• Informacje na temat:

    galantyna dekoracja

Artykuły na temat: galantyna dekoracja
  • Składniki na 8 porcji: 1 kurczak, 25 dag mięsa z piersi kurczaka, 10 dag chałki, 1/3 szklanki śmietanki , 10 dag rodzynek, 5 dag tartego chrzanu, 5 dag śliwek suszonych, 2 jajka, sól, pieprz, białko do klarowania, 8 dag selera, 8 dag marchwi, 8 dag pora, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki żelatyny. Dekoracja: żurawina, cząstki limetki i cytryny, natka pietruszki, majonez...

  • Galantyna drobiowa

    Składniki na 10 porcji: • 1 cały kurczak • 25 dag piersi kurczaka • 10 dag babki drożdżowej lub chałki • 1/3 szklanki śmietanki • 10 dag rodzynek • 5 dag tartego chrzanu • 5 dag śliwek suszonych • 2 jajka • 1 białko do klarowania • 8 dag selera • 8 dag marchwi • 8 dag pora • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 3 łyżki żelatyny do dekoracji • żurawina • cząstki limetki i cytryny • natka pietruszki • majonez .

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kurczak + 1 pierś, 10 dag chałki, 75 ml śmietany, 10 dag rodzynek, 5 dag tartego chrzanu, 5 dag śliwek suszonych, 2 jajka + 1 białko, 5 dag koncentratu pomidorowego, 1/2 selera, 1 marchewka, średni kawałek pora, 3 łyżki żelatyn. Do dekoracji: żurawina, cząstki pomarańczy, natka, majonez.