• Informacje na temat:

    filety z kurczaka w kurkach

Artykuły na temat: filety z kurczaka w kurkach
  • Składniki: 2 filety z kurczaka, 20 dag kurek, cebula, ząbek czosnku, 1,5 szklanki śmietany 30%, szklanka rosołu, przyprawa do kurczaka lub słodka papryka, pieprz, sól, masło do smażenia, opcjonalnie odrobina szczypiorku. Przygotowanie:

  • Składniki: 4 małe filety z kurczaka, 20 dag kurek, posiekana dymka, łyżka masła, 2 łyżki natki pietruszki, przyprawa do kurczaka. tymianek, 10 dag startego sera żółtego, 2 łyżki oleju, sól, świeżo mielony pieprz...

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag świeżych kurek, 1 średniej wielkości cebula, 10 dag wędzonego boczku, 20 dag makaronu małe muszelki, 4 pojedyncze filety z kurczaka, 2–3 łyżki oleju, 1 łyżka mąki pszennej, 250 ml bulionu drobiowego, 20 dag śmietany kremówki, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek, 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 2 cebule, 1/2 pęczka szczypiorku, 40 dag makaronu grube wstążki, 1 łyżka mąki pszennej, 100 ml białego wina, 2 szkl. śmietany kremówki, 2 łyżki oleju, 4 łyżki startego twardego sera (najlepiej parmezanu), sól, pieprz, cukier.

  • Filety z makaronem w sosie grzybowym

    Składniki: 40 dag mrożonych kurek albo świeżych pieczarek 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 40 dag makaronu grube wstążki 1 łyżka mąki pszennej 100 ml(...), oczyść je i ew. pokrój na kawałki). Cebule obierz, posiekaj. Filety umyj, osusz, posyp solą. Smaż je na oleju po 6 minut z każdej strony. W tym czasie zagotuj wodę na makaron. Wrzątek posól, wrzuć...

  • Składniki: 5 filetów z piersi kurczaka, 5 plastrów żółtego sera, cebula, 2 ząbki czosnku, kilka mrożonych grzybków (np. kurek), łyżeczka miodu, smalec, sól, pieprz, słodka papryka, oregano, majeranek przyprawa do kurczaka.

  • Naturalnie smaczne

    ...w kostkę, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki tymianku, 200 ml wywaru z kurczaka, 200 ml wytrawnego białego wina, 200 ml wywaru cielęcego, 4 łyżki śmietany 36-proc., 1 łyżka musztardy pełnoziarnistej, sól, pieprz(...). Dołóż nogi królika, zalej wywarem z kurczaka i cielęciny. Duś godzinę na wolnym ogniu pod przykryciem, sprawdzając, czy mięso jest już miękkie. Ostudź królika w wywarze. Wyjmij nogi, wywar przecedź...