• Informacje na temat:

    g na dorsza

Artykuły na temat: g na dorsza
  • Składniki na 4 porcje: ■ 70 dag fileta z dorsza ■ pół kg marchewki ■ 10 czarnych oliwek ■ pół cebuli ■ 5 dag sera żółtego ■ szklanka płatków owsianych ■ 5 dag czerwonej soczewicy ■ olej ■ sól ■ pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z dorsza, 1 szklanka bułki tartej, 2 jajka, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz czarny i cytrynowy, papryka, 3 łyżki mąki, olej do smażenia . Sos: 1 szklanka jogurtu greckiego, 2 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, cukier, natka pietruszki.

  • Składniki: 70 dag fileta z dorsza, 2 jajka, sok z połowy cytryny, bułka tarta, pieprz, sól, olej.

  • Składniki na 4 porcje: • filet z dorsza • 4 limonki • puszka mleka kokosowego • bagietka • pomidor • ogórek • cebula dymka • czosnek • papryka zielona • liście endywii • wiórki kokosowe • sól • pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 20 dag filetów z dorsza ● 5 pomidorków koktajlowych ● 10 dag bobu ● 4 jajka ● pół szkl. śmietany ● 10 dag żółtego sera ● sól ● pieprz ● kilka gałązek tymianku...

  • Składniki na 4 porcje: ● 4 filety dorsza ● sól ● pieprz ● pół cytryny ● mąka ● kilogram ziemniaków ● olej ● kapusta pekińska ● 6 rzodkiewek ● ogórka ● oliwa ● zioła do sałatek...

  • Składniki dla 4 osób: 40 dag filetów z dorsza • 25 dag mrożonego szpinaku • 2 białka • sok z jednej cytryny • 3 cebule • 15 dag białego sera • 4 łyżki śmietany • olej do smażenia • sól • pieprz.

  • Składniki na 20 sztuk: 4 filety lub polędwiczki z dorsza • jajko • pół szklanki mąki • pół szklanki bułki tartej • pół cytryny • olej lub masło klarowane • szczypiorek • papryka czerwona, zielona lub żółta • bułka kajzerka • sól • pieprz.

  • Podstawowe składniki: 80 dag fileta z dorsza, 6 ziemniaków, 2 ząbki czosnku, cebula, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, 1/2 pęczka świeżej porwanej kolendry (lub natki pietruszki), 250 ml śmietany, 1/2 szklanki tartego ostrego żółtego sera, olej.

  • Składniki na 4 porcje: 4 filety z ­dorsza (ok. 60-80 dag), po 1 ­dużej papryce ­zielonej, żółtej i czerwonej, 2 duże ziemniaki, 100 ml białego wytrawnego wina, 1 duża cebula, świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny, sól, pieprz, chili w płatkach, 1/4 pęczka natki pietruszki, gałązki tymianku, oliwa.

Zdjęcia na temat: g na dorsza
Wideo na temat: g na dorsza
  • Przepis na dorsza z topinamburem

    Topinambur powoli przestaje być postrzegany jako "hipsterski" dodatek w kuchni. Bulwy tego niepozornego słonecznika bulwiastego świetnie nadają się na zamiennik ziemniaków w klasycznych obiadowych daniach, a także wybornych w smaku sosów i dodatków. Przygotowaliśmy dla was przepis na delikatny filet z dorsza z sosem z topinamburu - to elegancka i wyjątkowa w smaku propozycja, która posmakuje

  • Curry z dorszem

    Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.

  • Curry z dorszem

    Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.

Przepisy na temat: g na dorsza
  • Dorsz pod pierzynką

    .... Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Żaroodporną formę posmaruj masłem. Ułóż w niej  porcje ryby. Na każdym kawałku dorsza rozsmaruj trochę masła ziołowego. Posyp przygotowaną wcześniej posypką...

  • Dorsz na warzywach

    ....  3. Warzywa z patelni przełóż do żaroodpornej formy. Filety z dorsza opłucz, dobrze osusz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Ułóż na warzywach.  4. Na każdym kawałku ryby połóż porcję śmietany...

  • Dorsz pod pierzynką

    Dorsza można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich!

  • Dorsz z jesiotrem

    Przygotowaliśmy dla Was specjalną wariację kulinarną łącząc pieczonego dorsza z wędzonym jesiotrem. A to wszystko w towarzystwie marynowanej brukselki z twarożkiem.

  • Czas na arktycznego dorsza walentynkowego

    Walentynki tuż, tuż, zatem czas na arktycznego dorsza walentynkowego. Dorastająca w zimnych głębinach basenu Morza Barentsa ryba, zwana jest po norwesku "skrei". Jest do zdobycia tylko w zimie - od stycznia do kwietnia. Wiedzą o tym potomkowie Wikingów...

  • Dorsz z kuskusem

    Składniki: 80 dag dorsza 40 dag kaszy kuskus 500 ml bulionu warzywnego 2 marchewki cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Dorsza opłucz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny i oliwą. Piecz 15 minut w 180˚C. 2. Kuskus zalej gorącym bulionem, odstaw. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na maśle...

  • Pierogi z dorszem i kapustą

    ...(o śr. ok. 10 cm). Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Nałóż na nie po porcji kapuścianego farszu oraz po kawałku dorsza. Zlep brzegi, formując pierogi. Pozostaw na chwilę, aby jeszcze trochę wyrosły...

  • Pasztet z łososia i dorsza

    Dla miłośników dań rybnych. Idealny do pieczywa!

  • Filet z dorsza w sosie maślano-cytrynowym

    Doskonały i delikatny dorsz w sosie maślano-cytrynowym to danie, które zaskakuje swoją prostotą, łatwością przygotowania, a przede wszystkim smakiem. Intrygujące połączenie łagodnego dorsza, który wprost rozpływa się w ustach oraz słodko-kwaśnego sosu na bazie masełka i cytryny będzie idealną propozycją na obiad dla dwojga.

  • Makaron z dorszem

    Składniki 25 dag makaronu np. wstążka ząbkowana 1/2 kg filetów z dorsza łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki pszennej 10 dag żółtego sera pęczek koperku 3/4 szklanki śmietany 18 proc. 2 łyżki przyprawy maggi sól pieprz Przygotowanie Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Rybę umyj, osusz i oprósz z obu stron solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Tak przygotowaną rybę...

Dyskusje na temat: g na dorsza
  • Dorsz po chojnicku przepis

    Witajcie ..może ktos zna szczegoły przepisu na "Dorsza po chojnicku".Kupuje ten przysmak w sklepie rybnym.Oprocz kawalkow dorsza jest tam papryka, ogóreki,pieczarki ,cebula...no i pyszny sos pomidorowy..i wlasnie tutaj pojawia sie problem..jak uzyskac ów nietypowy jego smak? Moze Ktos z Was ma szczegołowy przepis na takowa rybe? Pozdrawiam.:)

  • Re: Pigwa do dorsza

    Pigwa do dorsza to propozycja NAJGORSZA

  • Re: Sposoby na jesienne przeziębienie

    Ja również stosuję tran żeby podnieść odporność w sezonie jesienno zimowym. Dzięki temu udaje mi się od kilku lat uniknąć przeziębienia i grypy. W moim przypadku najlepiej sprawdza się ten http://www.ziolavita.pl/tran-z-watroby-dorsza-60-kaps-herbapol-krakow-p1775.html

  • Re: Dorsz pod pierzynką

    Pokaz jak schrzanić danie z dorsza !

  • Re: Mintaj przepis smaczny

    Nie kupowałabym mintaja tak jak i np. pangi. Lepiej kupić solę, dorsza to są rybki lepszej jakości a skoro ma to być dla dzieci to tym bardziej nie powinnaś żałować kilku zł więcej za rybkę. Jak możesz przyrządzić? Ja filety myję, osuszam ręcznikiem papierowym, przyprawiam przyprawą do rybki np. Cykorii, obtaczam w mące i na patelnię. Taka rybka jest przepyszna i dzieciom na pewno też będzie

  • Re: Czas na arktycznego dorsza walentynkowego

    Lubie dorsza, walentynki niekoniecznie.

  • Re: steki z dorsza czarniaka

    W moim domu nie jada się karpia na święta(oprócz mojej skromnej osoby), ale zamiast- jest zawsze filet z dorsza czarniaka dla całej rodziny.

  • Re: Dorsz pod pierzynką

    I 20 min. wg mnie to za wiele na dorsza, no chyba, że jakiś pomrożony był, ale wtedy, to już nic nie pomoże, przeważnie (na 99%) wychodzi suchy, choć to zależy od tego jak długo leżał w lodzie i czy był to lód z morskiej wody. Każdy wędkarz dorszowy wie, że świeżego dorsza nigdy nie wolno przed zamrożeniem płukać w słodkiej wodzie, bo zawsze będzie suchy, do zamrażarki wchodzi bez płukania.

  • dorsz

    witam,w tym roku czeka mnie przgotowanie wigilijnej kolacji i jako potrawe tradycyjna musze przygotowac dorsza(mieszkam we wloszech) czy ktos ma jakies ciekawe i latwe przepis jak przygotowac dorsza ???dziekuje za pomoc

  • Re: Zupa rybna z dorsza

    Pyszna . głódzkie z dorsza dałem 10. Po obgotowaniu i odcedzeniu z głów wyjął mięśnie policzkowe i z góry czaszki plus 2 małe dorsze . Pycha palce lizać