• Informacje na temat:

    filety w sosie francuskim

Artykuły na temat: filety w sosie francuskim
  • Filety oczyść i natnij w kilku miejscach. Posyp przyprawą do drobiu i na rozgrzanym oleju obsmaż z każdej strony. Następnie podlej mięso małą ilością bulionu i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 °C przez ok. 60 minut. Podczas pieczenia polewaj sosem. Miękkie piersi wyjmij z rondelka i jeszcze ciepłe obtocz w ziołach. Kiedy ostygną, pokrój na grubsze plastry. Ciasto rozwałkuj i pokrój...

  • ...zrobić szybciej: filety nasmaruj musztardą, włóż do słoika, przełóż krążkami cebuli, dopełnij olejem, odstaw na dwa dni. Przygotowanie: ok. 15 minut plus moczenie...

  • Składniki: 4 filety z dorsza , cytryna, czerwona papryka słodka , sól, pieprz, olej. Na sos: łyżka mąki, łyżka masła, szklanka bulionu, 3 łyżki musztardy francuskiej, pół szklanki śmietany, łyżeczka maggi, żółtko.

  • Składniki: 2 op. ciasta francuskiego, 2 duże filety z kurczaka, mrożone warzywa na patelnię (np. z ziołami prowansalskimi), przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, olej, jajko, por Przygotowanie: Mięso pokrój w kostkę, skrop olejem, oprósz przyprawą do kurczaka. Odstaw na godzinę. Warzywa podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Obsmaż kurczaka i wymieszaj z warzywami. Ciasto potnij...

  • Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka, pieprz, 4 szalotki, sól, 2 kalafiory romanesco, 2 łyżki oleju, 1 łyżka soku pomarańczowego, 1 czubata łyżeczka mąki, 400 ml bulionu drobiowego, 2-3 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarenkami gorczycy), pół pęczka estragonu, 2 łyżki gęstej śmietany kremówki, 3 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki masła.

  • W aromatycznym sosie z szałwią: Podstawowe składniki 60 dag piersi z kurczaka, 15 dag żółtego sera, 4 cienkie plastry bekonu. Dodatki i przyprawy 2 gałązki szałwii, 2 łyżki oleju(...). Ser pokrój w jednakowe pałeczki. Szałwię opłucz, dokładnie strząśnij wodę.   Filety oprósz solą i pieprzem, na każdym połóż plaster bekonu (jeśli jest większy niż filet, złóż go na pół), 2 listki...

  • Składniki: 2 filety z kurczaka, woreczek ryżu, op. ciasta francuskiego, 5 moreli (suszonych), 5 łyżek rodzynek, 5 plastrów ananasa (z puszki), łyżka startego świeżego imbiru, 2 łyżki masła, sos sojowy i chili (słodki), sól, przyprawa Tandari Masala...

  • Składniki na 4 porcje: 2 podwójne filety z kurczaka, 1/2 op. francuskiego ciasta, 10 dag suszonych śliwek, 4 plasterki wędzonego boczku, 3 gałązki natki, 1 pęczek bazylii, 1/2 szkl. śmietany kremówki, 2–3 łyżki jasnego sosu pieczeniowego (z torebki), 50 dag szpinaku, 40 dag makaronu wstążki, 1 żółtko, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, po 2 łyżki oleju i masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

  • Ryby z szampańską kapustą

    ..., pieprz, cukier, - 1 marchewka, - 300 g łososia, - 300 g żabnicy, - 4 filety z soli, - 100 ml wina Noilly Prat, - 400 ml bulionu rybnego, - pół pęczka estragonu Przygotowanie: 60 g masła pokroić(...) w kosteczkę. Filety rybne doprawić solą i pieprzem. Filety z łososia i żabnicy pokroić na 4 kawałki. Filety z soli zrolować i spiąć wykałaczkami. Szalotki zeszklić na 20 g masła, wlać 1/8 l. szampana, Noilly...

  • Ryby z szampańską kapustą - w 75 minut

    ..., pieprz, cukier, - 1 marchewka, - 300 g łososia, - 300 g żabnicy, - 4 filety z soli, - 100 ml wina Noilly Prat, - 400 ml bulionu rybnego, - pół pęczka estragonu Przygotowanie: 60 g masła pokroić(...) w kosteczkę. Filety rybne doprawić solą i pieprzem. Filety z łososia i żabnicy pokroić na 4 kawałki. Filety z soli zrolować i spiąć wykałaczkami. Szalotki zeszklić na 20 g masła, wlać 1/8 l. szampana, Noilly...

Przepisy na temat: filety w sosie francuskim
  • Ryby z szampańską kapustą

    ..., pieprz, cukier, - 1 marchewka, - 300 g łososia, - 300 g żabnicy, - 4 filety z soli, - 100 ml wina Noilly Prat, - 400 ml bulionu rybnego, - pół pęczka estragonu Przygotowanie: 60 g masła pokroić(...) w kosteczkę. Filety rybne doprawić solą i pieprzem. Filety z łososia i żabnicy pokroić na 4 kawałki. Filety z soli zrolować i spiąć wykałaczkami. Szalotki zeszklić na 20 g masła, wlać 1/8 l. szampana, Noilly...

  • 4 smaczne sposoby na rybę

    ...200 st. Piecz około 15 minut. Pieczony filet z łososia w sosie koperkowym Składniki: 4 filety z łososia (każdy ok. 200 g) sok z cytryny ogórek Sos: pęczek koperku 200 g śmietany(...): 1. Rozgrzej piekarnik do 190 st. Każdą foremkę wylep ciastem francuskim, zostawiając wystające brzegi. 2. Przełóż filety do garnka, zalej mlekiem, by były zakryte. Dodaj listek laurowy. Gotuj na małym...

  • Śledź na dwa sposoby

    Tatar zle śledzia Składniki: 4 duże filety śledziowe po łyżce oleju i soku z cytryny 2 upieczone buraki łyżka oliwy 4 jajka ugotowane na twardo łyżka musztardy miodowej szczypiorek, koperek i rzeżucha do dekoracji Przygotowanie: 1. Umyte filety śledziowe namocz w wodzie na 4 godziny, po czym dokładnie osusz je papierowym ręcznikiem. Pokrój w drobną kostkę, następnie...

  • Obiad dla zabieganych

    Polędwiczki w cieście francuskim Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe (po ok. 30 dag) 1 op. ciasta francuskiego 2 łyżki oleju 4 plasterki gotowanej szynki 4 łyżeczki musztardy miodowej(...) kawałki łososia i smaż je po 2-3 minuty z każdej strony. Ostrożnie przewracaj, by filety nie rozpadły się. Usmażoną rybę zdejmij z patelni, trzymaj w cieple, aby nie wystygła. Przygotuj pesto...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...intensywnych zapachów. Wystarczy obtoczyć posolone filety z karpia w mące z dodatkiem kminku i usmażyć rybę na maśle. Ten smak naprawdę pozytywnie zaskakuje. Ryby lubią białe sosy. Dorsz lub halibut smakuje...

  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...i zalać wywarem. Posypać porcje posiekanym czosnkiem i jeśli ktoś jest bardzo głodny, dołożyć kromkę chleba posypaną tartym serem gruyere.   Filety z okonia z cykorią i sosem winogronowym...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...usmaż na niej filety z kurczaka, odwracając i w razie potrzeby lekko podlewając odrobiną gorącej wody. Jeśli zostało ci trochę mieszanki miodowo-ziołowo-przyprawowej, którą natarłaś mięso, możesz(...) mieszam z jogurtem, roztartym czosnkiem, pieprzem ziołowym oraz posiekanymi ziołami. Łączę z ostudzonymi ziemniakami. Gotowe mięsne roladki podaję z ziemniakami w sosie.

  • Najlepsze przepisy z miodem

    ...w temp. 200 st. C. Cytryny pokroić w plasterki. Łososia doprawić solą i pieprzem. Filety układać w formie aluminiowej, obłożyć 2-3 plasterkami cytryny każdy. 15 minut przed końcem pieczenia...

  • Walentynkowe menu

    ..., - 2 filety cielęce, - 300 g mrożonej fasolki, - cebula, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 4 gałązki majeranku, - 125 ml bulionu, - 75 g śmietany, - łyżka masła, - cukier, - tłuszcz do formy Przygotowanie(...) trójkąty. Roladki, gratin, fasolę i sos nakładać na talerze. Dekorować majerankiem. Czas przygotowania: 75 minut Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal Nadziewane filety z kurczaka z różyczkami...