• Informacje na temat:

    filety rybne na szpinaku

Artykuły na temat: filety rybne na szpinaku
  • Składniki dla 4 osób: Torebka ryżu • 2 filety z dorsza • papryka czerwona • papryka zielona • żółta papryka • cytryna • 35 dag świeżego szpinaku • 2 łyżki masła • koperek • pieprz cytrynowy • sól • pieprz.

  • Składniki: 1 czerwona cebula, sól, 10 dag rukoli, 5 dag listków szpinaku, 2-3 gałązki natki, pieprz, 4 łyżki oleju , 60 dag ryb słodkowodnych, 8 plastrów boczku, 100 ml białego wina , 10 dag masła, pomidorki.

  • Składniki na 10 porcji: - 75 dag mrożonego szpinaku, - 1 cebula, - ząbek czosnku, - łyżka margaryny, - 2 filety po 25 dag z łososia, - 20 cienkich filetów z morszczuka, - po 2 łyżki soku(...). 3. Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę). Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka. Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep...

  • Wigilijne farsze do pierogów

    Rybny. Składniki: 40 dag filetów z białej morskiej ryby, np. morszczuka lub mintaja, 20 dag mrożonego posiekanego szpinaku, 5 suszonych pomidorów w oleju, 2 ząbki czosnku, sok z cytryny, sos sojowy, sól, pieprz.

  • Składniki: 75 dag filetów z miruny, 10 dag szpinaku (może być mrożony), jajko, 5 łyżek wiórków kokosowych, 3/4 szklanki mleka, 4 łyżki mąki, ząbek czosnku, łyżka soku z cytryny, gałka muszkatołowa, pieprz ziołowy, sól, olej do smażenia, plasterki cytryny i listki bazylii do dekoracji.

  • SKŁADNIKI CIASTA: szklanka mąki, pół szklanki mleka, pół szklanki wody, jajko, szczypta soli, łyżeczka oleju. FARSZ: 30 dag filetów z morszczuka, 20 dag mrożonego szpinaku, 15 dag sera feta, szczypta świeżo zmielonej gałki muszkatołowej, ząbek czosnku, masło, sól, pieprz, olej, pomidorki koktajlowe i bazylia...

  • ...•Składniki na 4 porcje •Przygotowanie: 35 min •Porcja: 310 kcal •Cena porcji: ok. 3 zł 50 dag filetów rybnych ( z dorsza, mintaja, łososia), 4 ziemniaki, 1 marchewka, 1 cebula, 3–4 garście liści szpinaku, 4 szkl. bulionu warzywnego, 4 jajka, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki masła, 2 łyżki soku z cytryny, 4–5 gałązek koperku, sól, pieprz...

  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Ryba w sosie koniakowym

    Składniki na 4 porcje: - 450 g mrożonego szpinaku, - 5 łyżek masła lub margaryny, - 2 łyżki mąki, - 2 cebule, - 300 g selera, - por, - 100 ml białego wina, - 400 ml bulionu rybnego, - 2 łodyżki bazylii, - 6 gwiazdek anyżku, - 4 filety z sandacza, - sól, pieprz, - ząbek czosnku, - gałka muszkatołowa, - 2 łyżki sklarowanego masła, - 4 łyżki koniaku, - 5 łyżek śmietany...

  • ...połowę ryżu na dolną, krótszą część. Na ryżu połóż połowę pieczarek i oba filety rybne. Całość przykryj drugą porcją pieczarek i ryżu. Pomagając sobie pergaminem, zwiń naleśniki z farszem w rulon(...) tymianek, rozpuszczone masło, sałatka z młodego szpinaku z sosem winegret . Sos: 100 g masła, 1 posiekany por, 1 posiekany ząbek czosnku, 50 g mąki pszennej, 700 ml ciepłego mleka, 120 g startego sera...

Przepisy na temat: filety rybne na szpinaku
  • Składniki na 10 porcji: - 75 dag mrożonego szpinaku, - 1 cebula, - ząbek czosnku, - łyżka margaryny, - 2 filety po 25 dag z łososia, - 20 cienkich filetów z morszczuka, - po 2 łyżki soku(...). 3. Podłużną formę wyłóż płatami rozmrożonego ciasta (brzegi muszą zwisać poza formę). Włóż kolejne warstwy: filety z łososia, szpinak, piure z morszczuka. Przykryj zwisającymi płatami ciasta, zalep...

  • Ryba w sosie koniakowym

    Składniki na 4 porcje: - 450 g mrożonego szpinaku, - 5 łyżek masła lub margaryny, - 2 łyżki mąki, - 2 cebule, - 300 g selera, - por, - 100 ml białego wina, - 400 ml bulionu rybnego, - 2 łodyżki bazylii, - 6 gwiazdek anyżku, - 4 filety z sandacza, - sól, pieprz, - ząbek czosnku, - gałka muszkatołowa, - 2 łyżki sklarowanego masła, - 4 łyżki koniaku, - 5 łyżek śmietany...