• Informacje na temat:

    foremkach

Artykuły na temat: foremkach
  • ● 2 żółtka ●3 łyżki ksylitolu ●330 ml śmietanki 30 proc. ● 100 ml mleka 2 proc. lub roślinnego ● laska wanilii ●ok. 200-300 g świeżych owoców – malin, jeżyn, brzoskwiń, kiwi.

  • ...całkowitego wystudzenia. Serniczki serwować w foremkach, w których były pieczone. Czas przygotowania: około 75 minut...

  • Składniki na 20 babeczek: 500 g ciasta francuskiego, jajko Farsz: 100 g liści szpinaku, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sól, 3 małe pomidorki, 5 plasterków szynki, 4 pędy szparagów baby, 100 g tłustego twarogu, 2 liście sałaty

  • ide na spacer,  jeszcze tylko ostatnia kanapka.  nota bene - jest tutaj fajna knajpka, z winem. do wina podaja roznosci, w tym rowniez strojne kanapy...

  • 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 30 dag), sól, 2 łyżki oleju, pieprz, 50 dag zielonej fasolki szparagowej, 50 dag małych ziemniaków, 2 pomidory, 4 gałązki tymianku, 1 duże kwaśne jabłko, 15 dag sera pleśniowego, jabłko i tymianek do dekoracji.

  • Pasztet warzywny

    Upiecz w keksówce lub w okrągłych małych foremkach.

  • Sformatino z cukinią

    Zapiekanka warzywna, którą można piec zarówno na dużej blasze, jak i małych foremkach. Czas przygotowania: 60 minut. Porcji: 10.

  • Tarteletki z łososiem

    Kruche babeczki (tartaletki) najlepiej piec w silikonowych foremkach. Nie trzeba ich natłuszczać, ciasto do nich nie przywiera i gotowy wypiek łatwo z nich wyjąć.

  • Doskonała przekąska, niezbędny składnik mojego zimnego bufetu. Można ją przygotować w różnych dekoracyjnych foremkach.

  • ... tłuszczem, oprósz mąką. Na spodach rozsmaruj po porcji ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz 10–15 minut. Biszkopciki przestudź w foremkach, po czym wyjmij, odłóż do...

Zdjęcia na temat: foremkach
Wideo na temat: foremkach
  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Galaretki w skórkach cytrusów

    Skórki owoców cytrusowych świetnie nadają się nie tylko na przygotowywanie dekoracji w postaci drobno krojonej, kandyzowanej skórki. Wydrążone połówki cytrusów mogą być świetną foremką do przyrządzenia ciekawych deserków - nie tylko dla dzieci! Puste, pozbawione miąższu skórki mogą być ciekawą podstawą do przygotowania galaretek - jako pucharki sprawdzą się znakomicie. Gotowe można również pokroić na plasterki - jako kolorowe plasterki będą świetną dekoracją do każdego deseru. Zobaczcie,...

  • Zmysłowe smaki: Panna cotta

    Panna cotta to rodzaj deseru pochodzącego z północnych Włoch. Śmietanę podgrzewa się razem z żelatyną oraz różnymi dodatkami, a następnie wylewa do okrągłej foremki. Po przestudzeniu otrzymaną w ten sposób babeczkę wykłada się do góry dnem i przybiera sosem owocowym. Sprawdź przepis! Wejdź tutaj! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: foremkach
  • Clafoutis z jagodami

    4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą posmarować masłem.

  • Pijane tartaletki

    Ciasto francuskie rozwiń. Foremkami do tartaletek wytnij z ciasta 6 krążków.

  • Babeczki Red Velvet

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść foremki do babeczek.

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    Dno foremek o średnicy 20 lub 23 cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem.

  • Łopatka w galarecie z warzywami

    Doskonała przekąska, niezbędny składnik zimnego bufetu. Można ją przygotować w różnych dekoracyjnych foremkach.

  • Wielkanocne ciasteczka

    Króliki, kurki, baranki... Za pomocą odpowiednich foremek możesz wyczarować wielkanocne cudeńka.

  • Muffinki nadziane rabarbarem

    Składniki: 30 dag rabarbaru, 10 dag białej czekolady, 35 dag mąki, 1 proszek do pieczenia, szczypta soli, 7,5 dag cukru, 2 jajka, 200 ml mleka, 100 ml oleju, papierowe foremki do muffinek.

  • Składniki na 1 porcję: 50g mąki pszennej, 50g mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych lub migdałów, 1 jajko, 1 łyżka rumu, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 2 łyżki masła, szczypta soli ; foremka "Zajączek", tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania foremki; cukiereczki i polewa czekoladowa do dekoracji

  • Mus malinowy z listkami mięty

    Składniki na 2 porcje: 80 dag malin opakowanie galaretki malinowej 25 dag jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru listki mięty Sposób przygotowania: 1. Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. 50 dag malin rozgnieć widelcem. Jogurt zmiksuj z cukrem i malinami. Dodaj tężejącą galaretkę, wymieszaj. 2. W foremkach układaj na zmianę trochę masy i malin...

  • Ekspresowe muffiny śniadaniowe

    A gdyby tak, zamiast jajecznicy, przygotować warzywno - jajeczne muffiny? Nic prostszego! Potrzebujesz: szklankę liści szpinaku, 4 pomidory koktajlowe, 4 jajka, sól, pieprz, 6 foremek na muffiny. Dodatki do muffinów możesz oczywiście modyfikować, komponując swój ulubiony zestaw. Pomidorki pokrój na połówki, szpinak sparz, jajka wybij do miseczki i dopraw solą i pieprzem. W foremkach...

Dyskusje na temat: foremkach
  • muffiny!!

    Witam, chciałabym zapytać, czy może ktoś wie, czy wyjdą mi jakie kol wiek muffiny w zwykłych foremkach do babeczek w zwyklych tzn. metalowych. Czy wystarczy jakoś przygotować te foremki czy muszę kupić specjalni ee? Bardzo proszę o pomoc.

  • Re: Przepisy dla małych szefów kuchni

    Miseczki można też wykonać w lub na foremkach do muffinek.

  • Re: ForemkiMuffinki

    mnie się muffinki w papierowych foremkach rozlewają i są płaskie :(

  • Re: Uroki wsi

    Na wsi gospodynie nie pieką w foremkach silikonowych..

  • Re: ForemkiMuffinki

    WIEM ŻE SĄ W MACRO. TYLKO MNIEJSZE NIŻ FOREMKI DO MUFFJNEK .PIEKŁAM KIEDYŚ TYLKO W WYSMAROWANYCH I POSYPANYCH BUŁKĄ FOREMKACH I TEŻ WYCHODZIŁY MI WSPANIALE.

  • Re: Ciasto z budyniem i bezą

    Po grillowania ciasta z przepisu (ostatni etap pieczenia) otwierasz piekarnik, a tam ciasto w foremkach do babeczek. Cuda jakie, czy co ?

  • Re: muffiny!!

    wyjdą :) sama robiłam w takich foremkach zanim kupiłam specjalną formę. Wystarczy, że nasmarujesz je masłem a upieczone muffinki powinny łatwo wychodzić z foremek :)

  • Re: RMF FM: Długa lista powodów dymisji generała Różańskiego

    przed roszacym niedawno trafiIem na serwis ljcytacji komornniczych: agora.co.gp jeszcze maIo znany i mozna cos tanio kupic pastoralka. Ja nabyIem nowego laptopa za 75 zIociszy. foremkach przez boiskowymi stropilem untargi, wypelzlem jakby suwom zabieg. to rozstrzyga zmydlac lewady wypadki awiator

  • Re: muffiny!!

    Ja mufinki piekę tylko w zwykłych metalowych foremkach na babeczki chociaż zamiast smarować je tłuszczem, wykładam papilotkami. Taka moja alternatywa dla Muffinowej blachy:)

  • Re: Entuzjasta kontra sceptyk

    No a teraz mamy Bake off Ale ciacho. Ileż można się z niego dowiedzieć. Czerpię garściami z informacji o foremkach i piramidkach z bez. Moje IQ nieustannie rośnie . Baron mi mówi co jest fajne, Małgosia Sadowska wyłapuje jakże subtelne fałsze amatorów, a gość w muszce bawi się chińskimi robocikami sterowanymi pilotem. Rozwijam się!