• Informacje na temat:

    francuski przekładaniec

Artykuły na temat: francuski przekładaniec
  • Składniki na 12-15 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 25 dag gorzkiej czekolady, 15 dag cukru, 10 dag miękkiej margaryny, 20 dag mąki pszennej, 1 i ½ łyżki kakao, 50 dag serka mascarpone, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 3 banany, 2 łyżki soku z cytryny.

  • Składniki na 10-12 porcji: 30 dag wędliny w cienkich plastrach, 1 op. ciasta francuskiego, 20 dag krakersów, 10 dag masła, sól, pieprz. Biała warstwa: po 25 dag sera feta i startej mozzarelli, 2 jajka, 5 łyżek śmietany 18%. Zielona warstwa: 40 dag szpinaku, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki śmietany 18%, 2 jajka, 15 dag żółtego sera, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki...

  • ...1 op. ciasta francuskiego (400 g), 1 jajko. Nadzienie orzechowe: 250 g orzechów włoskich, 100 g okrągłych biszkoptów, 250 ml mleka, 100 g cukru, 80 g miodu. Nadzienie budyniowe: 300 ml mleka, 1 budyń waniliowy, 50 g cukru pudru, 140 g masła, 250 ml śmietany kremówki, połówki orzechów włoskich.

  • NA 4 PORCJE: • 4 pomidory • 50 dag młodych ziemniaków • 3 ząbki czosnku • 2 cebule • pół puszki kukurydzy • 2 łyżki musztardy francuskiej • 1 pęczek natki pietruszki • 3 łyżki majonezu • 1 łyżka jogurtu naturalnego...

  • ...ciastkami francuskimi, grzankami czosnkowymi albo paluszkami grissini (dodatkowo możesz je owinąć plasterkami szynki dojrzewającej).

  • Składniki: dwa opakowania ciasta francuskiego • 500 g ricotty • sok z cytryny • 2 łyżki miodu • kremówka • 5-6 dojrzałych brzoskwiń • 4 jajka • 2/3 szklanki cukru.

  • Składniki na 16 porcji: 25 dag mąki, 1 łyżeczka + 22 dag cukru, sól, 10 dag masła, 10 dag masy makowej (z puszki), 3 op. cukru waniliowego, 50 dag mielonego twarogu, 4 jajka, 20 dag mielonych orzechów laskowych, 75 dag gruszek, 2 szkl. śmietany kremówki, 1 op. ciasta francuskiego (ew. ciasta filo albo yufka).

  • ...wymieszanego z łyżką musztardy francuskiej. 1. Cukinię umyj, przekrój wzdłuż, wydrąż pestki. Miąższ zetrzyj, posól, przełóż na sitko. Po 5 minu tach odciśnij sok. Cebulki oczyść, pokrój, czosnek...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    ...i drogich składników. Kaczka z sosem miodowym, oryginalna francuska pizza czy słodki przekładaniec to rozwiązania, które podbiją każde podniebienie.  To wszystko sprawia, że książka jest praktycznym...

  • Grzybowe smakołyki

    Leśny pasztet w cieście Przygotowanie: 70 minut. Porcja: 400 kcal. Koszt porcji (bez grzybów): ok. 3 zł. Przepis dla 8 osób. Składniki: • kilogram grzybów • paczka mrożonego ciasta francuskiego (40-50 dag) • 6 łyżek bułki tartej • 3 łyżki śmietany • 2 jajka • 2 cebule • ząbek czosnku • 4 łyżki oleju • pół łyżeczki tymianku • sól, pieprz • mąka do podsypania ciasta Ciasto francuskie pozostaw...