• Informacje na temat:

    g zupa z biala fasola

Artykuły na temat: g zupa z biala fasola
  • Składniki:  800 g wołowiny (np. karkówki lub udźca)  3 średnie cebule  3 łyżki oleju  sól  świeżo mielony pieprz  1 łyżka koncentratu pomidorowego  200 ml czerwonego wina  500 ml bulionu warzywnego  1 puszka pomidorów  słodka papryka w proszku  ostra papryka w proszku  cukier  200 g fasolki szparagowej  1 ząbek czosnku  mała puszka białej fasolki  pieprz cayenne  natka pietruszki.

  • Składniki dla 4 osób: Włoszczyzna • 20 dag wędzonych żeberek • puszka białej fasoli konserwowej • 20 dag fasolki szparagowej • czerwona papryka • 3 ziemniaki • 2 liście laurowe • 3 ziarna ziela angielskiego • pół łyżki majeranku • sól • pieprz.

  • Skład na 4 porcje: ● cebula ● ząbek czosnku ● 200 g selera ● 200 g cukinii ● 250 g marchwi ● świeży rozmaryn ● pęczek oregano ● puszka pomidorów ● łyżka oliwy ● łyżka przecieru pomidorowego ● 3 łyżeczki przyprawy warzywnej ● 250 g makaronu ● puszka białej fasoli ● sól i pieprz

  • Zupa z czerwonej fasoli

    Składniki na 4-5 porcji: 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka fasoli białej, 40 dag krojonych pomidorów z puszki, ¾-1 l bulionu warzywnego lub wołowego, 1 duża cebula, ½ strąka czerwonej papryki, 15 dag pomidorków koktajlowych, 1-2 ząbki czosnku, 30 dag kiełbasy, np. chorizo, 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1 łyżeczka mielonej kolendry, olej do smażenia, np. rzepakowy, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 60 dag ziemniaków, 1 pęczek włoszczyzny, 1 puszka białej fasoli, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 4 kostki bulionowe (drobiowe albo warzywne), 6-8 tostów na grzanki, mielony imbir, sól, pieprz, posiekany koperek do dekoracji.

  • Składniki na 4-5 porcji: 40 dag białej fasoli, 25 dag filetów rybnych, np. z mintaja, 1 cebula, 1 mała cukinia, 1-1 i ½ l bulionu warzywnego, 100 ml śmietanki kremówki 30 proc., 1-2 łyżki masła, 5 łyżek posiekanego koperku, sól, pieprz

  • Składniki: 35 dag białej drobnej fasoli, 4 czerwone papryki, cebula, marchewka półtora litra wywaru warzywnego, 4 łyżki oleju, 3 duże ziemniaki, listek laurowy, 100 ml mleka, 4 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, cukier, majeranek.

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag białej fasoli Jaś, 6 białych kiełbasek, 1/3 szkl. koncentratu pomidorowego. Przyprawy: listek laurowy, 5 ziarenek ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki suszonej szałwii, 1/2 łyżeczki tymianku, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 1 łyżeczka przyprawy do zup typu jarzynka.

  • Składniki na 4-5 porcji: po 1 strąku czerwonej, żółtej i zielonej papryki, 1 papryczka chili, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka fasoli białej, 1 puszka kukurydzy, 80 dag pomidorów w puszce, 600 ml bulionu warzywnego lub wołowego, 30 dag kiełbasy, np. chorizo, 2 łyżki oleju, 1 łyżka słodkiej mielonej papryki, ½ łyżeczki mielonego kuminu (opcjonalnie), sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag cienkiej pikantnej kiełbasy (najlepiej przyprawionej ostrą papryką), 1 puszka krojonych pomidorów w zalewie, 2 fenkuły (koper włoski), 500 ml bulionu warzywnego, 1 puszka białej fasoli, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 5 gałązek świeżej bazylii, sól morska, mielony czarny pieprz, mielona ostra papryka.

Przepisy na temat: g zupa z biala fasola
Dyskusje na temat: g zupa z biala fasola