• Informacje na temat:

    g piers z kaczki

Artykuły na temat: g piers z kaczki
  • Składniki na 6 porcji: 6 piersi z kaczki, ½ szklanki kaszy jęczmiennej, np. mazurskiej, 6 suszonych śliwek, 6 suszonych moreli, 1 małe kwaskowe jabłko, majeranek, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcji: 4 piersi z kaczki, 20 dag mielonych orzechów laskowych, 10 dag siekanych orzechów , 1 cebula, 4 twarde gruszki, 2 łyżki miodu, 4 łyżki sosu sojowego, 1 łyżeczka tartego świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku, olej, sól, pieprz, tymianek, chili, kurkuma, cynamon, liście laurowe...

  • Pierś kaczki z soczewicą

    ...rozcinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i selera obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Chili, cebulę i seler szklimy w wywarze z piersi kaczki, około 5 minut na(...)Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około...

  • ...). Do piersi kaczki pasują cytrusowe sosy, a także borówki i żurawina. Po staropolsku serwuje się kaczkę z czosnkiem i majerankiem, z jabłkami lub buraczkami. Inną wersją wyśmienitej piersi kaczki jest(...) sosem. Pierś kaczki można faszerować, trzeba tylko oddzielić od mięsa skórę z tłuszczem. Tradycyjnie faszerowało się kaczkę cielęciną, wątróbką i kaszą gryczaną. Podobnie możemy zrobić z piersiami...

  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż(...) sos. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze chwilę. 4. Na talerz przełóż piersi z kaczki, pokrój w poprzek na grube plastry. Serwuj z figami, całość polej sosem miodowo-pieprzowym. Przepis pochodzi...

  • Składniki: pierś kaczki ze skórą, 2 łyżki śmietany 18-proc., sól, pieprz, maje ranek, ostra papryka, 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, miód, olej. Farsz: 2 duże śliwki, mała cebula, łyżka masła, 2 duże ząbki czosnku.

  • Składniki na 4 porcje: 4 piersi z kaczki, sól, pieprz, 4 łyżki płynnego miodu, 25 g masła, 2 gruszki, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.

  • Składniki: 2 spore piersi kaczki, 3 duże pomarańcze, 2 filiżanki rosołu, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, sól.

  • Składniki: 2 piersi kaczki (po ok. 40 dag), 3 jabłka, 3-4 ziemniaki, kilka orzechów włoskich, łyżka rodzynek, 2 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki soku z cytryny, majeranek, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • Składniki: 4 pojedyncze piersi z kaczki • 3 ugotowane buraki • 2 łyżki przyprawy chińskiej • 1-2 gwiazdki anyżu • 2 łyżki octu winnego • 2 łyżeczki cukru pudru • starta skórka z pomarańczy • rukola.

Wideo na temat: g piers z kaczki
  • Zmysłowe smaki: Kaczka z rozmarynem

    Kaczka gości na naszych stołach zdecydowanie zbyt rzadko. Proponujemy to zmienić! Koniecznie wypróbujcie przepis na wspaniałą pierś kaczki z rozmarynem w aksamitnym, winnym sosie. Kaczka z rozmarynem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Przepis na kruchą kaczkę

    Przyrządzenie kaczki wielu sprawia trudność. Łukasz Konik podając przepis na smażoną pierś kaczki w sosie pomarańczowym zdradził sekret przygotowania perfekcyjnie kruchego mięsa. Danie podane na blanszowanych marchewkach na pewno sprawdzi się podczas wystawnego obiadu.

  • Polska kuchnia w wykonaniu Katarzyny Bosackiej

    Katarzyna Bosacka przygotowała w "Dzień Dobry TVN" klasyczne dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Na stole pojawił się śledź w mrożonych, cytrynowych łódkach, krem z buraków z porto, pierś kaczki w miodzie pitnym z pietruszkowymi kopytkami oraz pierogi czekoladowe z serem, jabłkiem i białą czekoladą na deser. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Przepisy na temat: g piers z kaczki
  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    ...w drobne paseczki i dodaj do komosy. Tuż przed podaniem wrzuć posiekaną świeżą miętę. 5 Podawaj piersi kaczki pokrojone w plastry, na komosie z cytryną i mango.(...) rozgrzej masło i wrzuć przekrojoną na pół papryczkę chilli. Podsmaż, następnie dodaj komosę, skórkę z cytryny, bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 3. Na suchej patelni podsmaż z obu stron piersi...

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Sposób przygotowania 1. Pierś z kaczki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Przyprawy wrzuć do litra wody, zagotuj, włóż mięso, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij mięso, ostudź. 2. Orzechy posiekaj, dodaj dwa jajka, mąkę,przyprawy. Wymieszaj, wyrób dłonią farsz. Ułóż go na cieście, na nim kawałki mięsa. Całość zawiń w rulon. Piecz do zrumienienia ciasta. Podawaj pokrojone.

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    ...postępujemy następująco: "Umyte i osuszone piersi z kaczki solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i nakłuwamy gałązkami rozmarynu. Pozostawiamy na 2 godziny w lodówce pod przykryciem. Wyjmujemy(...)Kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym - do jej przygotowania potrzebne będą: 4-5 kaczych piersi, 6 brzoskwiń, 2-3 gałązki świeżego rozmarynu, 2 łyżki gęstego octu balsamicznego...

  • Pierś z kaczki z salsą śliwkową i ryżem z orzeszkami

    Składniki: 2 cebule pół papryczki chili 400 g śliwek 1 łyżka brązowego cukru 75 g octu balsamicznego sól, pieprz 2 piersi z kaczki 3-4 łyżki oleju kawałek imbiru (ok. 1 cm) 2 ząbki czosnku 6-8 łyżek sosu sojowego 75 g prażonych orzeszków ziemnych 250 g ryżu basmati 300 g zielonej cebulki trybulka do dekoracji Przygotowanie: Na salsę: cebulę i śliwki pokroić w drobną kostkę...

  • Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami

    Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów Shiitake, - 25 g masła, - 1/8 l. bulionu, - 1/8 l. czerwonego wina, - 2 gałązki tymianku, - Średniej wielkości cebula, - 1/4 l. wina białego, - 4 łyżki octu winnego (białego) 2 łyżki miodu, - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki...

  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Glazurowana kaczka na kiełkach

    .... 1 cm wysokości. Kaczkę umieścić na rożnie nad blachą (piersią do góry). Piec w nagrzanym do 250 st. C ok 15 minut, następnie zredukować temperaturę do 150 st. C i piec przez kolejne 1 i 1/4 h. Pierś...

  • Serce na talerzu!

    Sałatka z kaczką i figami Składniki: 1 pierś kaczki, 4 suszone figi, 2 świeże figi, 3 łyżki miodu, 100 ml czerwonego wina, 1 gałązka świeżego rozmarynu, 200 g różnych rodzajów sałat, kiełki lucerny, 10 orzechów nerkowca, sól, ziarna czarnego pieprzu Sposób przygotowania: Pierś kaczki obtocz w pieprzu zmiażdżonym w moździerzu. Połóż mięso na nierozgrzanej patelni i smaż kilka minut...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...kcal Pierś z kaczki w sosie miodowo-octowym z grzybami Składniki na 4 porcje: - 4 piersi z kaczki, - sól, pieprz, - 1-2 łyżeczki oleju, - 15 szalotek, - 125 g pieczarek, - 125 g grzybów(...), - tymianek do dekoracji Przygotowanie: Piersi z kaczki przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na oleju z obu stron po 10 - 12 minut. Szalotki i grzyby smażyć na maśle ok. 5 minut. Doprawić solą...

Dyskusje na temat: g piers z kaczki
  • Re: jakie mieso?:(

    dziekuje wam za podpowiedzi, mala niescislosc:) z mojej strony, chodzilo mi o ryz z papryka w mielonych, piers z kurczaka zawsze sie sprawdzi, natomiast przerabialem juz tysiac razy, ale przy okazji rzeczywiscie mozna podac z ryzem i papryka, jaskoleczka 5tka wlasnie trzeba pamietac ze nie tylko kuraki itd. a piers z kaczki mniam:) mialbyc obiad pozegnalny a zrobie powitalny, kaczka w holandii

  • Re: Kaczka z porzeczkami

    interia nie zawodzi. ladna ta piers kaczki hehehehe

  • Re: Kaczka z porzeczkami

    jesli przygotujecie piers z kaczki w sposob podany w przepisie bedzie on niejadalny to co nie wysuszy piersi w dlugim procesie smazenia dokona tego piekarnik no chyba ze ktos lubi sucha piers z kaczki

  • Re: Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    A wiekszosc polakow twierdzi ze kuchnia brytyjska jest najgorsza, a w UK w kazdym supermarkecie mozna dostac piers z kaczki w ziolach I w komplecie sos sliwkowy................

  • Re: Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    ja wczoraj robilam piers z kaczki po obsmazeniu 10 minut w piekarniku wyszla mieciutka i soczysta po prostu pycha!!!

  • Re: Kaczka na kilka sposobów

    to pisal jakis idiota,piers z kaczki dusic 1 godz ???? szczota do wywalenia,a nie zjedzenia

  • Re: Z wiśniowego sadu

    Polecam pierś z kaczki z jagodami http://inews.com.pl/WordPress3/piers-kaczki-z-jagodami

  • Re: Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Nadety i pusty babsztyl, wypromowany przez TV. Zarcie podawane w jej restauracjach jest udziwnione. Pomieszane bez sensu smaki kolidujace ze soba w potrawach. Jadlem jej oslawiona falszywa zupe zolwiowa, piers kaczki, mielonego z buraczkami , wedliny jako przystawki. To byly nieprzyjemne doswiadczenia. Odradzam wizyty w rest do ktorych przylozyla reki, szczegolnie odradzam zapraszanie tam gosci