ryby: karpia i filety(...) w panierce. Tak przygotowaną rybę układamy na kratce do grillowania i wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Filety pieczemy przez 20-25 minut, a jeśli zdecydowaliśmy się wykorzystać dzwonka...

  • Składniki na 4 porcje: • 75 dag filetów rybnych do wyboru: mintaj, panga lub morszczuk • olej do głębokiego smażenia • 2 cytryny Ciasto: • 2 jajka • 50 g mąki pszennej • piwo do rozrobienia gęstej konsystencji Sos: • 1 szklanka majonezu • 2 łyżki mleka • 2 łyżki posiekanego koperku • sól • pieprz...

  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...​Polacy jedzą za dużo wysokoprzetworzonych produktów rybnych - alarmują eksperci. Dlaczego tak je lubimy?