• Informacje na temat:

    g pasztet z miesa wieprzowego

Artykuły na temat: g pasztet z miesa wieprzowego
  • Kupujemy pasztet

    Cała prawda o pasztetach ze sklepowych półek.

  • Pasztet wieprzowy

    Składniki na 6 porcji: 1/2 kg mięsa wieprzowego, 1/2 kg surowego boczku, 2 marchewki, 1/2 selera, 30 dag wątróbki wieprzowej, 2 cebule, olej, 1 bułka, sól, mleko, pieprz, 2 jajka, garść żurawiny, masło, bułka tarta do formy.

  • Składniki dla 4 osób: 1/2 kg mięsa wieprzowego 1 szklanka kaszy gryczanej 20 dag pieczarek 2–3 żółtka 2 średnie cebule 3–4 łyżki tłuszczu 1–2 łyżki bułki tartej do obsypania formy sól • pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 60 dag gotowego kruchego ciasta, 2 polędwiczki wieprzowe, po 25 dag mięsa kurczaka i boczku, 12 plastrów boczku wędzonego, 35 dag wątróbki, 1/2 l mleka, 2 jajka, 3 kromki tostowego chleba, 2 łyżki brandy, sól, pieprz, tymianek, 2 ząbki czosnku, oliwa, bułka tarta.

  • Pasztet z pistacjami

    Składniki: 140 g świeżego boczku (bez skóry), 330 g mięsa wieprzowego (z kulki, na szynkę), 250 g karczku, 80 g marchewki, 30 g pietruszki, 30 g selera, 60 g cebuli, 3 kulki ziela angielskiego, liść laurowy (większy), 5 ziarenek pieprzu czarnego, 120 g wątróbki drobiowej, 0,5 łyżki masła klarowanego, bułka czerstwa bez polepszaczy, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 40 g pistacji.

  • Składniki: 1 polędwiczka z królika i 2 udka królicze, 10 dag surowego boczku wieprzowego, 1 jajko, 2 czerstwe bułeczki, 150 ml mleka, 1 cebula, 10 dag gotowanej szynki (plasterki), sól, 15 dag boczku (plasterki), szczypta gałki muszkatołowej, 2 łyżki posiekanych ziół (natka, trybula, bazylia), 1 łyżeczka ziaren zielonego marynowanego pieprzu, 1/2 op. żelatyny z bulionem, 1 łyżeczka octu...

  • Składniki na 16 porcji: 50 dag dziczyzny (sarniny, mięsa z dzika) lub mięsa wieprzowego, po 50 dag mięsa z zająca, wątróbek drobiowych oraz podgardla wieprzowego lub tłustego boczku, 40 dag filetów z piersi kurczaka, 3 suszone podgrzybki, sól, pieprz, 2 kajzerki, 3 jajka, 1 łyżka smalcu, goździki, jałowiec, majeranek, 3 listki laurowe, ziele angielskie tłuszcz i tarta bułka do foremki, 4–5 łyżek...

  • Składniki: 40 dag piersi kurczaka ●50 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag łopatki wieprzowej w kawałku ●musztarda sarepska ●przecier pomidorowy ●2 łyżki majeranku ●sól, pieprz, cukier do smaku ●suszone pomidory (słoiczek, np. własnej roboty) ●2 jajka ●szkl. bułki tartej (+do formy) ●olej ●ząbek czosnku...

  • Składniki: 25 dag cielęciny, 25 dag mięsa wieprzowego, imbir, gałka muszkatołowa , pieprz kajeński, cynamon, 1 litr białego wytrawnego wina, 3 goździki, 4 liście laurowe, 2 cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki żelatyny, sól, biały pieprz, szklanka żurawiny.

  • Składniki: 40 dag miel. mięsa wieprzowego; 30 dag wołowiny; 20 dag szynki wieprz.; 30 dag piersi z kurczaka; po 1/2 puszki groszku i kukurydzy; po łyżce musztardy i koncentratu pomid.; majeranek, sól, pieprz, cukier; 2 jajka; szkl. bułki tartej; olej; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki sezamu.

Przepisy na temat: g pasztet z miesa wieprzowego
  • Przód i podroby z królika, 30 dag boczku lub podgarla wieprzowego, 20 dag wątroby wieprzowej, 2-3 suszone prawdziwki, 3 jajka, 2 bułki, 7 dag cebuli, 2 liście laurowe, ok. 5 ziaren pieprzu, 2 łyżki oleju, sól, gałka muszkatałowa, masło, tarta bułka...

  • Pasztet w kolorowym pieprzu

    Składniki na 20 porcji: - 1/2 kg dziczyzny (lub mięsa wieprzowego albo wołowego), - 1/2 kg mięsa z zająca lub królika, - 1/2 kg wątróbek, - 1/2 kg podgardla wieprzowego, - 2 kajzerki(...). Mięso posypać także odrobiną tartej bułki. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. C około godziny. Zdjąć słoninę a pasztet obsypać ziarnami kolorowego pieprzu, docisnąć i piec jeszcze 15

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...na ok. 3 godz. Przed podaniem wyłóż na talerz. Serwuj z cytryną. Pasztety I. Mięsna mozaika Za 40 zł: Składniki: ●40 dag miel. mięsa wieprzowego ●30 dag wołowiny ●20 dag szynki wieprz. ●30(...), koncentrat, osączony groszek i kukurydzę. Wyrób gładką masę. Dopraw solą, pieprzem, cukrem, majerankiem. Włóż do natłuszczonej formy pasztetowej wysypanej sezamem. Piecz ok. 80 min w 180°C. Podawaj...